Skip to main content

Halloumi I Kesäkurpitsa I Tacot I Taco I Kasvisruoka I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Korianteri I illanistujaiset I Pikkujoulut I Ruokakuvaus I Zucchini tacos I Food photography

– Tacotiistai jei!
*hiljaisuus*
– Äiti nyt on keskiviikko.
Noni, noni. Eipäs nyt viisastella lapsukaiset. Tacoja oli joka tapauksessa tänään luvassa. Idea näihin ihanan mausteisiin ja paahteisiin halloumitacoihin syntyi kun olin lähdössä töistä ja hikikarpalot naamalla yritin keksiä nopeasti iltaruoan. Lähetti oli tuonut juuri hetkeä aikaisemmin Santa Marian uutuus mausteseoksen, Smoky Halloumi Tacon (tuote saatu), joten siitä se idea sitten lähti. Mauste ei ole varsinaisesti tulinen, vaan siinä on paahteista savun makua chipotlechilistä, savupaprikasta, valkosipulista ja oreganosta. Ei lisättyä suolaa, eikä sokeria, mikä on omaan korvaan vaan plussaa.

Jääkaapin pohjalla kyyhötti jo hätää kärsimässä puolikas jättimäinen kesäkurpitsa, joten paahdoin pellillisen kesäkurpitsaa kyytipojaksi ja raikastukseksi mausteiselle ja suolaiselle halloumijuustolle. Sillä välin kun kesäkurpitsat paahtuivat uunissa paistuivat halloumit ja paprika pannulla. Guacamole on ihanaa, mutta tällä kertaa väsäsin kylkeen perheenäidin pikaversion avokadomössön. Olen jopa hieman ylpeä itsestäni miten nopeasti ja kätsästi tacot järjestyivät tarhalaisen kiukkunälästä huolimatta. Ens tiistaina, eeh keskiviikkona, taas!

Halloumi I Kesäkurpitsa I Tacot I Taco I Kasvisruoka I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Korianteri I illanistujaiset I Pikkujoulut I Ruokakuvaus I Zucchini tacos I Food photography

Kesäkurpitsa-halloumitacot

4 hlö

1 pkt (8 kpl) tortillalettuja

Halloumi ja paprikat:
200 g halloumi-juustoa
1 iso punainen paprika
1 rkl rypsiöljyä
1/3 pussia Santa Marian Smoky Halloumi Taco maustetta
0,5 dl vettä

Kuivaa halloumi talouspaperilla ja kuutioi. Pilko paprika. Paista halloumia tilkassa rypsiöljyä kuumalla pannulla kunnes ne saavat väriä pintaan. Lisää paprika. Kun paprikat ovat hieman pehminneet, lisää tacomauste ja vesi. Sekoittele hetki.

Avokadomössö:
2 avokadoa
1 limen mehu
suola
pipppuri

Halkaise avokadot ja poista kivi veitsen kärjellä kiertämällä. Tee veitsellä ristikkäisviiltoja puolikkaan avokadon sisukseen. Lusikoi avokadojen sisus kulhoon. Purista joukkoon limen mehu ja mausteet. Muussaa haarukalla.

Paahdetut kesäkurpitsat:
1 kesäkurpitsa
loraus oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Paloittele kesäkurpitsat esimerkiksi viipaleiksi. Hulauta kesäkurpitsojen päälle oliiviöljyä ja mausta. Paista uunin ylätasolla leivinpaperilla vuoratulla pellillä 230 asteessa noin 10 minuuttia. Laita uuni grillivastukselle ja paista vielä noin 10 minuuttia tai kunnos kesäkurpitsat ovat saaneet väriä pintaan.

Tarjoiluun:
korianteria
ranskankermaa
Sriracha-chilikastiketta

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti