Skip to main content

Edessä on koko viikonlopun kestävä tupakasta vieroitus. Siskollani. Monen epäonnistuneen tupakkalakon jälkeen tarvitaan järeitä toimia. Ja kuka olisikaan parempi tukihenkilö kuin kaltaiseni ikuisesti toipuva nikotiininisti. Olen pyytänyt pikkusiskoni koko viikonlopuksi Helsinkiin. Ovella aion ratsata kaikki tupakkatarvikkeet ja vietämme koko viikonlopun yhdessä ilman tupakkaa. Viikonloppuun sisältyy myös muita tupakakasta vieroittamiseen liittyviä aktiviteetteja, joita en halua vielä paljastaa julkisesti – säilytetään yllätysmomentti! Siskoni tupakasta vieroitusta voi seurata tänä viikonloppuna Snapchatissä @liemessa ja Instagramissa häshtäg #siskotumppaa. Pienimuotoinen julkisuustempaus ja ehkä se ei enää kehtaa polttaa – ainakaan ihmisten nähden 😀 Jos teillä on vinkkejä miten olette päässeet tupakasta eroon, niin siskoni tarvitsee nyt kaiken mahdollisen vertaistuen.

Alkoholin ja muiden nautintoaineiden nauttiminen ei ole kielletty tänäkään viikonloppuna. Kaivoin teille Katukeittiö-kirjastani bisseblinit nyt kun vielä blinikausi on kuumimmillaan. Tarjoile bisseblini mädin, smetanan ja sipulin kanssa ja olet puolustuskyvytön. Näihin iskee himo, suorastaan riippuvuus! Taikina kannattaa laittaa turpoamaan jääkaapiin yön yli vaikka jo näin perjantai-iltana.

Bisseblinit

30 pientä/10 isoa

blinitaikina
2 munaa
3 dl maitoa
2 dl olutta
20 g hiivaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl tattarijauhoja tai vehnäjauhoja
1 rkl voisulaa
1 tl suolaa

voita paistamiseen
noin 300 g mätiä
3–4 dl smetanaa
2–3 dl sipulisilppua
tilliä

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Ota valkuaiset sivuun jääkaappiin.
Lämmitä puolet maidosta kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Sekoita taikinaan jauhot, keltuaiset, mausteet, voisula ja olut.  Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön yön yli tai vähintään kuudeksi tunniksi.

Hyvissä ajoin ennen paistamista kiehauta loppu maito ja lisää se lämpöisenä taikinajuureen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto taikinaan juuri ennen paistamista. Paista blinit valurautapannulla runsaassa voissa. Jos ensimmäinen blini on liian paksu, lisää tilkka keitettyä maitoa tai olutta. Kun blinin pinta kuplii ja kuplat aukeavat reikäisiksi, on aika kääntää blini. Käännettäessä alapinnan pitäisi olla herkullisen ruskea. Tarjoa blini heti.

Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Herkkuhovi sanoo:

    Tsemppiä siskollesi, ja hienoa että tukijoukot on kohdillaan!
    Itse pääsin kaksi askia päivässä-tavastani kymmenen vuotta sitten yhdessä mieheni kanssa, tilalle tuli veden juonti ja alkuviikkoina jatkuva käsillä tekeminen. Silittäminen, siivoaminen ym ym.. Monta vuotta tupakoin unissani mutta vasta viime vuosina se on jäänyt pois sieltäkin.
    Tupakasta vaikeampaa eroon pääseminen on karkit, niistä ei ole vielä tähän ikään mennessä päästy 😀

  • Jenni sanoo:

    Kiitos tsempistä! Lähetin eilen siskon takaisin maailmalle ja arkeen. Erilaiset riippuvuudet on vaikeita. Fyysinen riippuvuus on vielä se ”helppo” osa, tavoista eroon pääseminen on sitten vaikeampaa. Siskoni kokeilee nyt siirtymistä sähkötupakkaan. Ei sekään hyvä, mutta parempi. Ja aika monta keinoa tässä vuosien varrella on jo käyty läpi joten hän on valmis kokeilemaan mitä tahansa päästäkseen viimein tupakista eroon 🙂 Tsemppiä karkkiaddiktion kanssa, et ole varmasti ongelman kanssa yksin!

Jätä kommentti