Salviapestopasta – because I’m worth it! LempiyrtistĂ€ni salviasta ja pistaasipĂ€hkinöistĂ€ pyörĂ€ytetty salviapestopasta on mun uusi sinkkuarjenpelastaja, mutta tĂ€tĂ€ kelpaa tarjota myös kynttilĂ€illallisilla. Olen tuntenut itseni taas hieman kĂ€dettömĂ€ksi kokatessani vain itselleni. TĂ€stĂ€ nopeasti valmistuvasta pastasta riittÀÀ sopivasti muutamaksi pĂ€ivĂ€ksi yhdelle hengelle tai vĂ€hintÀÀn illalliseksi perheelle. Olen myös pohtinut paljon sitĂ€, miten olen vuosia hyysĂ€nnyt ja ollut aina valmis nĂ€kemÀÀn vaivaa niin paljon muiden eteen valmistamalla hyvÀÀ ruokaa. Miksi ihmeessĂ€ en tekisi samaa itselleni? Miksi minĂ€ en ansaitsisi itseltĂ€ni kaikkea sitĂ€ hyvÀÀ? Todellakin ansaitsen. Saatan jopa sytyttÀÀ kynttilĂ€t ja ottaa lasillisen rieslingiĂ€ itseni seuraksi – ha!
Kuten mainitsin, voimakas salvia on lempiyrttini. TarkkasilmÀisimmÀt voi jopa bongata sen LiemessÀ-logosta! KesÀllÀ kasvatan salviaa parvekkeella. Se on tyytyvÀinen hyvin vÀhÀllÀ hoidolla ja nauttii auringosta. Nyt nappasin paketin JÀrvikylÀn salvialehtiÀ kaupasta tietÀmÀttÀ vielÀ mihin sen kÀyttÀisin. Salvia kestÀÀ myös kanssayrttejÀÀn paremmin jÀÀkaapissa, mutta tÀllÀ kertaa yrtin nuhistumisvaaraa ei ole sillÀ voit surauttaa koko paketillisen pestoon. Tai no, sÀÀstÀ muutama lehti koristeeksi annosten pÀÀlle valuvan burratajuuston ja pistaasirouheen seuraksi.
Olen tottunut tekemÀÀn yrttipeston pinjansiemenillÀ, mutta niiden kilohinta tuntuu olevan tÀllÀ hetkellÀ huipussaan. PirteÀn vihreÀ ja maukas pistaasi sopiikin mielestÀni tÀhÀn jopa paremmin!
Ihanaa viikonloppua. Rakastakaa toisianne ja itseĂ€nne đ
Vinkki! Voit kÀyttÀÀ suolaamattomia tai suolattuja pistaasipÀhkinöitÀ. Jos kÀytÀt suolaamattomia pÀhkinöitÀ, niin lisÀÀ pestoon reippaammin suolaa.
Salviapestopasta
Salviapesto:
nippu (20 g) tuoretta salviaa
valkosipulinkynsi
50 g pecorino juustoa
1 dl kuorittuja suolattuja pistaasipÀhkinöitÀ
1 dl oliiviöljyÀ
n. 1/2 dl pastan keitinvettÀ
suolaa
350 g durumvehnÀ spagettia
reipas suola keitinveteen
Tarjoiluun:
burrata juustoa
rouhittua pistaasipÀhkinÀÀ
rouhittua mustapippuria
salvianlehti
Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Jonkun ajan pÀÀstÀ ota noin 1 dl keitinvettÀ talteen.
Valmista salviapesto surauttamalla kaikki ainekset pestokastikkeeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Pecorino juusto kannattaa hieman paloitella ennen lisÀÀmistÀ ja pistaasit tietysti kuoria. Pesto saa jÀÀdÀ hieman rouheiseksi. LisÀÀ tarvittaessa pastan keitinvettÀ.
Sekoita salviapesto al denteksi keitetyn pastan joukkoon. Tarjoile salviapestopasta burrata juuston, rouhitun mustapippurin ja salvianlehden kera.
LisÀÀ ihanimpia pastareseptejÀ!
Onpas sinulla paljon reseptejĂ€ tÀÀllĂ€ esillĂ€. Pian ehdi muuta tekemÀÀn kuin testailemaan reseptejĂ€ đ
TĂ€mĂ€ tĂ€ytyy vielĂ€ testata đ
Aivan mahtavaa oli đ