Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Hellmann’s ja AsennemediaJuhannus ruoka menu idea

Kukkamekot päälle ja grilli kuumaksi! Juhannus kuumottaa jo nurkan takana. Perinteisesti vedän tukka putkella torstai-iltaan asti. Juhannusaattona havahdun siinä vaiheessa kun kaupat laittavat luukkuja kiinni, että vissiin tarttis jotain juhannuspöperöä saada. En yleensä liiemmin siis suunnittele juhannusruokia etukäteen, sillä peruskaava on kuitenkin aina sama: perunasalaatti uusista perunoista, kalaa, grillausta ja joku ihana kesäherkku joko raparperista tai mansikoista. Tänä vuonna suunnnittelin tätä kaavaa noudattavan . unelmien juhannusmenun teille etukäteen: grillisiikaa, majoneesi-perunasalaattia, grillikasvikset ja raparperipiirakkaa.

Juhannus ruoka

Jos sellainen ihme kävisi, että juhannuksena ei sada, niin juhannuspöytä katetaan ehdottomasti ulos.  Turun saaristossa katoimme pöydän Idan kanssa laiturin nokkaan. Tuli jo ihan juhannusfiilis! Pelkästään jo rauhoittuminen ja luonnon keskellä oleminen tuo keskikesän juhlan tuntua. Juhannuspöydän koristelen myös rennosti keräämällä luonnonkukkia vaasiin.

Juhannus ruoka

Grillaamalla pääruoat valmistuvat niinikään ulkoilmassa. Grillisiiat täytin salvianlehdillä, voilla, sitruunalla ja runsaalla suolalla. Kasvikset heitettiin myös grilliin ja tarjoiltiin Hellmann’s majoneesin kera. Majoneesi-perunasalaattiin sekoitin runsaasti tuoreita yrttejä, kuten uutta tuttavuutta kirveliä.Raparperipiirakka on perinteinen juhannusherkku.  Piirakkapohjasta löytyy myös Hellmann’s  majoneesia, joka tuo pohjaan makua ja toisaalta muuta rasvaa tarvitaan vähemmän. Reseptit löydät täältä.

Juhannus ruoka

Juhannus ruoka grillaus kesäruoka

Juhannus ruoka juhannusmenu menu idea resepti Juhannus ruoka menu idea

Näihin tunnelmiin, ihanaa juhannusfiilistä toivottaen! 

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti