Skip to main content

Elämäni pelastaja on pukeutunut räikeän vihreään spandex-pukuun. Ajoitus on jokseenkin täydellinen kun lähetti kiikuttaa ovelleni tuotetestaukseen Anton&Antonin ruokakassin. Kassista pilkistää jättimäinen purjo ja muhkea Frambois-leipomon leipä. En muista ruokakassin viikon sisältöä, joten alan tutkia kassia kuin aarrearkkua. Kummallista! Joku muu on päättänyt mitä me tällä viikolla syötäisiin. Yhtään liioittelematta ruokakassipalvelu pelasti elämämme männä viikolla. Sillä välin kun huitelin iloisesti grillausorgioissa Kivistössä, pakastimemme oli aiheuttanut pienen vesivahingon. Jos napsauttaa pakastimen pois päältä niin näin saattaa käydä. Kumma juttu! Vahinko, vahinko. Joka tapauksessa parkettiremontti ei ole just se mitä kaipasin meneillään olevan julkisivuremontti-tulossa-muutetaan-kesäksi-suomenlinnaan-ja-vuokrataan-oma-kämppä härdellin keskelle.


Aloitamme viikon kikherne-bataattikeitolla koska leipä halutaan syödä tuoreeltaan.

Ruokakassipalvelu – näin se toimii

Anton&Antonin Louise suunnittelee helpot ja nopeat arkireseptit, tilaus nettisivujen kautta viimeistään edellisen viikon tiistaina, ruokakassisi pakataan tarvittavilla laadukkailla raaka-aineilla ja kiikutetaan kotiovelle maanantaina. Testikassini sisälsi kolmen päivän ruuat neljälle hengelle (65 €) eli käytännössä kolme ruokalajia. Nouto liikkeestä on ilmainen tai kotiinkuljetus 10 € pääkaupunkiseudulla.

Viikon ruokalista

Testiviikolla ruokalistalla on lämmisavukirjolohisalaattia parsalla ja halloumi-juustolla, pasta carbonaraa sekä kikherne-bataattikeittoa ja juusto-quesadilloja. Juuri sellaista ruokaa mitä itsekin voisin laittaa viikolla. Tai laitanhan nytkin, mutta ei tarvitse ajatella eikä käydä kaupassa. Tässä kohtaa piilee kuitenkin pieni jippo eli palvelu olettaa että perusruokatarvikkeet tulisi löytyä. Perustarvikkeilla tarkoitetaan laajaa skaalaa mausteita, kastikkeita ja öljyjä, kuiva-aineita ja lisäksi kananmunia ja maitoa. Reseptien mukana tulleelta listalta pistää silmiin spelttijauho, tomaattipyre, riisi ja pasta joita ei välttämättä aina ole meidän kaapissa. Ruokakassinkin tuloon pitää siis hieman osata varautua tai soveltaa tarvittaessa. Testikerralla ei kuitenkaan tarvinnut lähteä erikseen kauppaan hakemaan mitään.


Salaatti oli niin ruokaisa että unohdin valkoiset tankoparsat lautaselta kokonaan.

Ruokakassi – rikkaiden hapatuksia vai järkiteko?

Tein nopeita laskutoimituksia ja sanoisin että ruokakassin tilaaminen ei käynyt yhtään sen kalliimmaksi meille testiviikkona kuin normaaliviikon ruokaostokset. Normaaliviikkona syydämme lähi K-kauppaan (ehkä Helsingin kallein kauppa – sic!) noin 200 € / viikko plussakortin tiliotteen mukaan. Söimme 65 € ruokakassista lähes koko viikon tiistaista sunnuntaihin. Hintalappu saattoi olla jopa vähemmän etenkin kun kaikki raaka-aineet tuli käytettyä viimeistä murua myöden ja hävikkiä ei tullut. Maito, leipä, hedelmät ja taloustavarat haettiin kaupasta. Ainakin vielä – harkitsen ruokaostosten siirtämistä kokonaan nettiin. Toki jos ei muutenkaan tahdo olla ruokaostoksiin varaa niin tuskin sitten ruokakassipalveluunkaan. Eli sanotaanko että keskituloisten hapatuksia.

Suurin yksittäinen syy miksi käyttäisin palvelua, on arjen helpotus. Rakastan reseptien suunnittelua, joten en käyttäisi palvelua jatkuvasti. Mutta silloin kun tukkaa kiristää, silmänaluset mustuu ja jalat vipottaa niin pienikin helpotus arjessa tuntuu. Elämäni pelastamisen lisäksi ruokakassilla on muitakin hyviä puolia; ruoka on terveellistä, monipuolista (liha/kala/kasvis päivät), raaka-aineet ensiluokkaisia ja osin luomua, sekä resepteistä saa uusia ideoita ruuanlaittoon.

Ensi viikolla ruokalistalla on Fafa’s pitaleipä, falafel ja tzatziki, luomu lammasmakkara ja varhaiskaalihöystö sekä haukikeitto.  Sattuu muuten olemaan meidän muuttopakkaus-remonttiviikko joten laitetaampa taas ruokakassi tilaukseen ihan suosiolla 🙂 Tänään tiistaina on viimeinen päivä tilata juuri tuo setti.

Arjenhelpotustilaukset:
Anton&Anton ruokakassipalvelu
ruokakassi.antonanton.fi

Juusto-quesadillas á la Louise

4 tortillaa
2 dl Västerbotten juustoraastetta
chilijauhetta tai cayennepippuria
tuoretta basilikaa
öljyä paistamiseen

Raasta juusto. Laita paistinpannu kuumenemaan ja lorauta tilkka öljyä pannulle kun se on lämmin. Paista yhtä tortillaa keskilämmöllä pannulla ja käännä se. Lisää paistetun tortillan pinnalle juustoraastetta, basilikaa ja chilijauhetta. lä levitä täytettä reunoihin asti. Lisää toinen tortilla täytteen päälle, paina kevyesti paistinlastalla ja jatka paistamista kunnes juusto alkaa sulaa. Käännä quesadilla varovasti ja paista se toiseltakin puolelta. Nosta quesadilla pois pannusta ja leikkaa lohkoiksi. Valmista toinen quesadilla samalla lailla. Tarjoile quesadilla keiton kanssa.


Ruokaa jäi ylikin ja tuunattavaksi loppuviikolle. Tässä kikherne-tomaattikeitto.


3 päivän kauppakassi saatu tuotetestiin. Yhteistyössä elämäni pelastaja Anton&Anton!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

9 Kommenttia

 • reetta v. sanoo:

  I-h-a-n-a palvelu! Harmi, ettei toimi vielä Turussa.

 • Hanna sanoo:

  Mahtava palvelu toivotaan että palvelu laajenee myös pääkaupunki seudun ulkopuolelle.

 • Peggy sanoo:

  Kuulostaapa tosi hyvältä! Tulisi tarpeeseen meidänkin suur-perheen kiireiden keskelle, ainakin välillä. Joskus kun on niin hulinaa ja kellon kanssa juoksua.

 • Jenni sanoo:

  Niin..Anton & Antoneita on nyt avattu Helsingissä kuin sieniä sateella, mutta ei ole lähdetty vielä Turkkuseen. Siinä olisi jollekin yrittäjälle ruokakassin mentövö kolo!

 • Jenni sanoo:

  Nettiruokakauppoja on kyllä koko Suomen kattavia, mutta en tiedä ruokakassipalvelusta joka palvelisi laajemmin. Siihen asti pitää siis hakea blogeista reseptit ja raahautua kauppaan 🙂

 • Jenni sanoo:

  Mä jäin tähän kyllä koukkuun eli juurikin jos on ihan mahdotonta niin varmasti käytän. Tilasin uuden kassin maanantaille. Nettisivujen kautta tilattaessa tuli virheilmoitus mutta laitoin perään sähköpostia. Toivotaan että tilaukseni ehti!

  Tuli muuten mieleen että tuollainen ruokakassihan olisi myös kiva lahja jollekin kiireiselle tai vaikka pienen lapsen äidille.

 • Krista sanoo:

  Loistava palvelu ja varmasti käyttäisinkin, mutta kun perheessä on yksi kasvissyöjä (ei lihaa eikä kalaa) ja yksi vehnäallergikko, eivät valmiit ruokakassit toimi. Palvelu sopii siis kaikkiruokaisille, mutta ei erikoisruokavalioilla, sinänsä harmi.

 • Anonyymi sanoo:

  Ruokakasseja melkein koko Suomeen, ja jopa Ouluunkin saakka toimittaa http://www.middag.fi – voin suositella!

 • Minna Vuo-Cho sanoo:

  Kauppahalli24 muuten tarjoaa noita ruokakasseja myös kotiinkuljetuksella. Heillä saattaa olla jopa vähän laajempi toimitusalue kuin kaupalla itsellään (ehkä – en tarkistanut) ja samalla saa sitten tilattua ne mahdollisesti kaapista puuttuvat tuotteetkin.

  Siellä näytti olevan vegeversiokin Kauppakassista 🙂

Jätä kommentti