TARJOTTAVAA KESÄN JUHLIIN – MINI PAVLOVAT

Tässä pomminvarma resepti kesän juhliin! Pavlova on muhkea kuin poutapilvi, kaunis kuin koru, ja helppo kuin mokoma. Perinteinen iso pavlova on näyttävä, mutta hankala leikata siististi. Miksi ei siis tekisi jokaiselle vieraalle omaa söpöä mini pavlovaa? Minikin ihmetteli miten olin oikein osannut tehdä näin hienoja leivoksia. Tuntee muorinsa.

Pidän yksinkertaisesta makumaailmasta, ja itselleni täytteeksi riittää vain kermavaahto, marjat ja sitruunamelissan lehdykkä. Runsaammat ja näyttävämmät mini pavlovat koristellaan lisäksi kinuski- tai suklaakastikkeella ja marenkipölyllä. Ylijääneestä pavlova pohjan vaahdosta pursottelin menemään minimarenkeja. Niitä olisi voinut värjätäkin elintarvikevärillä mutta varastossa oli vain vihreää. Keväinen väri tietty sekin. Mini pavlova pohjat voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja täyttää juhlapäivänä. Pavlova on myös näppärä mökkijälkkäri kun pohjan tekee kotona etukäteen.

Pavlova pohja

12-15 mini pavlovaa

4 valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoja
1 tl omenaviinietikkaa

lisäksi
pursotin

Erottele huolellisesti valkuaiset ja keltuaiset. Vatkauskippo ja vatkausvempeleet eivät saa olla märkiä tai rasvaisia. Vatkaa valkuaiset höttöiseksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää puolet sokerista hiljalleen joukkoon. Sekoita loput sokerista ja maissitärkkelysjauhot ja lisää vaahtoon. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää,noin 5 minuuttia. Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki. Muotoile pavlova pohja haluamallasi tavalla leivinpaperin päälle. Mini pavlovoita varten pursota vaahto pursottimella leivinpaperille halkaisijaltaan noin 8 cm kekoihin. Jätä mini pavlova pohjiin keskelle tilaa vaahdolle ja marjoille. Paista uunin alatasolla 125 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia. Sammuta uuni, mutta älä aukaise uuninluukkua vaan anna pavlova pohjien jäähtyä uunissa.

Pavlova täytteet

2 dl kermaa tai Alpro Airy & Creamy vaahtoutuva
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
vadelmia (tai kauden suosikki marjoja ja hedelmiä)
kinuskikastiketta
murustettua marenkia
sitruunamelissaa

Käytin vaahtoutuvaa vegaanista Alpro Airy & Creamya kermavaahdon sijaan. Airy & Creamy pysyy jämäkämpänä ja ei lähde valumaan helteilläkään. Se vatkataan aivan samaan tapaan kuin kermavaahtokin. Vaahto on valmista kun voit keikauttaa kipon pääsi päälle ja vaahto pysyy kipossa. Älä testaa liian aikaisin 😉 Vaahdon maustoin vaniljasokerilla ja sokerilla. Pursota vaahto pavlovoiden sisään, koristele marjoilla, kinuskikastikkeella, murustetulla marengilla ja sitruunamelissan lehdillä. Kinuskikastiketta voi lämmittää hieman vesihauteessa jotta se on juoksevampaa. Sulatettu ja jäähdytetty suklaa sopii myös kastikkeeksi.

Ylijäämä vaahdosta pursottelin menemään minimarenkeja.

Instagram seuraajat tietävät että yritän päästä raskauskiloista eroon syömällä. Söin eilen kolme pavlovaa ja yhden raakasuklaakakun palan. Mini söi puolikkaan ja Nirso yhden vähän potkimalla. Mihin te leipojat työnnätte kaikki nämä herkut jos ette ahteriinne? Olen uusi tässä skenessä 😀

  Instagram @liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa

9 kommenttia

 1. Minipavlovat kunniaan! Pavlova on kyllä joka kesän ehdoton kakkukuningatar.

  Vastaa
 2. Henna/Oh my white 29.05.2014

  Oi miten nättejä herkkuja! Kivoja kuvia.

  Vastaa
 3. Minna Enqvist 29.05.2014

  Ihania kuvia! vesi herahtaa kielelle näitä katsellessa.

  Vastaa
 4. Peggy 01.06.2014

  Pavlovs on minun lemppari jo lapsuudesta ja sitä on tullut tehtyä monen monet kerrat. Valitettavasti se myös näkyy 😉 Rakastan leipomista ja yritin raskauskiloista eroon alkuvuodesta, kaikki meni jo mallikkaasti ja painoa tippui melkein -10 kg ja sitten tapahtui jotain….. Huoh! Onneksi on vielä aikaa, ehkä ensi kesänä olen melkein yhtä kevyt kuin Pavlova 😀 Onnea sinnikkyydestäsi ja tsemppiä! T. Jonain päivänä

  Vastaa
 5. Jenni 05.06.2014

  Suokissa pitää tehdä jättipavlova. Se jotenkin sopisi siihen maisemaan 🙂

  Vastaa
 6. Jenni 05.06.2014

  Kiitos Henna! 🙂

  Vastaa
 7. Jenni 05.06.2014

  Kiitos Minna! Herahti myös syödessä 🙂

  Vastaa
 8. Jenni 05.06.2014

  Ehkä aloitit liian rajun muutoksen? Kirjoitin tänään juuri lempeästä tavasta päästä eroon raskauskiloista. Tosin sekään ei valitettavasti salli pavlovaa ihan joka päivä 🙂

  http://liemessa.blogspot.fi/2014/06/raskauskiloista-eroon-syomalla.html

  Vastaa
 9. […] 15. Minipavlovat […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *