Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö MeiraAasialainen I Hot dog I Sämpylät I Täytteet I Grillaus I Resepti I Katuruoka I Inkivääri I Ketsuppi I Ruokakuvaus I Asian hot dog I Food photography

Grillikausi on virallisesti korkattu! Suuntasimme Idan kanssa kohti Teurastamon aluetta kainalossa klapeja, sytykkeitä, itsetehtyjä hot dog-sämpylöitä ja aasialaishenkisiä sörsseleitä. Teurastamon sisäpihalla seisoo punatiilinen kahden tulipesän grilli, joka on vapaasti kaupunkilaisten käytössä, kunhan tuo omat sytytysvälineet. Naapurigrillissä käristeltiin parisenkymmentä makkaraa ja hevosenfileitä, mutta kyllä meillä oli mielestäni paremmat eväät. Saimme neljä chorizoa ja hot dot-sämpylät grillissä lämpimiksi, mutta pääpaino oli ihanissa mausteisissa sörsseleissä.

Aasialainen I Hot dog I Sämpylät I Täytteet I Grillaus I Resepti I Katuruoka I Inkivääri I Ketsuppi I Ruokakuvaus I Asian hot dog I Food photography

Pienen hot dog-sämpylän väliin pystyy nälkäisenä tunkea yllättävän paljon tavaraa: chorizomakkarat, pikapikkelöityjä chilikurkkuja, marinoitua kaalia, sushi inkivääriä, korianteria, retiisejä, limemajoneesia ja bataatti-inkivääri ketsuppia! Aasialaiset hot dogit saivatkin inspiraationsa Meiran jännittävästä uutuudesta bataatti-inkivääriketsupista.

Aasialainen I Hot dog I Sämpylät I Täytteet I Grillaus I Resepti I Katuruoka I Inkivääri I Ketsuppi I Ruokakuvaus I Asian hot dog I Food photography

Mehän ollaan Meiran tehtaan kanssa vähän niinkuin naapureita, sillä tämäkin ketsuppi on pakattu ja valmistettu Vallilan työhuoneeni kupeessa. Ilahduttavasti inkiväärin todella maistoi ketsupista, ja se sopiikin aikuisten grillijuhliin kun ketsupilta kaivataan vähän enemmän potkua ja makua. Inkiväärin ja tomaatin lisäksi ketsuppiin tuo uutta makumaailmaa bataatti ja kurpitsa. Lisäaineettomassa ketsupissa on myös vähemmän suolaa ja sokeria kuin perusketsupeissa. Meidän lapset on tosin sen verran siedätettyjä mausteille, että uskallan töräyttää pullonloput kesän aikana lastenkin lautasille.Aasialainen I Hot dog I Sämpylät I Täytteet I Grillaus I Resepti I Katuruoka I Inkivääri I Ketsuppi I Ruokakuvaus I Asian hot dog I Food photography

Aasialainen I Hot dog I Sämpylät I Täytteet I Grillaus I Resepti I Katuruoka I Inkivääri I Ketsuppi I Ruokakuvaus I Asian hot dog I Food photography Aasialainen I Hot dog I Sämpylät I Täytteet I Grillaus I Resepti I Katuruoka I Inkivääri I Ketsuppi I Ruokakuvaus I Asian hot dog I Food photography

Aasialaiset hot dogit

4 hlö

Chilikurkut
1 kurkku
3 rkl etikka
1 mieto chili pienittynä
2 rkl sokeri
1/2 tl suola

Siivuta kurkku pituussuunnassa juustohöylällä. Laita rasiaan aineksien  kanssa ja ravista.

Marinoitu varhaiskaali

puolikas varhaiskaali
1 sitruunan mehu
2 rkl öljyä
pippuria

Siivuta kaali ohuiksi  suikaleiksi. Laita rasiaan aineksien kanssa ja ravista.

Lime-aioli

1,5 dl majoneesia
1 limen mehu ja kuori raastettuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna

Sekoita aineet.

Muut täytteet:
-raastettu porkkana
Meira bataatti-inkivääri ketsuppi
–  sushki-inkivääri (valmis purkista)
– korianteri
– retiisi
– mausteinen  chorizo makkara

Aasialainen I Hot dog I Sämpylät I Täytteet I Grillaus I Resepti I Katuruoka I Inkivääri I Ketsuppi I Ruokakuvaus I Asian hot dog I Food photography

Itsetehdyt hotdog sämpylät

Itsetehtyjen hot dog sämpylöiden  resepti löytyy  jo blogin arkistoista. Hot dog sämpylöiden pintaan saa enemmän väriä sivelemällä ne vielä ennen uuniin laittoa siirappivedellä (1 iso vettä /  1 osa  siirappia).

Vinkki!  Vähennä jauhon määrää ohjeen 12 desilitrasta ensin 8 desilitraan ja lisää jauhoja vähitellen. Taikina saa olla pehmeää, kunhan se on kimmoisaa. Mitä vähemmän vehnäjauhoja, sitä pehmeämpi  sämpylä.

HOT DOG SÄMPYLÄT

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti