Kaupallinen yhteistyö Eckerö Line
Parasta matkailussa – yhdessä vietetty aika! Asumme siskoni kanssa eri paikkakunnilla ja aivan liian harvoin tulee enää vietettyä kunnolla pidempiä aikoja yhdessä. Viikonloppureissu Tallinnaan oli ihan täydellinen mahdollisuus yhdessäololle, naurulle, sydämen purkamiselle ja hyvälle ruoalle. Tämän naisen kanssa vatsalihakset olivat kipeänä jo ennen kuin Eckerö Linen m/s Finlandia irtosi satamasta. Jos sinäkin suunnittelet makumatkaa Tallinnaan, niin postauksen lopusta löydät alekoodin!
Buffet Eckerön Meriaamiainen
Makumatkamme alkoi lauantaina aamuvarhaisella. Laivaan päästyämme ja heitettyämme tavarat hyttiin kurvasimme suoraan aamiaispöytään. Tiedättekö sen kun yrittää buffassa ottaa vaan ihan vähän kaikkea ja lopulta silti lautanen on ihan kukkuralleen täynnä 😀 En ikinä päässyt edes lämpimiin pekoniin ja kokkeleihin asti, niin runsas aamiainen oli. Joku kyllä pääsee, sillä Buffet Eckeröön nostetaan vuodessa 14 000 kiloa pekonia ja 10 000 kiloa nakkia. Laivakeittiökierroksella keittiömestari kertoi meille myös raaka-aineiden alkuperästä: kaikki raaka-aineet ovat mahdollisimman pitkälle kotimaisia ja luomuraaka-aineiden määrä on hiljaittain pystytty tuplaamaan. Muunmuassa aamupalapöydässä tarjoiltava kahvi ja puuro ovat luomua.
Kahteen kertaan hyväksi havaittu: Von Stackelberg Hotel
– Kauheen tutun näköistä. Hei tossa hotellissa me oltiin Nirson ja lasten kanssa joitain vuosia sitten! Taksi kurvaa korttelin ympäri samaisen hotellin pihaan. Hups, yövyimme vahingossa samassa tutussa ja hyväksi havaitussa hotellissa. Hyvällä maulla restauroitu Von Stackelberg Hotelli huokuu vanhan kivikerrostalon tunnelmaa, huone tulvi valoa, kylpyhuoneen poreamme oli ravintolaillan jälkeen niin luksusta ja aamiainen yksi parhaista hotelliaamiaisista. Hotellilta taaplasi viidessä minuutissa Tallinnan vanhan kaupungin muurien sisälle.
Tallinnan ravintolat
Tallinnassa odottaa huippuravintoloiden ylitarjonta – miten ikinä valita yksi tai kaksi ravintolaa! Pyysin teiltä Instagramissa @liemessa ravintolavinkkejä Tallinnaan ja lopputuloksena olin vain enemmän pyörällä päästäni loputtomalta tuntuvan huippuravintolalistani kanssa. Lopulta täytyy vain valita – ja käydä Tallinnassa vähän useammin! Eckerö Linen sivuilta ja Pinterestistä löytyy myös uskottavat Tallinnan ravintolavinkit. Päädyimme syömään lauantailounaan Leib-ravintolassa, välikahvit ja mocktailit Manna La Roosassa, illallisen Parot Minibarissa ja sunnuntaibrunssin Paju Villassa.
Lounasvinkki Tallinnaan: Leib
Vahvasti sesonkeihin ja paikallisiin raaka-aineisiin nojaava Leib tarjosi upeat puitteet lauantailounaalle, mutta Leib oli vahva ehdokas myös illalliselle. Voin vain kuvitella miten paikka herää eloon kesällä kun muurien suojaan jäävä, tunnelmallinen sisäpiha täyttyy ihmisistä. Lista on hyvällä tavalla suppea ja harkittu, mutta myös vegaaneille löytyi vaihtoehto. Viinilista onkin sitten sitäkin pidempi.
Mieleenpainuvin annos oli pannulla paistettu kuha Pärnusta, myskikurpitsa-tattaripolentaa ja voikastike. Voisin syödä tätä annosta loppuelämäni joka päivä! Pakko sanoa, että listan vegaanivaihtoehto eli kurpitsa dumplingsit olivat heikoin lenkki ja eivät aivan istuneet kokonaisuuteen. Dumblingsit taisivat jäädä siskoni viimeiseksi vegaanikokeiluksi reissulla 😀 Kaikkinensa Leib lunasti odotukset tunnelmallisesta, paikallisia raaka-aineita suosivasta sesonkiravintolasta.
Illallisravintola vinkki Tallinnaan – jännittävä Parrot Minibar
Ennestään itselleni täysin tuntematon Parrot Minibar nousi esiin useampaan otteeseen ravintolavinkkejä Tallinnaan etsiessäni. En ollut varma mitä odottaa, mutta enpä olisi voinutkaan mitenkään valmistautua siihen millaiselle maku- ja elämysmatkalle pääsimme! Parrot Minibar oli muutakin kuin pintaa. Instagrammattavan sisustuksen alta löytyi myös sisältöä eli huikeita makuelämyksiä.
Ensikertalaiselle ja hyvät istumalihakset omaavalle suosittelisin 13-ruokalajin Milky Way maistelumenuta (120 €/2 hlö), joka antaa kattavan läpileikkauksen koko menusta. Me päätimme kuitenkin valita annoksia fiiliksen mukaan listalta, joka koostui pienistä suupaloista ja hieman suuremmista ”minipääruoistä”. Kokeilepa haukata Jerusalemin artisokkaa rikkomatta suupalaa sormillasi. Ja mihin se kalakeksi meni; se vain hävisi suuhun! ”Bird or not?!” annos paljastui strutsi carpaccioksi.
Parrot Minibarissa on myös huikea drinkki- ja juomalista. Alkupaloille toimi loistavasti alkoholiton japanilainen fermentoitu juoma calpis, pääruoat menin tarjoilijan viinisuositusten mukaan. Parrot Minibarista löytyy myös salakapakka, jos vain löydät sen!
Brunssivinkki Tallinnaan – Paju Villa
Thank god for Uber! Pienen mutkan päässä keskustasta kauniilla puutaloalueella sijaitsee suosittu brunssipaikka Paju Villa, joka tosin toimii myös illallisravintolana. Olimme nauttineet jo pohjille hotellin ihanan aamiaisen, joten niin sanottu kakkosaamiaisemme koostui raikkaista smoothiesta, Eggs benedict leivistä, kotijuustopannukakuista, hedelmistä ja kahvista. Täydellinen tapa päättää makumatkamme Tallinnan päässä!
Sunday chill – Balti Jaama Turg
Loppuiltapäivästä ehdimme vielä poiketa uudistetussa ”hipsterikauppahallissa” Balti Jaama Turgissa. Balti Jaama Turg, ja koko Telliskiven alue, on visiitin arvoinen. Balti Jaaman tarjoaa kattauksen kivoja putiikkeja, katuruokakojuja, ruokatorin ja vintageliikkeitä. Etelä kutsuu taas parin viikon päästä. Tällä kertaa lähden Eckerö Linen päiväristeilylle Idan kanssa. Otamme fillarit mukaan laivaan ja tutustumme Tallinnaan vähän eri vinkkelistä eli pyörän satulasta! Samalla on tarkoitus tutustua paremmin Telliskiven alueeseen. Parhaiten pysyt makumatkassa mukana seuraamalla @liemessa Instagramia!
Eckerö Buffet – keula kohti kesää
Tallinnan vanhan kaupungin tornit jäivät taaksemme lipuessamme sunnuntai-iltana takaisin Helsinkiin m/s Finlandialla. Kolmen tunnin paluumatka meni leppoisasti illallistamalla. Eckerö Buffet on kääntänyt jo kaulan kohti kesää ja se näkyi uudessa buffamenussa. Itselleni kylmät, merelliset alkupalat olivat menun ehdoton suosikki: katkarapuja , graavilohta, mätiä, sillejä, leikkeleitä ja erilaisia freesejä salaatteja. Nälkäisenä buffasta ei tarvitse lähteä: lämpimiä ruokia löytyi kahden tiskin verran: muunmuassa lohta, haukimureketta, häränrintaa, vasikanpaistia ja loistavaa korvasienikastiketta. Jälkkäripöydästä kokosimme jaettavan maisteluannoksen, koska kaikkea makeaahan oli maistettava!
Paluumatkalla pääsin haastattelemaan keittiömestaria ja nuuskimaan laivakeittiötä. Pääsääntöisesti kaikki ruoka tehdään itse laivan keittiössä, lukuunottamatta joitain jälkiruokia. Raaka-aineet olivat ehkä hieman yllättäenkin mahdollisuuksien mukaan aina kotimaisia ja keittiö elää sesonkien mukaan. Eckerö Buffetista löytyi myös erillinen vegaanikärry ja maitokahvin vierestä löytyi kauramaitoa. Kahviloissa näkyi ainakin itseni kovasti kaipaamia, terveellisempiä, välipalavaihtoehtoja kuten smoothieta. Kahviloissa oli myös vegaanivaihtoehtona wrappi. Kysyin kierrättämisestä laivalla, koska voluumithan ovat valtavia. Kaikki mahdollinen kierrätetään ja nyt kokeiluna osa kahviloiden pakkauksista on biohajoavia.
Eckerö Line – Makuja merellä ruokasivut
Alekoodi ”LIEMESSA” – 20 % Eckerö Line risteilyistä
Sain teillekin alekoodin Eckeröltä <3 Nyt jos koskaan kannattaa lähteä makumatkalle Tallinnaan, sillä alekoodilla ”LIEMESSA” Eckerö Linen Mini- ja Päiväristeilyt – 20 %. Tarjous on voimassa vuoden 2019 loppuun ja koskee max 4 hengen matkoja.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!
Tallinnassa on todella paljon kiinnostavaa nähtävää pienellä alueella. Museot, taidenäyttelyt ovat kiinnostuksen kohteina . Hyviä ravintoloita löytyy vaikka millä mitalla. Tämän pakollisen breikin aikana on monen ruokapaikan nimi päässyt unohtumaan. Kerran kuussa on tullut käytyä Tallinnassa ja lähiaikoina taas. Maarjamäen palatsi on näkemättä, ehkä sinne.