Kaupallinen yhteistyö: Polarica ja Asennemedia
Elämäni ensimmäinen eräretki! Varustauduimme Idan kanssa kohtaamaan luonnon armottomuuden Espoon Kaitalammen syvissä metsissä. En tiennyt ihan tarkkaan miten eräretkelle pitäisi varustautua, mutta ruokaa meillä ainakin oli. Ennen lähtöä käristin vartissa Polarican saksanhirvi-possu Arkikäristyksestä simppelin chili con carnen, jonka voisi vain lämmittää erätulilla. Kotioloissa chili con carne haarukoitaisiin täysjyväriisin kera, mutta eräretkellä kun ollaan, niin punavuorelaisen leipomon tuore hapanjuurileipä kulki mukana kätevämmin. Savupaprikalla maustettua lämmittävää chili con carnea täydensi nokare maustamatonta tuorejuustoa.
Parkkeerasimme auton niin lähelle lampea kuin mahdollista. Loppumatka taitettaisiin jalan. Kappas! Aluekartta ja tiekyltti. Kaitalampi 600 metriä tuohon suuntaan. Lompsimme värikoodilla merkittyä sorapolkua eteenpäin. Vihreät mättäät vaihtuvat upeaksi peilikirkkaaksi lampimaisemaksi jylhine kallioineen. Jaahas, tuolta saadaan valmiiksi pilkottuja puita ja tuossa on puucee. Siis tää eräilyhän on ihanaa! Elokuun lopun auringonsäteet lämmittävät vielä sen verran, että hakeudumme varjoon rakentamaan tulisijaa. Johan tässä ehtikin taas tulla nälkä raikkaassa ulkoilmassa. Voit varmasti vain kuvitella miten hyvältä mausteinen chili con carne ja termoskahvit maistuivat luonnonhelmassa reippailun jälkeen! Heti kun oltiin saatu tapeltua nuotioon tuli. Emme olisi varmaan saaneet metsäpaloa aikaiseksi, vaikka olisimme yrittäneet. Syytämme kosteita puita.
Polarican valikoimista löytyy huikea valikoima mm.poroa, hirvea ja saksanhirveä eri muodoissa. Chili con carneen käytin jauhelihan sijaan pakastealtaasta löytyvää Polarican saksanhirvi-possu Arkikäristystä. Puolen kilon pussissa on 63 % saksanhirveä ja 27 % possua tuomassa makua ja rasvaisuutta. Poronkäristyksen ystäville löytyy vaihtoehtoisesti poro-possu Arkikäristys. Alla resepti riittoisaan ja helppoon maanantairuokaan, jonka voi valmistaa turvallisesti ihan kotioloissa! 🙂
Chili con carne resepti
4 hlö
1 ps (500 g) Polarica saksanhirvi-possu Arkikäristys
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 tlk (’a 400 g) tomaattimurskaa
2 tlk kidneypapuja
1 tlk mustia papuja
1 rkl kuivattua oreganoa
2 tl savupaprikamaustetta
suolaa
pippuria
rypsiöljyä paistamiseen
(1 mieto punainen chili)
Tarjoiluun: leipää tai riisiä, tuorejuustoa tai ranskankermaa
Anna Arkikäristyksen sulaa huoneenlämmössä puoli tuntia ennen paistamista. Käristä saksanhirvi-possua tilkassa rypsiöljyä kuumalla pannulla ja nosta sivuun. Käristys saa hieman kärähtää!
Kuullota pienittyjä valkosipulinkynsiä ja pienittyä sipulia rypsiöljyssä kattilassa. Lisää halutessasi pienitty chilipalko. Lisää tomaattimurska, pavut ja mausteet. Anna porista 10-15 minuuttia. Lisää joukkoon kypsennetty saksanhirvi-possu Arkikäristys. Tarjoile riisin tai leivän ja ranskankerman tai tuorejuuston kera.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!
Oliko tuo saksanhirvi sitä samaa Polarican uusiseelantilaista tarhattua saksanhirveä josta ne saivat viime vuonna Ruotsissa Årets matbluff -palkinnon?
https://www.aktavara.org/News.aspx?r_id=181690
Kiitos linkistä, yritin vajavaisella ruotsinkielentaidollani ymmärtää artikkelia.
Tuotteen saksanhirvi ainakin on uusiseelantilaista eli saattaapi olla sama liha.