Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Eckerö LineTallinna I Viro I Tallinn I Telliskivi I Ravintolat I Ravintola I Vinkit I Matkailu I Pyöräily I Kopli I Eckerö Line

Tallinna uudesta vinkkelistä! Toistaako Tallinnan matkasi samaa kaavaa ja jäät vanhan kaupungin muurien sisään pyörimään ympyrää muiden turistien lailla ja tuntuu, että Tallinna on jo nähty? Seilasin Eckerö Linella lahden toiselle puolelle Tallinnaan kaksi kertaa kuukauden sisään ja aivan kuin olisin käynyt eri kaupungeissa lähtemällä muurien ulkopuolelle. Edellisen reissun ravintolavinkit löytyvät täältä.

Tallinna I Viro I Tallinn I Telliskivi I Ravintolat I Ravintola I Vinkit I Matkailu I Pyöräily I Kopli I Eckerö Line

Näimme paikkoja joihin ei ehkä normaalisti päiväristeilyllä tulisi lähdettyä ottamalla pyörät mukaan. Vaikka Tallinna ei varsinainen pyöräilykaupunki olekaan ja pyöräkaistoja ei ollut samanlailla kuin Helsingin keskustassa, niin pyöräily sujui kohtuu helposti. Vanhassa kaupungissa pyörä kannattaa parkkeerata muurille ja taaplata keskiaikaisia, turistien kansoittamia, mukulakivikatuja kävellen. Vanhakaupunki on aina ihana, mutta mielestäni mielenkiintoisin alue Tallinnassa sijaitsee tällä hetkellä Kalamajassa Telliskiven-alueella, kiven heiton päässä vanhasta kaupungista.

Tallinna I Viro I Tallinn I Telliskivi I Ravintolat I Ravintola I Vinkit I Matkailu I Pyöräily I Kopli I Eckerö Line

Fillarilla laivaan

Sukkulointi fillarilla autokannella autojen ja rekkojen seassa vaatii hieman seikkailumieltä. Olimme paikalla aamukahdeksalta, tunti ennen laivan lähtöä.  Pyörillä check-in tehdään autokaistalta eli terminaaliin ei tarvitse mennä sisään ollenkaan. Paikalla oli onneksi aina joku avustamassa mitä kaistaa pitkin pääsemme ajamaan autoletkan ohi  ja odottamaan laiturille lastausta.  Kun satamaan saapuneesta m/s Finlandiasta oli rekkaletka purkautunut, ajoimme fillareilla tyhjän jättimäisen autokannen perälle. Parkkeerasimme pyörät ja livahdimme nopeasti laivaan sisään ennen autojen saapumista. Fillarin kuljettaa Eckerö Line m/s Finlandilla Tallinnaan 5 € lisämaksulla per suunta.  Ei paha.

Tallinna I Viro I Tallinn I Telliskivi I Ravintolat I Ravintola I Vinkit I Matkailu I Pyöräily I Kopli I Eckerö LineReilun parin tunnin laivamatka meni kuin aalloilla syöden ja läppäriä naputtaen Loungessa. Lounge on oma hiljaisempi työskentely-  ja oleskelutila, johon kuuluu buffasta ruokaa,  juomat (myös viinit), oma pöytä  ja ennekaikkea rauha (20 € arkisin, 25 € viikonloppuisin).

Tallinna I Viro I Tallinn I Telliskivi I Ravintolat I Ravintola I Vinkit I Matkailu I Pyöräily I Kopli I Eckerö Line

Tallinna Telliskivi – 3 vinkkiä

Balti Jaama Turg kauppahalli

Viime Tallinnan visiitillä Balti Jaama Turg katetusta hipsterihallista tarttui mukaan vintage-kolttu, mutta hauskat street food ruokakojut jäivät kummittelemaan takaraivoon. Lounaspaikaksi valikoitui isoimman lounasjonon muodostanut taiwanilainen Baojaam. Kokeile höyrytettyjä bao sämpyöitä kana, possu tai portobello täytteellä. Huuhtele alas Baojaamin omalla jääteellä, kombuchalla tai raparperilimonadilla.

Tallinna I Viro I Tallinn I Telliskivi I Ravintolat I Ravintola I Vinkit I Matkailu I Pyöräily I Kopli I Eckerö Line

Balti Jaama Turg // Baojaam

Telliskivi Loomelinnak & Depoo katuruokamaailma

Tallinnan urbaani luova keskus, Telliskivi Loomelinnak, on rakentunut vanhalle teollisuusalueelle. Alueelta löytyy kymmeniä ravintoloita, kahviloita, pikku putiikkeja ja lauantaisin järjestettävä suosittu kirpputori. Jo kulttimaineeseen nousseesta F-Hoonesta saa kohtuuhintaan hyvää ruokaa ja juomaa, mutta paikka on katsastamisen arvoinen jo pelkästään miljöön puolesta. Kesäpäivänä kannattaa viilentäytyä La Muu Jäätiksen mustalla valkosuklaa-jädellä. Myyjä ei suostunut paljastamaan mistä jäätelön musta väri on peräisin, mutta @liemessa Instagramia seuraavat veikkasivat hiiltä tai mustaa seesaminsiementä.

Tallinna I Viro I Tallinn I Telliskivi I Ravintolat I Ravintola I Vinkit I Matkailu I Pyöräily I Kopli I Eckerö Line

Telliskivi Loomelinnak // F-Hoone

Tallinna I Viro I Tallinn I Telliskivi I Ravintolat I Ravintola I Vinkit I Matkailu I Pyöräily I Kopli I Eckerö Line

Telliskivi Loomelinnak // La Muu Jäätis

Aivan luovan keskuksen kylkeen on rakentunut Depoo katuruokamaailma ruokakonteista, kahviloista ja ravintoloista. Yksi mielenkiintoisimmista terassiravintoloista on varmasti vanhaan junanvaunuun rakennettu Peatus, joka tarjoilee pientä purtavaa ja juomaa.

Tallinna I Viro I Tallinn I Telliskivi I Ravintolat I Ravintola I Vinkit I Matkailu I Pyöräily I Kopli I Eckerö Line

Depoo katuruokamaailma // Peatus

Koplin alue ja uusin tulokas Odeon

Kuulin huhua uudesta kuumasta tulokkaasta Koplin alueella, joka on kivenheiton päässä . Telliskivestä pyörällä tai ratikalla. Odeon Bar ei päälle päin näytä kummoiselta, mutta sisälle kätkeytyy upean kitchi ravintola, jollaiseen en ole muualla Tallinnassa törmännyt. Odeon aukeaa jo puolilta päivin, mutta baaritiskeineen se on selkeästi enemmän rento illanviettopaikka. Fuusiokeittiöstä rakentuvalta listalta jaoimme myskikurpitsa-taleggio-salvia pizzan lempparijuustollani ja baarista sai myös ihania alkoholittomia mocktaileja lounasjuomaksi.

Tallinna I Viro I Tallinn I Telliskivi I Ravintolat I Ravintola I Vinkit I Matkailu I Pyöräily I Kopli I Eckerö Line

Tallinna I Viro I Tallinn I Telliskivi I Ravintolat I Ravintola I Vinkit I Matkailu I Pyöräily I Kopli I Eckerö Line

Alekoodi ”LIEMESSA” – 20  % Eckerö Line risteilyistä

Sain teillekin alekoodin Eckeröltä <3 Nyt jos koskaan kannattaa lähteä tutkimusmatkalle Tallinnaan, sillä alekoodilla ”LIEMESSA” Eckerö Linen Mini- ja Päiväristeilyt – 20 %. Tarjous on  voimassa vuoden 2019 loppuun ja koskee max 4 hengen matkoja.
eckeroline.fi

Tallinna I Viro I Tallinn I Telliskivi I Ravintolat I Ravintola I Vinkit I Matkailu I Pyöräily I Kopli I Eckerö Line

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti