GRILLAUSORGIAT

Kello on yhdeksän lauantaiaamuna. Saman vuorokauden puolella olen jo mennyt nukkumaan, yösyöttänyt vauvaa tunnin välein, herännyt viideltä, leiponut hampurilaissämpylöitä, laittanut tiskit, ripustanut pyykit, vaihtanut useamman niskap***a vaipan, päälleni on pissattu, olen imenyt letkulla räkää, pessyt sitterin kankaan kakasta, ja jotenkin onnistunut syömään aamupalaa. Kännykkäni piippaa kun Prinsessakeittiö ilmoittaa lähtevänsä nyt pihasta. Siinä vaiheessa alan pakata apinanraivolla. Hammasharja ei ole se oleellisin, vaan summasin että ruokabloggaajatapaamiseen tärkeintä olisi muistaa ottaa mukaan ruokatarvikkeet, kamera ja vauva. Olin päättänyt lähteä Kivistöön vaikka se olisi viimeinen tekoni.

Saavumme kauniiden Tuuloksen maalaismaisemien halki Kivistön pihaan. On kesän ensimmäinen päivä. Terassilta kuuluu iloinen puheensorina. Erotumme porukasta- olemme ne lapselliset. Saamme kammettua itsemme tavararöykkiöiden ja vaunujen kanssa patiolle, isken tuliaisina tuomamme Lammen Sahti pöntön Kivistön emäntien käteen, saan sanottua jotain tervehdyksen omaista ja alan järjestellä vauvaelämäämme Kivistöön. Herra Simpukka on saanut viikon sisään rokotuksen. Kakkavaippaa, syöttämistä, kitinää. Ei pienintäkään elettä tai aikomusta mennä nukkumaan. Sihautan yhden nollaoluen auki. Vihreät munat eli Big Green Egg grillit alkavat kuumentua ja Kivistön Mari grillaa huikopalaksi kanansydämiä rosmariinivartaissa. Kylkeen vilvoittava gazpacho. Ei jää epäselväksi mikä on illan päätarkoitus. Grillausorgiat! Grilleistä nousee toinen toistaan herkullisempia ruokalajeja. Välillä havahdun siihen miten kummallista tämä on. Joukko toisilleen enemmän tai vähemmän tuntemattomia ihmisiä kokoontuu keskelle maaseutua grillaamaan aivan uskomattomia ruokia. Tunnelma on välitön, ja porukka viihtyy keskenään.

Kivistön Mari grillaa kanansydämiä vihreällä munalla.


Tulossa ribsejä kahdella tapaa.

<
Savustuslastut grillauksessa antavat lisäaromia.

<
Sillä Sipulin Merituuli savustuu.


Kaikki äitini reseptit Nannan tujut harissa-jättiravut.

Vauvanhoidon lomassa huomaan että taas uusi ruokalaji on nostettu pöytään. Ryntään nopeasti ottamaan kuvan ja maistiaisen. Suurin osa ruokien nimistä, valmistustavoista ja sisäpiiriläpistä menee ohi. Alan epäilemään ehdinkö kasata omat minihampparini ennenkuin tulee kotiinlähdön aika.


Tunnelmallinen Kivistö on ilmiselvästi rakas Liisa-emännälle.

Marinoidut herkkusienet valmiina grilliin.

Oma panokseni oli mukaeltu versio Katukeittiö – kirjani portobello hampurilaisista. Tein miniversiot herkkusienistä. Itsetehtyjen hampurilaissämpylöiden väliin ladottiin marinoituja grillattuja herkkusieniä, tahinijogurttia ja rucolaa.

Katukeittiö-hampparit valmistuivat viime tingassa ennen illan kliimaksia eli jälkiruokamenuta.

Annan pavlovaa ja Fanni & Kanelin oliiviöljy-jogurttikakku.


Campasimpukka helli meitä suklaamoussella.


Autotallissa oli tiivis tunnelma ja pöytä notkui ruokia.

Illallinen katettiin tunnelmalliseen autotalliin. Lyhdyt kiemurtelivat seinälle ripustettujen työkalujen lomassa ja pitkää pöytää koristi luonnonkukkaset ja eriväriset pöytäliinat. Grillausorgia huipentui jälkiruokaorgasmiin kun pöytiin kannettiin viittä eri sorttia jälkiruokaa. Kaikkea ja kaikki piti syödä. Noin kymmenen tuhatta kaloria myöhemmin oli aika toivottaa hyvät yöt, pakata lapsukaiset autoon ja kääntää nokka kohti hotelli Tuulosta. Seuraavana päivänä söin lounasta vasta puoli yhdeksältä illalla.

Psst. Kivistön vieras, linkkaatko kommenttilootaan oman reseptisi tai ainakin kerro ruokalajin nimi niin voin päivittää postausta ruokien osalta.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

20 kommenttia

 1. Siis ihania herkkuja olette syöneet, oli varmasti ihana kesäpäivä 🙂 jonain kertana aion vielä itsekin päästä mukaan, nyt on kaikki blogimiitit menneet sivusuun syystä tai toisesta!

  Vastaa
 2. Jenni 20.05.2014

  Ja siis tässä oli vain osa herkuista! Olisi tullut ihan kilometripostaus jos koko menun julkaisisi… Toivottavasti pääset joskus mukaan. En minäkään aina pääse paikalle, mutta joka kerta kyllä kun kynneltä ja muilta kiireiltä kykenen.

  Vastaa
 3. Heidi Kjellman 20.05.2014

  Kaikki näyttää niin törkeän hyvältä!

  -Heidi

  Vastaa
 4. Jael 20.05.2014

  Oot sä aika supermamma!
  Ihanat kekkerit tuolla Kivistössä!

  Vastaa
 5. Chef Jones 20.05.2014

  Vaikken mä mitään kutsuja yleensä saa,niin nää näytti kemuilta joihin olisin tulla härskisti kuokkimaan 🙂

  Vastaa
 6. Jenni 21.05.2014

  Sut oli kutsuttu! Ainakin Kivistön Mari huhuili ruokabloggaajien facebook ryhmässä 🙂 eivät ole salaseuroja vaan jos on ruokablogi niin tervetuloa. Facebook ryhmään pääsee ottamalla vaikka muhun yhteyttä facessa tai täällä.
  Mietin just bileissä että sun safkat olisi varmasti toiminut tuolla 🙂

  Vastaa
 7. Liisa 21.05.2014

  Ei puuttunut ainakaan vauvasylejä näistä kekkereistä! Ihanaa, että jaksoit(te) tulla :). Vieläkin tulee hyvälle tuulelle, kun muistelee viikonlopun juhlia.

  Vastaa
 8. Jenni 21.05.2014

  Nää, liekö supermammoja olemassakaan. Oon ihan helkutin väsynyt koko ajan mut jalat vielä liikkuu 😉

  Vastaa
 9. Jenni 21.05.2014

  Ja kun vielä ruokien lisäksi seura oli hyvää, ympärillä idyllinen maalaismaisema ja aurinko paistoi niin aika nappi kesäjuttu 🙂

  Vastaa
 10. Jenni 21.05.2014

  Kiitos emännille, olitte tehneet ison työn vieraiden viihtyvyyden eteen! Vaikka tämä vauva-arki on rankkaa niin kyllä tälläiset tapahtumat sitten kuitenkin virkistävät mieltä 🙂 En pysty nyhjätä neljän seinän sisälläkään… Tämä oli loistava kesän aloitus! Kiitos!

  Vastaa
 11. Nanna 21.05.2014

  Oi sä niin oot vanginnut tunnelman.
  Ettekä te lapselliset mitään porukasta erotu.

  Lapset ehkä, mutta tuolla iällä nekin hyvin vähän.

  Vastaa
 12. Merituuli 21.05.2014

  Nii just!

  Vastaa
 13. Hanna 22.05.2014

  Oooi jospa oisin saanut olla muuukaaanaaa!
  Ihania kuvia ihanista tyypeistä ja upeista ruoista.
  Hyvähän mun on sanoa – mutta kai se vauva-arki joskus helpottaa?

  Vastaa
 14. Kylläpäs teillä näyttää olleen ihanat kemut upeissa suvitunnelmissa <3 Ihan parasta.

  Vastaa
 15. Jael 26.05.2014

  Hei minäkin haluan tuohon ruokabloggaajien face-ryhmään…

  Vastaa
 16. Anonyymi 27.05.2014

  Hei,

  ei liity tähän juttuun kysymykseni, pahoittelu! Mutta sain käsiini bagel-reseptisi ja kiinnostaisi tietää säilyvyydestä: jos haluan tarjoilla bageleita isommalle porukalle, mutta ei ehdi niitä samana päivänä tekemään, onko edellisenä päivänä tehdyt vielä hyviä vai olisiko vaikkapa pakastaminen hyvä ratkaisi?

  Outi

  Vastaa
 17. Jenni 27.05.2014

  Heippa Outi!

  No eipä mitään 🙂 Bagelit säilyy aika huonosti hyvinä ja tuoreena ovat kyllä ihan parhaimmillaan. Eli pakastaisin tai ainakin säilyttäisin muovipussissa etteivät kuivu.

  Vastaa
 18. Jenni 27.05.2014

  Ehkä – toivottavasti – mekin tavataan joskus tulevaisuudessa..? 🙂

  Vastaa
 19. Jenni 27.05.2014

  Ihan hyvin se meni ja kun ei ollut kauheaa pönötystä näissä juhlissa 🙂

  Vastaa
 20. Jenni 27.05.2014

  Seuraavissa orgioissa sitten! 🙂

  Vauva-arki helpottaa viimeistään sitten kun se ei ole enää vauva eli kyllä se joskus helpottaa…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *