Skip to main content


YHTEISTYÖSSÄ JUHLA MOKKA

Ikääntyvää naista osataan rahastaa. Aina ei tule ajatelleeksi, että keittiön kaappienkin pohjalta löytyy kokonainen arsenaali edullisia ihonhoitotuotteita: kosteuttavaa hunajaa, rauhoittavaa jogurttia ja puhdistavaa sitruunaa. Kalliin kempparin sijaan dyykkasin hellävaraisen kasvonaamion biojäteroskiksestani! Käytetyt kahvinpurut lienevät isoin yksittäinen ja päivittäinen biojätteen tuottaja tässä huushollissa. Tieteellinen julkaisu Google kertoo, että kahvi kiihdyttää verenkiertoa, ehkäisee selluliittiä, vähentää turvotusta ja uudistaa sekä suojaa ihoa bakteereilta. Surffasin Pinterestistä erilaisia kahvinpuruista tehtyjä kuorintavoiteita. Kuivalle iholleni sekoitin kahvinaamion käytetyistä kahvinpuruista, hunajasta ja maustamattoman jogurtin jämästä. Annoin naamion vaikuttaa kasvoilla 20 minuuttia, rentouduin ja nautin samalla kupposen kuumaa kahvia…

Ding dong! 

Ovisilmästä näen, että oven takana on nuori mies. Lähetti! Perus 😀

Tilanne vaatii kahvia.

DIY kahvinaamio

2-3 rkl Juhla Mokka suodatinkahvinpuruja
1 rkl hunajaa
1 rkl maustamatonta jogurttiasillä välin
nauti 1 kuppi kuumaa kahvia

Keitä suodatinkahvi normaaliin tapaan ja anna purujen jäähtyä ja kuivua hetki. Sekoita kahvinpurut, hunaja ja jogurtti tasaiseksi. Kostuta kasvoja hieman esimerkiksi kostutetulla pyyhkeellä. Levitä kahvinaamio hellävaraisesti käsin kasvoillesi. Operaatio kannattaa tehdä pesuhuoneessa. (Note to self: ei olohuoneen sohvalla). Anna naamion vaikuttaa noin 20 minuuttia. Voit halutessasi hieroa hellävaraisesti kasvojasi pyörivin liikkein; kahvinpurut kuorivat kasvoja. Huuhtele kahvinaamio ja levitä kosteusvoide. Kokeile myös vartalolle!

Froodly – säästä ja vähennä ruokahävikkiä

Löhöäminen sohvalla kahvinaamio kasvoilla ja rusinoiden muuttaminen takaisin viinirypäleiksi Casper Diem-blogissa ovat loistavia alkuja, mutta ruokahävikki on niin iso ongelma että tarvitsemme lisää tekoja! Juhla Mokka – Tekijöiden kahvi kampanjan uusin kädentaitaja on Froodly. Froodly on suomalainen start-up ja mobiilisovellus, joka kannustaa ruokahävikin vähentämiseen. Lataa Froodly ja näet missä kaupassa on pian hävikiksi menevää ja alennuksessa olevaa ruokaa. Kuka tahansa voi napata kaupassa kuvan hävikkituotteesta ja lisätä sen sovellukseen.

Ding dong!

Kahvi kaunistaa – inside and out!

Juhla Mokka Hävikkihaastekilpailu – voita kahvit!

Vaatiiko sielläkin päässä tilanne kahvia? Nyt haluan nähdä niitä kahvinaamionaamoja! Tai ehkä lannoitat huonekasvisi kahvinpuruilla? Jaa oma Juhla Mokka hävikkihaastetekosi kuvana tai videona Instagramissa tunnuksella #hävikkihaaste #juhlamokka ja @liemessa. Osallistuneiden kesken arvotaan 3kpl Juhla Mokka kahvipalkintoja. Paulig myös nostaa parhaimmat hävikkivinkit valokeilaan kampanjasivulle vuoden 2016 aikana ja Pauligin sosiaalisen median kanavissa.

Ja käykää katsomassa minkä hävikkivinkin Pauligin Paula oli keksinyt! 😉 Paulan hävikkivinkki, lisätietoja kilpailusta ja Juhla Mokka Hävikkihaasteesta www.juhlamokkahaaste.fi


Yhteistyössä Juhla Mokka

Osallistu Juhla Mokka hävikkihaasteeseen – www.juhlamokkahaaste.fi
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

 • Kakkumonsteri sanoo:

  Ihan paras toi lähettijuttu. =D Mulle kävi kerran niin, et vesimittarinlukijat pölähti paikalle kun olin suihkussa. Tulevat yleisavaimella jos kukaan ei avaa. Oli pojilla varmasti kiva reissu, ku minä siinä pyyhe päällä vieressä seuraan ku lukemat otetaan. Tämän jälkeen sanoin miehelle, et muistaa lukea ajoissa ne lukemat!
  Ja kiitos tästä kahvivinkistä! =)

 • Minna E sanoo:

  Tosi hieno juttu ja huiput kuvat. Tykkään! Meidän perheessä hävikki pääsee aika isolla prosentilla jatkoon kanan ruuaksi, mutta kahvinpurut kyllä menee kompostiin, joten ihan hyvin voisi heittää ne naamalle ennen lopullista sijoitusta.

 • Jenni sanoo:

  Heeh 🙂 Muistan myös yhden kerran kun meillä oli perus arkiaamun härdelli ja yritän saada Nirosn ja lapset ovesta ulos. Itseähän haahuilin vielä pelkät pikkarit jalassa. Heipat, pusut ja ovi kiinni. Heti perään ovikello soi ja tietysti oletan että nyt niillä taas jäi jotain – niinkuin aina jää. Avaan oven pelkät stringit jalassa huoltoyhtiön kaverille! Mistäköhän puhuttiin iltapäivällä huoltoyhtiön kahvihuoneessa 😀

 • Jenni sanoo:

  Miten käteviä nuo kanat! 🙂 Itse yritän minimoida ruokahävikkiä, mutta kyllä sitä jätettä kertyy lapsiperheessä harmillisen paljon. Kompostointi on varmasti hyvä loppusijoituspaikka: ymmärtääkseni kasvit tykkäävät kahvinpurujen typestä lannoitteena. Kannattaa kokeilla kasvojen lisäksi kahvinpuruja myös vartalonkuorintaan! 🙂

Jätä kommentti