Skip to main content

Parsarisotto I Parsa I Risotto I Kasvisruoka I Sesonkiruoka I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Kesäruoka I Ruoka I Asparagus risotto I Food photography I Ruokakuvaus

Tässä sinulle resepti kuinka tehdä parsarisotto kutakuinkin väärin. Hyödynsin nimittäin viimeiseen asti raaka-aineita joita löytyi jo valmiiksi kaapista. Keittiössä mennään niillä pelinappuloilla mitä on annettu. Niinkuin noin muutenkin elämässä. Mutta lopputuloksessa ei ole mitään väärää. Ihanan kermainen, mutta samalla sitruunan hapokkuudesta nauttiva parsarisotto vie sinut pienelle matkalle parsarisottojen taivaaseen.

Parsarisotto I Parsa I Risotto I Kasvisruoka I Sesonkiruoka I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Kesäruoka I Ruoka I Asparagus risotto I Food photography I Ruokakuvaus

Pinkki punasipuli näyttää risotossa kyllä vähän hullunkuriselta. Jos nyt ryntäät kauppaan, niin toki nappaa ostoskoriisi oikeaoppinen risottosipuli eli shalotti sipuli. Oikeaoppiseen risottoon ei myöskään tule mascarponea, tai mitään muutakaan kermaa. Jos italialaisilta kysytään, niin eipä siihen mikään muu juustokaan kelpaa kuin parmesan. Jääkaapistani kuitenkin löytyi pala Västerbottensostia eli “Pohjolan parmesania”. Täydellinen risottoon!

Mitä Suomi syö perjantaisin?

Idea parsarisottoon lähti @liemessa Instagram-seuraajiltani kun kysyin mitä he syövät tänään perjantaina. Sain ihan hullun paljon, toinen toistaan herkullisempia, ideoita mitä nostaa pöytään perjantai-iltana. Jaan lukijavinkit Instagram stooreissa vielä tänään!

Parsarisotto

4 hlö

1 puntti parsaa
4 valkosipulinkynttä
1 (puna)sipuli
3 dl arborio risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
8 dl kasvislientä
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
4 rkl mascarponea
1 dl hienoksi raastettua Västerbottenostia tai parmesania
tuoreita yrttejä esim minttua tai basilikaa

Kuumenna kasvisliemi 8 dl vettä ja 1 rkl kasvisfondia) kattilassa. Pese ja raasta yhdestä sitruunasta kuori hienoksi raasteeksi. Purista sitruunan mehu sitruspuristimella. Hedelmälihaa saa tulla mukaan. Pieni sipulit ja siivuta valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuleita runsaassa voissa ja öljyssä syvällä pannulla tai kattilassa. Lisää risottoriisi ja sekoittele. Varo polttamasta riisiä. Annan riisin kuullottua noin 5 minuuttia kunnes se on hieman läpikuultavaa. Lisää viini, raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu ja anna poreilla pari minuuttia.

Aloita kasvisliemen lisääminen erissä noin 1-2 dl kerrallaan. Sekoittele risottoa välillä. Jatka näin noin 20 minuuttia kunnes neste on lähes imeytynyt.

Paista sillä välin parsat. Poista kovettunut kanta ja pilko parsat. Paista tilkassa öljyä ja voita kuumalla pannulla noin 3-5 minuuttia.

Lisää risottoon vielä parsat, mascarpone, raastettu juusto, yrtit, mustapippuri ja tarvittaessa suolaa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti