Skip to main content

Kakka emoji kuppikakut I Kakkakuppikakut I Kuppikakut I Muffinssit I Suklaamuffinssit I Suklaa I Leivonta I Resepti I Ohje I Lasten juhlat i Synttärit I Poop emoji cupcakesJoka vuosi lapset saavat toivoa synttäriteeman. 5-vuotis syntymäpäiviensä alla Herra Simpukan hartain toive oli ”ällösynttärit” ja ällösynttärit hän oli saava. Voitte ehkä kuvitella kuinka hyvin teema upposi myös kohdeyleisöön.  Ällökeittiöni tarjosi suolapalana mustekalapizzaa. Suut saatiin makeaksi suklaisella kastematotäytekakulla ja kakka emoji kuppikakuilla. Pöydässä oli toki perinteisesti karkkiakin, mutta näissä juhlissahan mikään ei ollut tavallista. Saatoin unohtaa mainita, että lakut olivatkin sirkkalakuja. Salaisuuden paljastuttua juhlien lopuksi, osalla oli riemastunut ilme ja jollain vähemmän riemastunut: ”Mä oon syönyt heinäsirkkaa!”

Kakka emoji kuppikakut I Kakkakuppikakut I Kuppikakut I Muffinssit I Suklaamuffinssit I Suklaa I Leivonta I Resepti I Ohje I Lasten juhlat i Synttärit I Poop emoji cupcakes

Suklaamuffinsseihin käytän aina hyväksi havaittua Valion suklaamuffinssireseptiä. Lapsille suunnatuissa kakkaemojikuppikakuissa jätin tosin pikakahvijauheen pois. Muffinssipeltini oli työhuoneella ja kakkakikkaremuffinssini levähtivät pitkin peltiä tavallisissa muffinssivuoissa. Käytä siis muffinssipeltiä tai tukevia muffinssivuokia.  Totesin, että ”löysien kakkojen” näköiset kakka emoji kuppikakut toisaalta vain sopivat teemaan 😀

Ihana suklaakuorrute on Annin uunissa -Annin uudesta Leivontakirjasta.  Kirjasta löytyy sesonkien mukaan toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia. Erityisesti ilahdutti osio josta löytyy niin peruskuorrutteet kuin peruskakkupohjatkin. Kirjasta tuli kyllä luotto-opus kakkujen tekemiseen! Käytin samaa Annin suklaakreemiä myös suklaatäytekakun täytteeksi ja kuorruttamiseen. Kuppikakkujen silmät ovat myös syötäviä. Silmiä saa tilattua esimerkiksi Annin leivontaverkkokaupasta.

Kakka emoji kuppikakut I Kakkakuppikakut I Kuppikakut I Muffinssit I Suklaamuffinssit I Suklaa I Leivonta I Resepti I Ohje I Lasten juhlat i Synttärit I Poop emoji cupcakes

Kakka emoji kuppikakut

Suklaamuffinssit

Alkuperäinen resepti Valio.fi

12 kpl

2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl sulatettua voita
2 dl täysmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
(1 rkl pikakahvijauhetta)
100 g taloussuklaata

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon voisula ja maito. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinan joukkoon. Rouhi suklaa ja lisää taikinaan.
Lusikoi taikina vahvoihin muffinssivuokiin (tai aseta muffinssivuoat muffinssipeltiin).

Annin suklaakreemi

Ohje: Annin Leivontakirja

Kreemi riitti hyvin tuplamuffinssitaikinaan eli noin 20-24 kpl muffinsseja

350 g voita
400 g tummaa suklaata (50 % kaakaota)
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl kuumaa vettä
2 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Anna voin ja tuorejuuston pehmentyä huoneenlämmössä. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Sekoita kaakaojauhe ja kuuma vesi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi vatkaamalla noin 5 minuuttia.

Lisää jäähtynyt suklaa, kaakaojauheseos ja tuorejuusto. Vatkaa muutama minuutti.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

Jätä kommentti