Kaupallinen yhteistyö Meira
Grillikausi on virallisesti korkattu! Suuntasimme Idan kanssa kohti Teurastamon aluetta kainalossa klapeja, sytykkeitä, itsetehtyjä hot dog-sämpylöitä ja aasialaishenkisiä sörsseleitä. Teurastamon sisäpihalla seisoo punatiilinen kahden tulipesän grilli, joka on vapaasti kaupunkilaisten käytössä, kunhan tuo omat sytytysvälineet. Naapurigrillissä käristeltiin parisenkymmentä makkaraa ja hevosenfileitä, mutta kyllä meillä oli mielestäni paremmat eväät. Saimme neljä chorizoa ja hot dot-sämpylät grillissä lämpimiksi, mutta pääpaino oli ihanissa mausteisissa sörsseleissä.
Pienen hot dog-sämpylän väliin pystyy nälkäisenä tunkea yllättävän paljon tavaraa: chorizomakkarat, pikapikkelöityjä chilikurkkuja, marinoitua kaalia, sushi inkivääriä, korianteria, retiisejä, limemajoneesia ja bataatti-inkivääri ketsuppia! Aasialaiset hot dogit saivatkin inspiraationsa Meiran jännittävästä uutuudesta bataatti-inkivääriketsupista.
Mehän ollaan Meiran tehtaan kanssa vähän niinkuin naapureita, sillä tämäkin ketsuppi on pakattu ja valmistettu Vallilan työhuoneeni kupeessa. Ilahduttavasti inkiväärin todella maistoi ketsupista, ja se sopiikin aikuisten grillijuhliin kun ketsupilta kaivataan vähän enemmän potkua ja makua. Inkiväärin ja tomaatin lisäksi ketsuppiin tuo uutta makumaailmaa bataatti ja kurpitsa. Lisäaineettomassa ketsupissa on myös vähemmän suolaa ja sokeria kuin perusketsupeissa. Meidän lapset on tosin sen verran siedätettyjä mausteille, että uskallan töräyttää pullonloput kesän aikana lastenkin lautasille.
Aasialaiset hot dogit
4 hlö
Chilikurkut
1 kurkku
3 rkl etikka
1 mieto chili pienittynä
2 rkl sokeri
1/2 tl suola
Siivuta kurkku pituussuunnassa juustohöylällä. Laita rasiaan aineksien kanssa ja ravista.
Marinoitu varhaiskaali
puolikas varhaiskaali
1 sitruunan mehu
2 rkl öljyä
pippuria
Siivuta kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita rasiaan aineksien kanssa ja ravista.
Lime-aioli
1,5 dl majoneesia
1 limen mehu ja kuori raastettuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
Sekoita aineet.
Muut täytteet:
-raastettu porkkana
– Meira bataatti-inkivääri ketsuppi
– sushki-inkivääri (valmis purkista)
– korianteri
– retiisi
– mausteinen chorizo makkara
Itsetehdyt hotdog sämpylät
Itsetehtyjen hot dog sämpylöiden resepti löytyy jo blogin arkistoista. Hot dog sämpylöiden pintaan saa enemmän väriä sivelemällä ne vielä ennen uuniin laittoa siirappivedellä (1 iso vettä / 1 osa siirappia).
Vinkki! Vähennä jauhon määrää ohjeen 12 desilitrasta ensin 8 desilitraan ja lisää jauhoja vähitellen. Taikina saa olla pehmeää, kunhan se on kimmoisaa. Mitä vähemmän vehnäjauhoja, sitä pehmeämpi sämpylä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!