Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Rajamäen ja Asennemedia

Hernepestopasta

Piristävää kotilounasta! Yhdessä surauksessa valmistuva pirteä hernepestopasta pelastaa kotityöpäivän jos toisenkin tältä kaamokselta. Yksi Nirson luottopastoista on herne-pekonipasta, joka suorastaa ui oliiviöljyssä ja etikassa. Tämän makukokemuksen pohjalta uskalsin leikata öljypohjaista pestoa reippaalla valkoviinietikalla. Simppelistä reseptistä huolimatta vihertävässä pastakastikkeessa löytyy makunystyröitä kiusoitteleva makujen koko kirjo: herneitä, parmesaania, paljon tuoretta minttua, hunajaa ja Rajamäen ekstra neitsytoliiviöljyä ja valkoviinietikkaa.

Hernepesto valmistui pastan keittyessä. Jos pesto tuntuu kovin paksulta, voit kauhaista muutaman ruokalusikallisen pastan keitinvettä peston sekaan. Tarjoilen usein kasvispastojen oheen mozzarellapalleron oliiviöljyllä ja mustapippurilla. Revitty mozzarella toimii myös hernepestopastan kanssa tuomaan ruokaan pehmeyttä ja kermaisuutta.

Nirso osallistui hernepestopastan kanssa työpaikan etälounaalle monitorin välityksellä kotoa käsin. Houkuttelevaltahan hernepestopasta näyttää kuvassa, mutta tämä pasta pitää kokea omin makunystyröin IRL. Pirteää viikonloppua!

Hernepestopasta

Hernepestopasta

350 g spagettia

Hernepesto:
2 ps (400 g) pakasteherneitä
1,5 dl Rajamäen Ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
70 g parmesaania
1 rkl Rajamäen valkoviinietikkaa
1 tl hunajaa
nippu tuoreita mintun lehtiä
suolaa
mustapippuria
(2 rkl pastan keitinvettä)

Tarjoiluun:
mozzarellaa
Rajamäen Ekstra neitsytoliiviöljyä
parmesaania
herneitä

Sulata herneet. Ota kourallinen herneitä sivuun annosten koristeluun. Raasta parmesaani. Laita pasta kiehumaan.

Tee sillä välin hernepesto tehosekoittimessa tai survo kaikki ainekset sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa sekaan hieman pastan keitinvettä, jotta kastike on juoksevampaa.

Sekoita hernepesto pastan joukkoon. Tarjoile mozzarellan, oliiviöljyn, parmesaanin ja herneiden kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti