Skip to main content

 

Perunablinit I Blinit I Blini I Resepti I Uusivuosi I Ruoka I Ohje I Idea I Menu I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Potato blini I Food photography

Uutenavuotena olemme päättäneet lähteä koko perheen ohjelmanumerona laavulle. Itä-Helsingin suunnalta Uutelasta löytyy yksi laavu, joka olisi upean luonnon keskeltä aivan merenrannassa. Sellainen vain pikku pulma, että julkisilla matkaa taittaa puolitoista tuntia per suunta sisältäen puolisen tuntia kävelyä. Näen jo sieluni silmin kuinka karauttaisimme taksilla laavun ovelle retkivarusteissa 😀 Ilmatieteen laitoksen myrskyvaroituksesta huolimatta päätimme nyt sitten koittaa makkaranpaisto-onneamme Korkeasaaren pienemmällä laavulla, johon pääsee näppärämmin julkisilla. Uusivuosi vaihtuu siis tikkumakkaralla, mutta sinulle voin vinkata ideana nämä perunablinit jotka herkuttelimme omassa joulupöydässä savulohitahnan ja mädin kera.

Perunablinit I Blinit I Blini I Resepti I Uusivuosi I Ruoka I Ohje I Idea I Menu I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Potato blini I Food photography

Blogissa on nähty jo perinteisempi blini resepti oluella jatkettuna. Nämä perunablinit ovat näppärämmät viime hetken uuden vuoden tarjottavat, sillä taikinaa ei tarvitse tehdä edellisenä päivänä. Pääset heti paistohommiin! Alkuperäinen resepti on Teresa Välimäen loistavasta Hyvää Joulua-kirjasta.

Perunablinit

4 hlö

300 g Suvituore perunasosetta (tai jauhoisia perunoita)
2 kananmunaa
1 dl kermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
ripaus jauhettua muskottia
voita paistamiseen

Kuori ja keitä perunat tai vaihtoehtoisesti käytä reseptissä valmista perunasosetta.
Erottele kanamunien valkuaiset ja keltuaiset.
Soseuta perunat ja sekoita joukkoon kerma, vehnäjauhot, keltuaiset ja mausteet.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinan joukkoon.
Paista blinit pannulla voissa keskilämmöllä. Anna blinin paistua rauhassa ennen kääntämistä. Kääntämisen välissä lisää tarvittaessa voita pannuun.

Perunablinit I Blinit I Blini I Resepti I Uusivuosi I Mäti I Kalaruoka I Ruoka I Ohje I Idea I Menu I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Potato blini I Food photography

Savulohitahna

300 g savukirjolohta
1 ps (180 g) pakastekatkarapuja
200 g ranskankermaa
1/2 sipuli
1/2 sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
nippu tilliä
suolaa
mustapippuria

Poista tarvittaessa savukirjolohesta nahka ja pieni lohi.
Sulata katkaravut kylmän veden alla ja puristele vesi pois.
Sekoita kaikki ainekset sekaisin.

Perunablinit I Blinit I Blini I Resepti I Uusivuosi I Ruoka I Ohje I Idea I Menu I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Potato blini I Food photography

Minin joululahja äitille ja iskälle: puutöissä itsetehty paistolasta, jonka kuulemma pitää näkyä kuvassa 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • Johanna sanoo:

    Ymmärsin parikin kertaa, että poista savukirjolohesta nahka ja pieni (koon määre ei verbi) lohi. Mikä pikkulohi pitikään poistaa? 🙂

    No syttyihän se lamppu täälläkin. Varmasti hyvää!

Jätä kommentti