Skip to main content

Kokeilimme ensimmäistä kertaa leipoa pipareita Sunnuntain valmistaikinasta. Tästä johtuen noudatimme ohjeita orjallisesti ja tulos ei ollut paras mahdollinen ensi yrittämällä.
Valmistusaika: sulatus + 20 min.

1 pkt Sunnuntai piparipakastetaikinaa
vehnäjauhoja kaulimiseen

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kauli sulatettu taikina 3 mm ohueksi ja paina piparkakkuja muoteilla. Käytä kauliessa hieman vehnäjauhoja jotta taikina ei takerru. Nosta pellille ja paista n. 5 min.

Näin siis teoriassa. Otimme uunin ylätasolla paistuneet piparit ulos 5 minuutin päästä ja pidimme alatasolla paistuneita muutaman minuutin pidempään eli aikalailla ohjeen mukaan. Ensimmäiset olivat aika vaaleita, mutta kivan pulleita. Tosin nekin ”lössähtivät” parin minuutin kuluttua. Luettuamme ohjetta vielä tajusimme ottaa piparit toisen pellin kohdalla heti pois kuumalta pelliltä. Toiset piparit olivat myös vaaleita ja aika löllöjä mutta ajattelimme että ne kovettuvat jäähtyessään.

Laitoimme tuikut palamaan, lämmitimme mehuglögit ja kääriydyimme vällyjen väliin. Söimme muutaman piparin mutta ne maistuivat samalta kuin pelkkä taikina jota olimme rääpineet aikaisemmin. Eikun uuni uudestaan päälle ja piparit uuniin. Käänsimme ne myös välillä jotta myös raaka ja rasvainen pohja paistuisi.

Loppuen lopuksi piparit olivat ok ja kyytipojaksi veistelimme homejuustoa. Tämä kuitenkin vinkiksi muille; luottakaa omaan arviointikykyynne!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti