UNELMIEN JUHANNUSMENU

Kaupallinen yhteistyö Hellmann’s ja AsennemediaJuhannusmenu I Perunasalaatti I Uudet perunat I Majoneesi I Juhannus I Menu I Resepti I Idea I Ruokablogi

Vähemmän säätöä, enemmän kesästä nauttimista! Liemessä On The Road – ruokamatka Suomen halki starttasi Idan kanssa Turun saaristosta. Kesäilta saaressa tarjosi parasta Suomen kesää, grillasimme avotulella ja katoimme pöydän laiturin nokkaan kaislojen keskelle. Jos vaivaton, freesi ja kesäinen unelmien juhannusmenu on haussa, niin voit lopettaa etsimisen!

Juhannusmenu I Siika I Kala I Grillaus I Majoneesi I Juhannus I Menu I Resepti I Idea I Ruokablogi

On ihana laittaa pöytä koreaksi, mutta kyllä sen ruoan haluaa kesällä olevan jollain tapaa vaivatonta ja nopeaa. Silloin keskiöön nousee puhtaat yksinkertaiset  maut ja hyvät raaka-aineet. Ei juhannusta ilman kukkamekkoja, juhannustansseja, saunan lauteita, uusia perunoita ja kalaa jossain muodossa. Kesäisiä herkkuja unohtamatta!

Juhannusmenu I Perunasalaatti I Uudet perunat I Majoneesi I Juhannus I Menu I Resepti I Idea I Ruokablogi

Tämä juhannusmenu ei  siis ole se eksoottisin ja jotain ennennäkemätöntä, mutta kyllä sieltä löytyy sopivasti vinkeää twistiä. Pienet salvianlehdillä, voilla, sitruunalla ja runsaalla suolalla täytetyt grillisiiat  valmistuvat grillissä (tai pannulla). Uudet perunat muuntuvat ruokaisaksi majoneesi-perunasalaatiksi runsailla tuoreilla yrteillä kuten uudella tuttavuudella kirvelillä. Grillatut kasvikset tarvitsevat korkeintaan valkosipulimajoneesin kylkeen. Raparperipiirakkapohjaan sujahti niinikään Hellmann’s Real majoneesia. Pohjaan  tulee enemmän  makua  ja majoneesin ansiosta pohjaan tarvitsee vähemmän muuta rasvaa. Samalla saat majoneesipurnukan hyödynnettyä  pohjia myöden! Hellmann’s  majoneesista jää hyvä maku suuhun muutenkin, mutta hyvää mieltä lisää tieto,  että Hellmann’s käyttää vapaiden kanojen  munia.

Juhannusmenu I Siika I Kala I Grillaus I Majoneesi I Juhannus I Menu I Resepti I Idea I Ruokablogi

Juhannusmenu

Perunasalaatti

1 kg pieniä uusia perunoita
4 rkl Hellmann’s Real majoneesia
1 puntti tuoreita yrttejä esim kirveliä ja persiljaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
2 puristettua valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
mustapippuria

Keitä perunat.  Sekoita jäähtyneiden perunoiden joukkoon muut aineet. Koristele tuorein yrtein.

Juhannusmenu I Siika I Kala I Grillaus I Majoneesi I Juhannus I Menu I Resepti I Idea I Ruokablogi

Grillisiiat

4 pientä siikaa (”pannusiikaa”)
1 rkl rypsiöljyä
1 sitruuna
1 nippu salviaa
sormisuolaa
2 rkl voita

Laita siikojen sisään reilusti suolaa, voinokareita, sitruunasiivuja ja reippaasti salvian lehtiä. Voitele siiat rypsiöljyllä ja laita halsteriin. Paista grillissä tai avotulella kunnes siiat ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.

Siiat kypsyvät myös pannulla. Valitse silloin mahdollisimman pieniä siikoja ja paista runsaassa voissa ja rypsiöljyssä molemmin puolin.

Juhannusmenu I Siika I Kala I Grillaus I Majoneesi I Juhannus I Menu I Resepti I Idea I RuokablogiJuhannusmenu I Siika I Kala I Grillaus I Majoneesi I Juhannus I Menu I Resepti I Idea I Ruokablogi

Grillatut kasvikset

2 fenkolia
1 pussi pimentos paprikoita
1/2 varhaiskaali
halkaistu valkosipuli
rypsiöljyä
sormisuolaa

Valkosipulimajoneesi
2 dl majoneesia
2 puristettua valkosipulinkynttä
1 tl hunajaa
suola
pippuri

Halkaise fenkolit ja lohko kaali. Öljyä kasvikset kevyesti. Grillaa ja  mausta sormisuolalla.
Valkosipulimajoneesia varten surauta kaikki aineiset sauvasekoittimella sekaisin.

Juhannusmenu I Grillatut kasvikset I Kasvisruoka I Grillaus I Majoneesi I Juhannus I Menu I Resepti I Idea I RuokablogiJuhannusmenu I Grillatut kasvikset I Kasvisruoka I Grillaus I Majoneesi I Juhannus I Menu I Resepti I Idea I RuokablogiJuhannusmenu I Siika I Kala I Grillaus I Majoneesi I Juhannus I Menu I Resepti I Idea I RuokablogiJuhannusmenu I Raparperipiirakka I Raparperi I Jälkiruoka I Majoneesi I Juhannus I Menu I Resepti I Idea I Ruokablogi

Raparperipiirakka

Pohja:
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl Hellmann’s Real majoneesia
50 g voita
1 muna

Täyte:
1 nippu raparperia
1 prk kermaviiliä
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 muna

Raparperi:

50 g voita
2 tl kanelia
2 rkl sokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Valmista ensin raparperit. Leikkaa kannat pois. Paista pannulla sokerin, voin ja kanelin kanssa, kunnes raparperi hieman pehmenee.

Tee sitten pohja. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sekoita kuivat aineet kipossa. Sulata voi. Sekoita kaikki ainekset keskenään taikinaksi ja anna vetäytyä hetki.

Painele taikina vuoan pohjlle ja esipaista uunissa noin 7 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Leikkaa raparpereista vuokaan sopivia paloja ja asettele vierekkäin.

Paista uunissa n. 30-40 minuuttia, kunnes kypsä.

Juhannusmenu I Siika I Kala I Grillaus I Majoneesi I Juhannus I Menu I Resepti I Idea I Ruokablogi

Juhannusmenu I Perunasalaatti I Kala I Grillaus I Majoneesi I Juhannus I Menu I Resepti I Idea I Ruokablogi

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *