Skip to main content

Viime sunnuntaina juhlittiin Herra Simpukan nimiäisiä. Nimiäiset ovat siis kuin ristiäiset, mutta pappi ei saa kahvia juodakseen. Virallista protokollaa ei ole, vaan bileistä voi tehdä juuri sellaiset kuin itse haluaa. Keskiviikkona, vain muutama päivä ennen h-hetkeä, todo-listallani oli vielä joitain yksityiskohtia auki kuten nimi. Nimeä enemmän hermostutti tarjottavat. Istuin sohvalla kitisevä Herra Simpukka sylissäni. En onnistunut keittämään edes yhtä kahvikupillista itselleni. Miten selviäisin parinkymmenen ihmisen tarjoiluista? Pakenin ahdistusta taas Facebookiin, jossa minua odotti viesti pelastavalta enkeliltä. Enkelin nimi oli Marsipaanipossu.


Pöydän ehdoton kruunu oli tummaan sokerikakkupohjaan leivottu kakku, täytteenä tummasuklaa- ja vadelma-punaherukkamousse.

Marsipaanipossu tai blogituttujen kesken Marsispossu kysyi joko olimme pitäneet ristiäiset ja tarvitsenko sinne tarjottavia. Vilkuilen olkapääni yli. Tämä nainenhan lukee ajatukseni! Makr-ohjelmalla väsäämäni nimiäiskutsu oli väritykseltään puna-sini-valkoinen ja Herra Simpukan nimen mukaan meriteemainen. Tämän väripaletin ja toiveiteni pohjalta Marsipaanipossun Niina suunnitteli juhliemme teemaan sopivat makeat tarjottavat ja miten upeat niistä tulikaan! Innostuin Ninan hyrräajatuksesta ja minusta oli kiva että kakku ei ollut liian itsestäänselvästi meriaiheinen vaan freesi idealtaan noudattaen kuitenkin väriteemaa. Veitsen upottaminen tuohon kakkuun oli kuin viilto suoraan sydämeen. Niin hieno se oli.

Puna-sini-valkoinen meriteema valikoitui myös siksi että suosin kierrättämistä ja vältän uuden ostamista jos mahdollista. Olimme juhlineet meriteemalla jo yhdet Minin synttärit, joten kaapin pohjalta löytyi osa rekvisiitasta valmiina. Loput juoksin yhdessä iltapäivässä. Etiketit ja viiri printattiin ilmaiseksi netistä. Kahvi juotiin pahvimukeista. Silitysrauta lainattiin naapurista. Silitin neljä metrisen puuvillapöytäliinan juhlan kunniaksi. Mitä sitä ei tekisi poikansa eteen. Muutoin erittäin helppo keikka! Tässä fiilispaloja ja lopussa vinkit nimiäisten ja meriteemaisten juhlien järjestämiseen.


Äitikin ehti nauttia juhlista kun ei tarvinnut kökkiä piisin ääressä.


Mini epäili että vaari on varmaan syönyt neljä kuppikakkua noutaessaan ne.


Ylpeä äiti – pojasta ja kerrankin silitetystä pöytäliinasta.

Herra Simpukan nimiäisiä sunnuntaina vietettiin,
vierahiksi ystävä ja perhe kutsuttiin.
Ensin kakkutikkarit heille tarjottiin,
sitten vielä kakkukahvit keitettiin. 

Nimiäissankarille puhe pidettiin.
Puhe oli vitsikäs ja sille naurettiin.
Simpukka punasteli ensin hämillään,
sitten röhkäs kiitokseksi mielissään,
ja siellä kaikilla oli niin mukavaa,
oi jospa oisin saanut olla mukana.


Päivänsankarin perusilme raukeena vatsa täynnä.


Mehun piti olla teemavärin mukaista eli punaista, mutta eivät juhlat pahasti oranssista mehusta kärsineet.


Tarkoitus oli kuivata ja säilyttää isot hyrrät mutta Mini ehti nuolla molempia.

Cakepopsit oli kuorrutettu valkosuklaalla ja sulkivat sisäänsä minttusuklaa täytteen.


Vadelmakuppikakkuihin valitsin raikkaamman sitruunanmakuisen kuorrutteen.

Kakku, kuppikakut ja cakepopsit // Marsipaanipossu
Mukit, lautaset, pillit ja pullot // Granit
Ruutuliina // Tiger
Viiri // tulostettavissa täältä Ella Claire Inspired
Pullojen etiketit // tulostettavissa täältä Catchmyparty.com
Minin mekko // Name it
Jennin mekko // 10 euron Bangkok lumppu 10 vuoden takaa
Kukat // Kaivokukka. Valkoisia ja punaisia irtokukkia joista tein itse rennon kimpun.

Nimiäisten ohjelma
Nirson puhe, nimenanto samalla ripotellen kukanterälehtiä, yhteiskiljuntana Ihme ja Kumma, Nirson kahvinkeitto-show uudella Chemexillä, kakkukahvit.

Teemaleivonnaiset juhliin Marsispossulta

Perusolettamus on että tälläinen sokerikakku maistuisi äklömakealta ja jotenkin esanssiselta mutta ei. Kakun maku sekä koostumus keräsikin kiitosta ja tyytyväistä maiskutusta vierailta.
Marsipaanipossun teemanmukaiset kakut ja leivonnaiset tehdään kotikeittiössä hyvistä raaka-aineista ja aina  mahdollisuuksien mukaan hyödyntäen kotimaisia marjoja ja luomutuotteita. Teemakakun lisäksi tilasin uutuustuotteet eli samalla teemalla valmistettavat kuppikakut ja kakkutikkarit. Kakku ja vadelmakuppikakut tilattiin laktoosittomina.

Marsispossu eli Niina suunnittelee tarjottavat juhlien teeman mukaan. Niina kuunteli omia toiveitani ja otti selvää mieltymyksistäni, mutta luotin kyllä täysin että tarjottavat tulisivat olemaan upeat sanoin minä sitten mitä tahansa 🙂  Blogista löytyy paljon esimerkkejä tehdyistä kakuista ja hinnasto. Isäni kävi noutamassa leivonnaiset ennen juhlia Vuosaaresta. Lisämaksusta onnistuu myös kotiinkuljetus pääkaupunkiseudulla.

Lisätiedot ja tilaukset:
www.marsispossu.blogspot.fi
sähköposti marsispossu(at)gmail.com
tel 0405796776

Leivonnaiset saatu alennettuun hintaan. Kiitos herkullisesta blogiyhteistyöstä pelastava enkelini Marsipaanipossu! 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

8 Kommenttia

 • Kiva ja niin raikas postaus, jälleen! 😉

 • Nanna sanoo:

  Ihananmoiset nimiäiset!

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! Vähän tälläinen erilainen pläjäys tähän väliin. Vähään aikaan ei ollakaan juhlia kotona vietetty. Tajusin mm. eilen että unohdettiin juhlia Nirson kanssa huhtikuussa 7-vuotis päiväämme 😀

 • Jenni sanoo:

  Kiitos, aikasta ihananmoinen juhlapäivä se olikin!

 • Peggy sanoo:

  Onnea pienokaiselle nimestä! Todella kaunis kattaus ja mitkä ihanat tarjottavat! Raikasta ja kaunista <3 Pöytäliinan silitys oli taatusti juhlien arvoinen tapahtuma.
  Meilläkin on ollut jokaisella neljällä lapsella nimiäiset ja jokaisella juhla on olleet uuden tulokkaan oloiset 🙂 Niin omanlaisia persoonoita jo syntyessään. P.s. Inhoan silittämistä 😉

 • Terhi sanoo:

  Ompas raikkaan näköiset somistukset ja tarjottavat. Onnea koko perheelle ja pikkuherralle :). Viirinauha etenkin vei sydämeni….pitää vissiin alkaa suunnittelmaan juhlia!

 • Jael sanoo:

  Suloinen päivänsankari ja ihanat tarjottavat:)Onnea vaan teille:)

 • jaznak sanoo:

  paljon onnea!

Jätä kommentti