Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Verso Food ja AsennemediaHärkis sandwich I Voileipä I Mökkiruokaa I Leipä I Coleslaw salatti I Kasvisruoka

Liemessä On The Road -ruokamatka Suomen suveen läheni loppuaan. Luvassa olisi vielä yksi hygge mökkiviikonloppu Kuopiossa! Karautamme sähköä käyttävällä hybridautolla mökin pihaan. Mökki osoittautuu kahdeksan neliön leikkimökiksi kerrossängyllä ja kahdella keittolevyllä. Noh, onneksi on edes terassi,  luonnonrauh…*bruuuum!* ja sata Kawazaki motoristia. Olimme päätyneet leirintäalueelle keskelle motoristien kokoontumisajoja. Käytimme Härkistä ja kesäkurpitsoja nopeasti paistinpannulla, pakkasimme coleslaw salaatin ja srirachamajoneesin piknikkassiin ja suuntamme läheisen järven poukamaan nauttimaan mökkiruokaa.

Härkis sandwich I Voileipä I Mökkiruokaa I Leipä I Coleslaw salatti I Kasvisruoka

Voileipä mielletään usein välipalana, mutta kyllä siitä kunnon täytteillä saa ihan oikean ruoan aikaiseksi. Etenkin mökkiolosuhteissa – tai jos muuten vain haluaa päästä helpolla, – niin sänkkärit toimivat aina. Härkis on itselleni tutuin kasviproteiineista ja onhan se nyt tosi helppokäyttöinen kun vaan kuumentaa pannulla. Leiväksi valitsen mahdollisimman rouheita yksilöitä. Leipien väliin kannattaa laittaa paljon makua, jotain vihreää, jotain ruokaisaa ja kastike mehevöittämään. Mehevyyttä tuli helposti avokadosta ja paistetusta kesäkurpitsasta, kostuketta srirachamajoneesista, ruokaisuutta ja makua Härkiksestä ja coleslaw-salaatista. Coleslaw-salaatin kanssa voi myös oikoa ostamalla valmiin kaali-porkkana salaattimixin – tai sitten raastaa itse jos omassa mökissä tälläinen luksusvaihtoehto sattuisi olemaan 😀

Härkis sandwich I Voileipä I Mökkiruokaa I Leipä I Coleslaw salatti I Kasvisruoka

Härkis sandwich

4 sandwichia / 4 hlö

1 pkt (250 g) Härkis Original härkäpapuvalmistetta
1 rkl rypsiöljyä
1 pieni kesäkurpitsa
1 maalaisleipä
srirachamajoneesia

Avokadomössö
1 avokado
1/2 sitruunan mehu
suolaa
pippuria

Coleslaw
200 g kaali-porkkana raastesalaatti mix
1 punainen chili viipaloituna
1 kevätsipulinvarsi pienittynä
1 limen mehu
1 tl hunajaa
suolaa
pippuria

Viipaloi kesäkurpitsa, paista pannulla tilkassa rypsiöljyä ja siirrä sivuun.

Paista Härkis Original kuumalla pannulla rypsiöljyssä muutama minuutti.

Muussaa avokado ja mausta.

Sekoita coleslaw salaatin ainekset.

Kokoa leivät laittamalla täytteet leipäsiivun päälle. Viimeistele srirachamajoneesilla ja aseta toinen leipäsiivu päälle.

Härkis sandwich I Voileipä I Mökkiruokaa I Leipä I Coleslaw salatti I Kasvisruoka

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti