Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Smart & Clean säätiö ja Uudenmaan ruoka

Kaupunkilaisten oma pelto I Palsternakka I Viljely I Kaupunkiviljely I Luomu I Uunipalsternakka I Food hub

Tämä on tarina palsternakasta. Olipa kerran luomupalsternakka, joka kasvoi hyvin hoidetussa maassa vain kiven heiton päässä kaupungista. Maata viljeli biodynaamisesti kaupunkilaisten yhdessä palkkaamat viljelijät. Osa palsternakoista nostettiin syksyllä, mutta makoisimmat yksilöt syntyvät odottamalla kevääseen, jolloin ne nostetaan heti roudan sulattua.  Parhaimmillaan palsternakka on yksinkertaisesti uunissa paahdettuna, oliiviöljyn, suolan ja pippurin kera. Kaupunkilaisten oman pellon kannattajajäsenet saavat tietysti nauttia näistä Kaupunkilaisten oman pellon luomuantimista ja palvelu on jo arkipäivää kaupungin huippuravintoloille. Mutta mitä jos kertoisin, että nyt se on mahdollista meille kaikille ja vieläpä näppärästi verkkokaupasta?

Kaupunkilaisten oma pelto I Palsternakka I Viljely I Kaupunkiviljely I Luomu I Uunipalsternakka I Food hub

Pääsin upottamaan kädet multaan Kaupunkilaisten omalla pellolla puutarhuri Orest Lazepka opastuksella

Foodhub – lähiruoan verkkokauppa

Uudenmaanruoka Foodhub on uusi näppärämpi tapa hankkia lähiruokaa suoraan tiloilta, ilman välikäsiä. Foodhub verkkokaupan kautta voit tilata Uudenmaan tuottajien tuoreita sesonkituotteita, ja noutaa noutopisteistä silloin kun sinulle sopii. Kesällä 2109 noutopisteitä tulee olemaan useampi, nykyisten Herttoniemen, Nihtisillan Kierrätyskeskuksen ja Vantaan kaupunkilaisten oman pellon lisäksi. Sesonkikasvisten lisäksi valikoimissa on esimerkiksi leipää, kalaa, luomunautaa, hunajaa ja taimia. Käytännössä ruokatuotteet tilataan ja maksetaan verkkokaupassa ihan normaalisti. Valitset noutopaikan, laitat tavarat ostoskoriin,  maksat verkkokaupassa ja saat koodin, jolla noutopaikan ovi aukeaa.

Kaupunkilaisten oma pelto I Palsternakka I Viljely I Kaupunkiviljely I Luomu I Uunipalsternakka I Food hub

Laita Foodhubin eli Uudenmaan ruoka Fb-ryhmä tai Instagram seurantaan, niin saat tietoa kesällä avautuvista pisteistä! En ainakaan itse malta odottaa, että oman elämän varrelle Helsinkiin tulisi oma noutopisteensä ja saan kesän antimia suoraan pellolta ruokapöytääni! Hyvä nimittäin olla joku backup-plääni, jos jotain sattuisi tapahtumaan oman pienen palstani sadolle, heh 🙂

>> Tutustu Foodhub verkkokauppaan tästä! <<

Kaupunkilaisten oma pelto I Palsternakka I Viljely I Kaupunkiviljely I Luomu I Uunipalsternakka I Food hub

Kaupunkilaisten oma pelto I Palsternakka I Viljely I Kaupunkiviljely I Luomu I Uunipalsternakka I Food hub

Palsternakat matkasivat suoraan pellolta lentokentän Clarion Hotellin Kitchen & Table-ravintolan keittiöön ja lounaslautaselleni

Uunipalsternakka

4 hlö

6-8 palsternakkaa
2 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
pippuria
(loraus hunajaa)

Pese ja harjaa palsternakat. Palsternakkoja ei tarvitse kuoria; niissä on se paras maku! Leikkaa kannat. Leikkaa palsternakat neljään osaan. Levitä pellille ja hiero oliiviöljyllä. Viimeistele sormisuolalla ja rouhitulla pippurilla. Paista leivinpaperin päällä uunin ylätasolla 200-asteessa noin 20-30 minuuttia. Voit lopussa nostaa uunin lämmön vielä hetkeksi 220-asteeseen ja grillitoiminnolle.

Vinkki! Jos palsternakat ovat kovin isoja, vanhempia tai karvaampaa sorttia, lorauta joukkoon myös hunajaa!

Kaupunkilaisten oma pelto I Palsternakka I Viljely I Kaupunkiviljely I Luomu I Uunipalsternakka I Food hub

Kaupunkilaisten oma pelto I Palsternakka I Viljely I Kaupunkiviljely I Luomu I Uunipalsternakka I Food hub

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti