JENNI YRITTÄÄ VÄKISIN MAHTUA PULLANTUOKSUISEEN MUOTTIIN

Löysin kuin löysinkin käsilaukun pohjalta originaalin Blogimiitissä rustatun reseptin. Pienessä sievässä olin yrittänyt kräkätä mieluisinta nyyttärireseptiä. Olin valinnut Äijäkeittiön juustoisen Quiche-piirakan. Minut on selätetty. Suosittelen kääntymään Äijäkeittiön puoleen… Jos kuitenkin vielä jatkat lukemista niin alla sääli-quicheni.

Palautteeni Nirsolle taikinan lämmetessä ja takertuessa pöytään: “Musta ei sitten ikinä tule mitään v**n pullantuoksuista kotiäitiä” 😀

Sääli-Quiche

100 g voita

3 dl vehnäjauhoja

suolaa

2 rkl vettä

200 g brie juustoa

300 g mustaleimaa

3 kananmunaa

0,5 dl maitoa

cayannea

Maku oli onneksi kohdallaan ja piirakka lähes syömäkelpoista. Toisaalta kuinka pahaa jälkeä tuolla voi ja juustomäärällä voi saada aikaiseksi? Ilmeisesti pohjataikinaa kuitenkin tuli liian vähän; paistaessa reunat lerpsahtivat sisäänpäin. Italialaiselta luomutilalta ostettu Amarone ja lampaan sisäfile balsamoivat kolauksen saanutta kokinarvontuntoani.

5 kommenttia

 1. ari 08.10.2008

  Jenni, kuten jo blogitapaamisessa möläytin niin onnistuit tunnistamaan ainesosat varsin hyvin. Paljon paremmin kuin minä siinä, mistä en ole vieläkään jaksanut blogata tai edes kokeilla reseptiä. Olen jotenkin kovin huono tunnistamaan ainesosia valmiista ruoasta. Valintasi on tietysti kunnia. Äijäruokala sanoo <>doomo arigatoo gozaimasu<>.

  Vastaa
 2. Jenni 09.10.2008

  Yllätyin itsekin miten lähelle originellia pääsin kun en tosiaan miellä itseäni mitenkään jauhopeukaloksi. En ole koskaan tehnyt suolaista piirakkaa! Ei ainakaan tule heti mieleen… Strategiani on syödä mahdollisimman paljon niin siinähän sitä makuaisti harjaantuu 😀– Jenni

  Vastaa
 3. ylimuuli 13.10.2008

  Ei liity piiraaseen, mutta miksi Liemessä ei ole makuhaku.fi:ssä?🙂

  Vastaa
 4. Jenni 13.10.2008

  Nyt on 🙂

  Vastaa
 5. ylimuuli 15.10.2008

  Mainiota. 🙂 Nyt muistan käydä täälläkin useammin, käytän itse Makuhakua aina näiden seurailuun… Ja jos siis bongasit teidät sieltä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *