Skip to main content

Saimme edellisen päivän illallisen emännältä mukaan parmesanpatonkeja. Keitot sopivat pimeneviin syysiltoihin ja lisäksi saimme patongit tuhottua keiton lisukkeena. Jauheliha toimittaa lähinnä ravintoaineen osaa eli päivittäistä proteiiniannostusta ja ei ole mitenkään välttämätön lopputuloksen kannalta. Tämä keitto toimii hyvin myös kasvisversiona.

1 tlk paseerattua chilitomaattimurskaa
1 tlk ruskeita papuja
1 tlk punaisia Kidney papuja
1 keltasipuli
250 g jauhelihaa
0,5 l vettä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 lihaliemikuutio
Mausteita: kumina, chili, cayanne, paprika, curry…
tuoretta persiljaa pinnalle

Paista öljytyssä kattilassa sipuleita ja valkosipulisiivuja. Lisää jauheliha, paista ja mausta maun mukaan. Keiton tärkein mauste, murskatut kuminan siemenet, laittaisin vasta nesteiden kanssa samaanaikaan. Huljuttele pavuista ylimääräinen ”lima” haalealla vedellä ja lisää keittoon loppujen ainesosien kanssa. Keittoon sopivat vahvat ja tuliset mausteet kuin yrtitkin. Tarjoile esimerkiksi ruisnaksujen kanssa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti