Skip to main content

Texmex kalskahtaa helposti ysäriltä. Vuosituhannen vaihteessa lempiravintolani oli Santa Fé. Tiesinkö mitään parempaa kuin Nachos Picadillo ja omenasiideri. Mmm..those were the days. Sittemmin herkkä makuaistini on tietysti kultivoitunut, mutta meksikolainen keittiö on taas tehnyt tuloaan rytinällä. Kehittämäni mexmex open burger on edelleen ronski mutta itsetehtynä astetta parempaa. Täydellinen biletarjottava ja hiilareista stressaaville sekä protskubodareille hyvän omantunnon hamppari yhden sämpylänpuolikkaan jäätyä pois.

Mexmex open burger

Reseptiä varten sain Indian nachovuoren ja erilaisia sooseja, joita piti tietysti maistella ensin sohvan pohjalla ja hakea inspiraatiota. Murskasin nachoja korppujauhon korvikkeena jauhelihataikinaan. Lisäksi pihvien tulisuus tulee Indian original salsasta. Tulisuutta voi vielä lisätä käyttämällä Indian extra hot salsaa tai lisäämällä chilijauhetta. Open burgerin päälle raastetaan aitoa cheddar juustoa. Aito cheddar ei muuten ole oranssia vaikka sellaisena sen mieltää niiden sulatejuustoviipaleiden takia.

Mexmex open burger

4–5 hlö

jauhelihataikina

400 g luomu jauhelihaa
1 pieni sipuli
1 dl Indian original salsaa
1 dl Indian original nachoja murskattuna
1 kananmuna
1 valkosipulinkynsi
1 rkl worchestershire kastiketta
1 tl suolaa
pippuria

muut täytteet

2 dl raastettua cheddar juustoa
2 rkl Indian jalopenoja
1 tomaatti
tuoretta korianteria

4–5 sämpylää

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Murskaa nachot käsin hieromalla tai tehosekoittimella. Sekoita kaikki taikinan ainekset sekaisin.

Paahda halkaistuja sämpylöitä leivinpaperin alla pellillä 200 asteessa uunin ylätasolla n. 5 minuuttia. Päällystä leivät jauhelihataikinalla reunoja myöden. Paista uunin ylätasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia. Lisää päälle raastettu cheddarjuusto ja jalopenot. Paista vielä 5 minuuttia. Tarjoile tomaattikuutioiden ja tuoreen korianterin kera.

Vinkki! Open burger muuntautuu Long boy burgeriksi käyttämällä hot dog sämpylöitä

Indian salsa purkit ovat veikeän näköisiä. Purkeista saa hauskoja metallipurnukoita pesemällä ja repimällä etiketin veks käytön jälkeen.

Voita oma nachovuori

Indian Facebook sivuilla on menossa kilpailu jossa voit voittaa vuoren nachoja ja sooseja. Äänestä tiukin soosi 30.9 mennessä!

Liemessä-blogi on puhunut. UGH!


Yhteistyössä Indian.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

 • Nanna sanoo:

  oi nam, nAM, NAM! Ei voi juuri muuta sanoa.

  Niin totta, nuo sun ravintolamuistot…joskus 90-luvulla kun ravintolaelämyksen huippu oli Santa Fe tai Cantina West! Oli se elämä helppoa…
  Mä voin palata ihan 80- luvulla kun paras ruoka-annos ikinä jossaqkin sokoksen ketjussa oli joku compoplatter 2:lle, jossa oli kaikkea friteerattua (pakasteesta)

 • Jenni sanoo:

  Kyllähän nuo ravintolat edelleen kiikkuvat Helsinki top 10 ravintolaäänestyksissä vaikka aikoihin ei en ole käynyt. Sinänsä kunnioitettavaa porskuttaa vuodesta toiseen – samaan ei pysty useimmat fine dining misukkaravintolat 🙂

  Compoplatter 2:lle 😀

Jätä kommentti