Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö: PakkasmarjaJäätelökakku I Äitienpäivä I Äitienpäiväkakku I Kakku I Jäätelö I Kakut I Leivonta I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Leivontablogi I Ruokakuvaus I Mother's day ice cream cake I Food photography

Äitinä oleminen on maailman rankin duuni. Työaika on kellon ympäri, loma-aikoja ei ole. Vaikka saan kiitosta päivittäin lasteni kasvoilta, äitienpäivä on niin kovin tarpeellinen. Se on kuin koko perheen yhteisesti sanoitettu kiitos. Äidin hemmottelu herkuilla on oleellinen osa tätä kiitosta, heh! Suunnittelin äitienpäivään, ja toki kesän juhliin, kaksi jäätelökakkua ihastuttavista Pakkasmarjan Marja-jäätelöista: mustikkajäätelökakku kaurakeksipohjalla ja mansikkajäätelökakku suklaakakulla.

Jäätelökakku I Äitienpäivä I Äitienpäiväkakku I Kakku I Jäätelö I Kakut I Leivonta I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Leivontablogi I Ruokakuvaus I Mother's day ice cream cake I Food photography

Marja-jäätelöissä on 72 % kotimaista marjaa. Marjoja ei kuumenneta eli jäätelössä on vielä kaikki marjojen hyvät vitamiinit ja hivenaineet jäljellä. Makuja on kaksi: Mansikka ja punaiset marjat (vadelma, punaherukka) ja Mustikka ja mustat marjat (mustaherukka, marja-aronia). Marja-jäätelöt on makeutettu kevyesti sokerilla; jäätelö on ihanan raikasta, eikä ollenkaan äklömakeaa. Marja-jäätelöissä ei ole käytetty maitotuotteita eli ne ovat vegaanisia ja sopivat siten kaikille.

Jäätelökakku I Äitienpäivä I Äitienpäiväkakku I Kakku I Jäätelö I Kakut I Leivonta I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Leivontablogi I Ruokakuvaus I Mother's day ice cream cake I Food photography

Kummankaan kakun valmistus ei vaadi erityisiä leipurin taitoja, mutta näistä kahdesta mustikkajäätelökakku on lapsellisen helppo valmistaa. Pohja syntyy keksimurusta ja margariinista. Päälle lapataan mustikka ja mustat marjat Marja-jäätelöä, annetaan jähmettyä yön yli ja koristellaan h-hetkellä mustikoin.

Jäätelökakku I Äitienpäivä I Äitienpäiväkakku I Kakku I Jäätelö I Kakut I Leivonta I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Leivontablogi I Ruokakuvaus I Mother's day ice cream cake I Food photography

Mansikkajäätelökakkua varten leivoin elämäni ensimmäisen vegaanisen suklaakakkupohjan. Suklaakakusta tuli niin ihanan mehevä, että tällä ohjeella teen varmasti toistenkin. Kokeilin ohjetta myös kaupan valmiilla suklaakakku jauhomixillä johon sekoitetaan vain vesi ja rasva, joten sillä voi toki oikaista halutessaan. Mansikkajäätelökakkuun tuli hauskasti kaksi hieman eri väristä kerrosta. Kerrokset ovat samaa jäätelöä, mutta vain eri paketeista. Värit saattavat hieman vaihdella, sillä väri tulee luonnollisesti marjoista, eikä vaikka keinotekoisesti väriaineista.

Jäätelökakku I Äitienpäivä I Äitienpäiväkakku I Kakku I Jäätelö I Kakut I Leivonta I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Leivontablogi I Ruokakuvaus I Mother's day ice cream cake I Food photography

Kumman ottaisit: mustikka vai mansikka?

Pakkasmarjan Instagramissa @pakkasmarja on meneillään suuri jäätelökakkuäänestys. Seuraamalla @pakkasmarja Instagramissa ja vastaamalla jäätelökakkukuvaan mansikka vai mustikka, voit voittaa äitienpäivälahjakortin Kolin upeisiin maisemiin (arvo 500 €). Ihanaa äitienpäivän odotusta!

Jäätelökakku I Äitienpäivä I Äitienpäiväkakku I Kakku I Jäätelö I Kakut I Leivonta I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Leivontablogi I Ruokakuvaus I Mother's day ice cream cake I Food photography

Mustikkajäätelökakku

vegaaninen

250 g kaurakeksejä (vegaanisia)
125 g margariinia
3 prk (á 500 ml) Mustikka ja mustat marjat Marja-jäätelöä

Koristeluun:
1 prk kauravispiä
1 rkl tomusokeria
400 g pensasmustikoita

Lisäksi:
24-26 cm irtopohjavuoka

Aloita laittamalla Marja-jäätelöt jääkaappiin pehmiämään tunniksi.

Murskaa keksit hienoksi muruksi monitoimikoneessa tai kaulimella pakastuspussissa.
Sulata margariini kattilassa ja sekoita keksimurujen joukkoon.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksimurutaikina vuoan pohjalle tiiviisti. Pohja saa nousta hieman reunoille. Laita vuoka jääkaappiin 10 minuutiksi.

Vuoraa irtopohjavuoan reunat reunakalvoilla tai leivinpaperisuikaleilla. Lusikoi ja painele Marja-jäätelöä pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Laita kakku pakastimeen yön yli.

Koristele kakku juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Pidä kauravispiä hetki jääkaapissa ennen pursottamista. Asettele pensasmustikoita kakun päälle spiraalin muotoon ja pursoita reunoille vaahdotettua kauravispiä pieniksi vaahtohuipuiksi.

Jäätelökakku I Äitienpäivä I Äitienpäiväkakku I Kakku I Jäätelö I Kakut I Leivonta I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Leivontablogi I Ruokakuvaus I Mother's day ice cream cake I Food photographyJäätelökakku I Äitienpäivä I Äitienpäiväkakku I Kakku I Jäätelö I Kakut I Leivonta I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Leivontablogi I Ruokakuvaus I Mother's day ice cream cake I Food photography

Mansikkajäätelökakku

vegaaninen

Suklaakakkupohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl hienoa ruokosokeria (tai sokeria)
1 dl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl leivontasoodaa
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl kauramaitoa
1 dl omenasosetta
2 dl kahvia
1/2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

3 prk (á 500 ml) Mansikka ja punaiset marjat Marja-jäätelöä

Koristeluun:
1 prk kauravispiä
1 rkl tomusokeria
tuoreita mansikoita

Lisäksi:
korkea irtopohjavuoka, halkaisija 16-20 cm

Suklaakakkupohjan valmistus:

Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon paakkujen välttämiseksi.
Sekoita toisessa kulhossa omenasose, kauramaito ja kahvi.
Yhdistä seokset taikinaksi. Lisää öljy ja sekoita hyvin.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoka margariinilla ja jauhota.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin 40 minuuttia.
Kakku on valmis kun keskelle työnnettyyn puutikkuun ei jää taikinaa.

Anna pohjan jäähtyä 5 minuuttia ja irroita vuoan reunat. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Voit laittaa kakun hetkeksi myös pakkaseen, jolloin leikkauspinnasta tulee tasaisempi. Tarvittaessa tasoita kakun pääliosa veitsellä leikkaamalla ja leikkaa kakku kahteen osaan. Älä tee kakkusiivuista kovin paksuja.

Mansikkajäätelökakun kokoaminen:

Aloita laittamalla Marja-jäätelöt jääkaappiin pehmiämään tunniksi.
Kokoa kakku samaan irtopohjavuokaan.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla tai kakkupahvilla.
Vuoraa irtopohjavuoan reunat reunakalvoilla tai leivinpaperisuikaleilla.
Aseta yksi kakkupohja pohjalle. Asettele ohuita mansikkaviipaleita vuoan reunaan kiinni.
Lusikoi päälle 1 1/2 pakettia Marja-jäätelöä ja painele tiiviiksi ja tasaiseksi kerrokseksi.
Aseta toinen kakkupohja päälle ja lusikoi päälle loput Marja-jäätelöt.
Tasoita pinta ja laita jäätelökakku pakastimeen yön yli.

Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Koristele jäätelökakku pursottamalla päälle kauravispiä ja tuoreilla mansikan puolikkailla.

Vinkki! Anna kakun seistä hetki huoneenlämmössä ennen leikkaamista terävällä veitsellä. Marja-jäätelö ei lähde kovin pahasti valumaan vaikka pehmeneekin. Sisällä olevan kakun tulee kuitenkin hieman sulaa, jotta saat kakkua leikattua.

Jäätelökakku I Äitienpäivä I Äitienpäiväkakku I Kakku I Jäätelö I Kakut I Leivonta I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Leivontablogi I Ruokakuvaus I Mother's day ice cream cake I Food photographyJäätelökakku I Äitienpäivä I Äitienpäiväkakku I Kakku I Jäätelö I Kakut I Leivonta I Resepti I Ohje I Idea I Ruokablogi I Leivontablogi I Ruokakuvaus I Mother's day ice cream cake I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Outi sanoo:

    Kerrankin helppoa ja herkullista. Vaikuttaa hyviltä resepteiltä.

  • Heidi sanoo:

    Ihanan näköiset kakut! Tuota mansikkakakkua oli tarkoitus tehdä äitienpäiväksi, mutta eilen ja tänään yritin muutamastakin kaupasta metsästää marja-jäätelöä, mutta en löytänyt 🙁 Täytyy siis tyytyä käyttämään jotain muuta mansikkajäätelö ohjeessa.

Jätä kommentti