LOHIKRANSSI JA MÄTISHOTTI

Kaupallinen yhteistyö Heimon Kala

Joulu I Kalapöytä I Lohikranssi I Kranssi I Mätishotti I Lohi I Kala I Mäti I Idea I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Jouluruokaa I

Mäti. Smetana. Sipuli. Joulun pyhä kolminaisuus. Mitään muuta en odota joulupöydässä yhtä paljon. Väitän jopa, että voisin jouluna surutta skipata kinkut ja keskittyä ainoastaan kalapöytään. Mädin lisäksi meidän joulupöydästä löytyy takuuvarmasti Heimon Kalan kylmäsavustettua kirjolohifilettä. Hauska lohikranssi syntyi helposti asettelemalla salaattia, kylmäsavustettuja kirjolohifileviipaleita, mätiä, smetanaa, etikkakurkkuja ja sitruunaa kokonaisen ohuen revityn ruisleivän puolikkaan päälle.

Lohikranssin kyytipojaksi sopii mätishotti. Tarjoile joulun ihanin herkku eli mäti-smetana-sipuli kerroksittain shottilasissa. Smetana toimii perinteisesti maustamattomana, mutta avokadolla ja sitruunalla yhdistelmään saa pirteää vihreää väriä ja uusia makuvivahteita. Tarjoile mätishotti saaristolaisleivän kera. Avot! Joulu saa tulla.

Joulu I Kalapöytä I Lohikranssi I Kranssi I Mätishotti I Lohi I Kala I Mäti I Idea I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Jouluruokaa I

Vinkki! Ruisleiväksi kannattaa tosiaan valita sellaista ohuempaa revittyä ruisleipää. Näin kranssista saa vieraat leikattua veitsellä voileipiä 🙂

Lohikranssi

4 hlö

etikkakurkut:
1 kurkku
1/2 dl omenaviinietikkaa
1/2 dl vettä

1/2 ohut revitty ruisleipä (kansipala)
1 rkl voita
1 pkt (150 g) Heimon Kala viipaloitu kylmäsavustettu kirjolohifile
1 prk (100 g) Heimon Gourmet suomalaista kirjolohenmätiä
1/2 sitruuna
4 kirsikkatomaattia
1 ruukku salaattia esim lollo rosso
50 g smetanaa
tuoretta tilliä
rouhittua mustapippuria
suolaa

Siivuta kurkku pituussuunnassa juustohöylällä. Sekoita vesi ja etikka astiassa ja laita kurkut liemeen odottamaan.

Kokoa lohikranssi. Sipaise voita leivälle.  Asettele salaatinlehdet leivän ympäri. Rullaa kurkut ruusuiksi. Lisää puolikkaat kirsikkatomaatit, kylmäsavugraavilohiviipaleet, sitruunasiivut, nokare smetanaa ja mäti. Viimeistele tuoreella tillillä, mustapippurilla ja suolalla.

Joulu I Kalapöytä I Lohikranssi I Kranssi I Mätishotti I Lohi I Kala I Mäti I Idea I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Jouluruokaa I

Mätishotti

4 kpl

1 prk (100 g) Heimon Gourmet suomalaista kirjolohenmätiä
1 siivu saaristolaisleipää
1/2 sipuli
pinnalle ruohosipulia

Avokadosmetana:
1 pieni kypsä avokado
100 g smetanaa
1/2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Halkaise avokado ja poista kivi. Kaavi avokado kuorestaan lusikalla ja kuutioi. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella. Silppua sipuli pieneksi. Laikkaa saaristolaisleipä hyvin pieniksi kuutioksi tai murusta leipä käsin.

Laita shottilasiin kerroksittain leipämurua, sipulia, avokadosmetanaa ja mätiä. Viimeistele ruohosipulilla.

Joulu I Kalapöytä I Lohikranssi I Kranssi I Mätishotti I Lohi I Kala I Mäti I Idea I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Jouluruokaa I

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Arkistojen kätköistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *