Skip to main content

Verigreippisalaatti I Verigreippi I Salaatti I Kasvisruoka I Linssi Kevyt I Resepti I Ohje I Sesonki I Ruoka I Kasvis I Ruusukaali I Porkkana I Taatelisiirappi I Juuressalaatti I Ruokainen salaatti I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Pink grapefruit salad I Food photography

Kurkku-tomaatti-jäävuorisalaatti kyllästyminen. Näin vuodenvaihteessa sitä taas muistuu mieleen salaatin syöminen, mutta niin usein tulee tottumuksesta tarrattua ensimmäisenä kiinni mauttomaan kasvihuonekasvatettuun kurkkuun ja tomaattiin. Salaatin ei myöskään kuulu jättää nälkäkiukkua – I think. Paahdetuilla ruusukaaleilla ja porkkanoilla, linsseillä, juustolla ja pähkinöillä Idan kanssa nautitusta lounassalaatista sai jopa täyttävän. Mausteilla, kuten chilillä, kanelilla ja taatelisiirapilla tuttu ja turvallinen olikin muuttunut uudeksi ja jännittäväksi. Mutta mitä olisi verigreippisalaatti ilman verigreippiä! Verigreippi on juuri nyt sesongissa, joten tätä irvistyttävän hapanta hedelmää kannattaa nyt hamstrata.

Verigreippisalaatti I Verigreippi I Salaatti I Kasvisruoka I Linssi I Kevyt I Resepti I Ohje I Sesonki I Ruoka I Kasvis I Ruusukaali I Porkkana I Taatelisiirappi I Juuressalaatti I Ruokainen salaatti I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Pink grapefruit salad I Food photography

Taatelisiirappirakkautta

Verigreippisalaatin kastikkeessa on verigreipin happamuutta taittamassa uusi tuttavuus taatelisiirappi. Maistoin tätä makeaa nektariinia ensimmäisen kerran hyvinvointi- ja kauneusguru Mariela Sarkiman järjestämällä Cityretriitillä muutama viikko takaperin. Taatelisiirappi valmistetaan keittämällä taatelit vedessä ja siivilöimällä. Lopputuloksena on paksua, makeaa ja aromikasta taateli”hunajaa”, jota voi lorauttaa teen sekaan ja käyttää leivonnassa ja ruoanlaitossa. Taatelisiirappia löytyy esimerkiksi Biona-merkkisenä Ruohonjuuresta. Hassu muuten tuo Ruohonjuuren sivuilla oleva esittely tuotteesta. Kurkkaapa. En vieläkään ole varma onko se kieliposkella kirjoitettu vai mitä ihmettä 😀

Verigreippisalaatti I Verigreippi I Salaatti I Kasvisruoka I Linssi I Kevyt I Resepti I Ohje I Sesonki I Ruoka I Kasvis I Ruusukaali I Porkkana I Taatelisiirappi I Juuressalaatti I Ruokainen salaatti I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Pink grapefruit salad I Food photography

Ainesosaluettelo on pitkä, mutta sitä ei kannata hätkähtää. Voit noudattaa reseptiä prikulleen tai sitten ottaa vain ideoita mitä kaikkea muuta se salaatti voisi olla! Esimerkiksi lähes minkä tahansa jääkaapin pohjalla pyörivän juureksen voi maustaa kanelilla tai chilillä ja paahtaa. Belugalinssien sijaan käyttää mitä tahansa linssejä, papuja, kvinoaa tai vaikka riisiä. Luovuutta vaan kehiin 🙂

Verigreippisalaatti I Verigreippi I Salaatti I Linssi I Kevyt I Resepti I Ohje I Sesonki I Ruoka I Kasvis I Ruusukaali I Porkkana I Taatelisiirappi I Juuressalaatti I Ruokainen salaatti I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Pink grapefruit salad I Food photography

Verigreippisalaatti

4 hlö

Kaneliporkkanat
500 g porkkanoita
1 tl kanelia
1/2 tl jauhettua chiliä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Chiliruusukaalit
200 g violetteja ruusukaaleja
1/2 chili
oliiviöljyä

Muut ainekset
1 dl belugalinssejä
2 verigreippi
1ps baby pinaattia
200 g fetajuustoa
1 ruukku minttua
2 rkl manteleita

Taatelisiirappi-vinegretti
2 rkl taatelisiirappia
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
suolaa
pippuria

1. Lohko porkkanat ja mausta ne oliiviöljyllä, kanelilla, suolalla, pippurilla ja jauhettulla chilillä. Paista uunissa 250 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes pehmenneet. Anna jäähtyä.
2. Huuhtele belugalinssit kylmässä vedessä. Mittaa kattilaan suhteella 1 osa linssejä ja 2 osaa vettä. Keitä n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Kun porkkanat ovat tulleet ulos uunista leikkaa ruusukaalit kahtia. Pilko chili. Laita kulhoon ja pirskottele oliiviöljyä päälle. Mausta suolalla, tuoreella chilillä ja sekoita. Levitä ruusukaalit pellille ja paista 225 asteessa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Kuori ja fileroi verigreipit, nypi mintunlehdet, rouhi mantelit ja murusta feta.
5. Valmista taatelisiirappi-vinegretti sekoittamalla kaikki ainekset haarukalla hyvin sekaisin.
5. Ota iso kulho ja laita kaikki ainekset kulhoon. Sekoita keskenään.

Verigreippisalaatti I Verigreippi I Salaatti I Kasvisruoka I Linssi I Kevyt I Resepti I Ohje I Sesonki I Ruoka I Kasvis I Ruusukaali I Porkkana I Taatelisiirappi I Juuressalaatti I Ruokainen salaatti I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Pink grapefruit salad I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti