Kaupallinen yhteistyö Hellmann’s ja Asennemedia
Vähemmän säätöä, enemmän kesästä nauttimista! Liemessä On The Road – ruokamatka Suomen halki starttasi Idan kanssa Turun saaristosta. Kesäilta saaressa tarjosi parasta Suomen kesää, grillasimme avotulella ja katoimme pöydän laiturin nokkaan kaislojen keskelle. Jos vaivaton, freesi ja kesäinen unelmien juhannusmenu on haussa, niin voit lopettaa etsimisen!
On ihana laittaa pöytä koreaksi, mutta kyllä sen ruoan haluaa kesällä olevan jollain tapaa vaivatonta ja nopeaa. Silloin keskiöön nousee puhtaat yksinkertaiset maut ja hyvät raaka-aineet. Ei juhannusta ilman kukkamekkoja, juhannustansseja, saunan lauteita, uusia perunoita ja kalaa jossain muodossa. Kesäisiä herkkuja unohtamatta!
Tämä juhannusmenu ei siis ole se eksoottisin ja jotain ennennäkemätöntä, mutta kyllä sieltä löytyy sopivasti vinkeää twistiä. Pienet salvianlehdillä, voilla, sitruunalla ja runsaalla suolalla täytetyt grillisiiat valmistuvat grillissä (tai pannulla). Uudet perunat muuntuvat ruokaisaksi majoneesi-perunasalaatiksi runsailla tuoreilla yrteillä kuten uudella tuttavuudella kirvelillä. Grillatut kasvikset tarvitsevat korkeintaan valkosipulimajoneesin kylkeen. Raparperipiirakkapohjaan sujahti niinikään Hellmann’s Real majoneesia. Pohjaan tulee enemmän makua ja majoneesin ansiosta pohjaan tarvitsee vähemmän muuta rasvaa. Samalla saat majoneesipurnukan hyödynnettyä pohjia myöden! Hellmann’s majoneesista jää hyvä maku suuhun muutenkin, mutta hyvää mieltä lisää tieto, että Hellmann’s käyttää vapaiden kanojen munia.
Juhannusmenu
Perunasalaatti
1 kg pieniä uusia perunoita
4 rkl Hellmann’s Real majoneesia
1 puntti tuoreita yrttejä esim kirveliä ja persiljaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
2 puristettua valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
mustapippuria
Keitä perunat. Sekoita jäähtyneiden perunoiden joukkoon muut aineet. Koristele tuorein yrtein.
Grillisiiat
4 pientä siikaa (”pannusiikaa”)
1 rkl rypsiöljyä
1 sitruuna
1 nippu salviaa
sormisuolaa
2 rkl voita
Laita siikojen sisään reilusti suolaa, voinokareita, sitruunasiivuja ja reippaasti salvian lehtiä. Voitele siiat rypsiöljyllä ja laita halsteriin. Paista grillissä tai avotulella kunnes siiat ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
Siiat kypsyvät myös pannulla. Valitse silloin mahdollisimman pieniä siikoja ja paista runsaassa voissa ja rypsiöljyssä molemmin puolin.
Grillatut kasvikset
2 fenkolia
1 pussi pimentos paprikoita
1/2 varhaiskaali
halkaistu valkosipuli
rypsiöljyä
sormisuolaa
Valkosipulimajoneesi
2 dl majoneesia
2 puristettua valkosipulinkynttä
1 tl hunajaa
suola
pippuri
Halkaise fenkolit ja lohko kaali. Öljyä kasvikset kevyesti. Grillaa ja mausta sormisuolalla.
Valkosipulimajoneesia varten surauta kaikki aineiset sauvasekoittimella sekaisin.
Raparperipiirakka
Pohja:
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl Hellmann’s Real majoneesia
50 g voita
1 muna
Täyte:
1 nippu raparperia
1 prk kermaviiliä
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 muna
Raparperi:
50 g voita
2 tl kanelia
2 rkl sokeria
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Valmista ensin raparperit. Leikkaa kannat pois. Paista pannulla sokerin, voin ja kanelin kanssa, kunnes raparperi hieman pehmenee.
Tee sitten pohja. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sekoita kuivat aineet kipossa. Sulata voi. Sekoita kaikki ainekset keskenään taikinaksi ja anna vetäytyä hetki.
Painele taikina vuoan pohjlle ja esipaista uunissa noin 7 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Leikkaa raparpereista vuokaan sopivia paloja ja asettele vierekkäin.
Paista uunissa n. 30-40 minuuttia, kunnes kypsä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!