Skip to main content
Aurakaalilaatikko

Welcome to Mordor. Nooh, enää neljä kuukautta seuraavaan auringonsäteeseen. Kyllä tästäkin selvitään sisulla, punaviinillä, sinihomejuustolla ja syömällä kaalinpäitä. Kaupassa käteeni osui violetti suippokaali. Jos kohtaatte, älä jätä tätä kaunokaista ostamatta! Suippokaalia voi käyttää niinkuin mitä tahansa kaalia. Ehkä se oli se punertava punajuurta muistuttava väri, joka sai yhdistämään violetin suippokaalin sinihomejuustoon. Tai sitten tämä pimeys. Yhtä kaikki, tämä lohdullinen makupari toimii!

Kaalilaatikko

Lähestyvän muuton takia kävin keittiön yläkaappeja läpi ja paljastin riisikätkön sisältäen ainakin kahdeksaa erilaista riisiä. Kaappientyhjennyspuuskassa tein laatikon täysjyväriisiin, mutta tykkään kaalilaatikkoni ensisijaisesti rikotuilla ohrasuurimoilla. Kaalilaatikosta tuli ihan hauskan värinen violetilla suippokaalilla, mutta parin päivän jääkaapin jälkeen ruoan väri muuttui sinertävän harmahtavaksi. Eli jos tarjoilisin tätä vieraille ei-tuoreeltaan, tekisin tämän tavalliseen keräkaaliin.

Violetti suippokaali

Aurakaalilaatikko

2 pientä punasipulia
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
400 g karitsan jauhelihaa
1/2 keräkaali (kokeile myös violettia suippokaalia)
2 rjk siirappia
2 dl rikottuja ohrasuurimoita (tai täysjyväriisiä)
5 dl kasvislientä
2 dl kermaa
2 munaa
170 g sinihomejuustoa (esim Aura)
suolaa
pippuria

Kuullota pienittyjä sipuleita ja valkosipulinkynsiä oliiviöljyssä padassa. Lisää karitsan jauheliha, nosta lämpöä ja ruskista. Lisää ohueksi siivutettu kaali ja siirappi ja laske hieman lämpöä. Anna kaalien karamellisoitua noin 10 minuuttia. Lisää ohrasuurimot, kasvisliemi, kerma, munat ja mausteet. Sekoita hyvin. Murusta joukkoon sinihomejuusto ja sekoita vielä.
Paista kannen alla uunin alatasolla 180-asteessa noin 50 minuuttia.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti