Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Västerbottensost ja Asennemedia

Västerbottensost pizza I Pääsiäinen I Brunssi I Kesä I Ruoka I Resepti I Ohje I Idea I Juhlat I Ruokablogi I Summer brunch I Food photography

Rakastan haisulijuustoja. Olen kaupassa se törkeä asiakas joka haistelee tillejä, ja etenkin juustopaketteja. Naapurimaamme lahja Suomelle on aromikas ja kiteinen Västerbottensost, jota pohjoisen parmesaaniksikin tituleerataan. Tuoksusta ja mausta ei voi erehtyä, kun kerran tätä herkkua haistat ja maistat.

Västerbottensost pizza I Pääsiäinen I Brunssi I Kesä I Ruoka I Resepti I Ohje I Idea I Juhlat I Ruokablogi I Summer brunch I Food photography

Västerbottensostia on valmistettu salaisella reseptillä pohjois-ruotsalaisessa pienessä meijerissä jo vuodesta 1872. Vakoilin mihin kaikkeen ruotsalaiset käyttävätkään rakastamaansa Västerbottenost juustoa. Tunnetuin resepti lienee Västerbottensost piirakka, josta meidän oma Hannan Soppa teki pääsiäiseen oman versionsa perunalla ja parsalla.  Västerbottenost sopii muunumuassa moniin resepteihin, joissa olemme tottuneet näkemään parmesaania, kuten piirakat, risotot ja pizzat.

Silmiini osuikin pizza bianca eli valkoinen pizza Västerbottensost juustolla ja ranskankermalla. Huumaavaa tuoksua levittävän pizzan viimeistelee smetananokareet, mäti, punasipuli ja tilli. Västerbottensost pizza on täydellinen brunssiherkku pääsiäiseen ja olin jo nimeämässä sen pääsiäispizzaksi. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että se sopii nautittavaksi läpi kevään ja kesän. Så gott. Skål på påsken!

Västerbottensost pizza I Pääsiäinen I Brunssi I Kesä I Ruoka I Resepti I Ohje I Idea I Juhlat I Ruokablogi I Summer brunch I Food photography

Vinkki!  Pizzapohja kannattaa kaulita ohueksi, jotta täytteet pääsevät oikeuksiinsa. Västerbottensost sivuilta löytyy 24-tuntia nostatettavan pizzapohjan ohje. Tätä herkkua oli kuitenkin saatava heti, joten alta löydät myös Brunssikirjan pikapizzaohjeen.

Västerbottensost pizza

2 kpl

pikapizzapohja
1/2 pussia kuivahiivaa tai 1/4 pakettia tuorehiivaa
2 dl vettä
1 tl sokeria
4 1/4 dl 00-pizzajauhoja tai vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä

täytteet
200 g Västerbottensost juustoa
300 g smetanaa
1 dl kirjolohenmätiä
punasipuli
tuoretta tilliä
sitruuna

pizzapohjan valmistus
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja jauhoja vähitelleen. Lisää suola ja oliiviöljy.  Vaivaa taikina . kimmoisaksi käsin tai koneella, niin että se irtoaa käsistä. Anna taikinan kohota liinan alla tunti.

Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Kun taikina on kohonnut jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse kaksi pyöreää ohutta pizzapohjaa.

Raasta Västerbottensost juusto. Levitä pohjan päälle puolet smetanasta ja juustoraaste. Paista pizzaa uunissa noin 10 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja nostele pizzan päälle smetananokareet,  silputtua punasipulia, mätiä ja tilliä. Tarjoile sitruunaviipaleiden ja skumpan kera!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti