Skip to main content

ruokakuvaaja

Tiedän mikä musta tulee isona. Ruokataiteilija. Ihan tarkalleen ottaen tajusin jo olevani ruokataiteilija. Herätys tuli tässä Pingin ja futuristi Gerd Leonhardin puheen jälkimainingeissa kun tajusin luovuuden olevan oma ja tulevaisuuden suurin voimavara. Kaupallisesti ja taloudellisesti saattaisi olla järkevää vaan takoa nyt kun rauta on kuumaa, viilata elintarvikealan yrityksille houkuttelevia tarjouspaketteja ja suoltaa kamppisreseptiä blogiin reseptin perään. Joku sisimmässäni haraa kuitenkin vastaan. Antoisimmat ja parhaimmat postaukseni olen tehnyt ajan kanssa. Inspiraatio ja luovuus ei tule kiirehtimällä, se tulee houkuttelemalla. Antamalla itselleen aikaa luoda. Olen todella kiitollinen kaikille yhteistyökumppaneilleni, koska heidän avullaan olen voinut käyttää enemmän aikaa ja energiaani blogiin ja tarjota teille lukijoille inspiroivia sisältöjä joiden tekeminen ei muuten olisi mahdollista.

ruokavalokuvaaja

Blogini on kuin canvas, johon voin tuoda ruokataideteokseni teille näytille ja toivottavasti inspiroida, ilahduttaa ja innostaa ruoanlaiton pariin. Se ei tarkoita, että alan nyt heittelemään nakkikastikkeita seinille ja ’kato taidetta’ vaan enemmänkin sisäistä sysäystä yrittää nostaa ruokakuvaustani uudelle tasolle ja pysyä itsekin motivoituneena. Viehätyn myös luonnon ja ruoan yhdistämisestä joten ehkä sitä tulee näkymään lisää. Voihan olla että kukaan ei huomaa yhtään mitään. Kaiken ei aina tarvitsekaan olla huippuunsa viritettyä: vaarana on että kynnys postata nousee liian korkeaksi kunnianhimoissani. Tiedostan, että tämä voi olla vain kesäauringonpistos ja talven pimeydessä kaikki inspiraatio on taas kaikonnut ja nakkikastike näyttää ihan samalta kuin ennenkin.

ruokavalokuvaaja

1. Raparperi galette piilopaikassa

Uudessa käyntikortissani lukee nyt siis tittelinä ”food artist & influencer”. Kauheen kätevää kun voi itse päättää tittelinsä. Tähän asti pääsin omin avuin. Käyntikorttien takakuvaksi pitäisi valita kuusi valokuvaa, jotka tukevat tätä suuruudenhullua uutta titteliäni. Kuratoin vanhoista ruokakuvistani joitakin omia suosikkejani. Kerrothan kommenteissa mikä tai mitkä kuvat näistä tai blogin syövereistä ovat suosikkejasi niin saadaan käyntikortit tilaukseen 🙂

2. Jogurttijäätelö

3. Suklainen nakukakku

4. Meksikolainen chilikaakao

5. Chorizo bolognese

6. Kahvilammas flatbread

7. Avokadoleipä uppomunalla

8. Ruusukahvi ja veriappelsiinimuffinssit

9. Sushiburrito

10. Omenaruusut

11. Omena-kaneli tuorepuuro

12: Puolukkasmoothie

13. Mutakakku

14. Mutakakku purkissa

15. Minipavlovat

16. All Natural makkarat

17. Sitruunainen pistaasikakku

Käyntikorttini tilaan Moo.comista*. Affliate-linkin kautta saat 10 % alennuksen ensimmäisestä Moo-tilauksesta. Olen aina tehnyt käyntikortti- ja tarratilaukseni Moo.com kautta. Korttien tekeminen on helppoa ohjelman avulla tai voit ladata oman pdf-tiedostosi. Laatu on hyvää ja kortit tulevat suitsukkelaan muutamassa päivässä Englannista. Lämmin suositus!

Liemessä Snapchatissa @liemessa 
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

43 Kommenttia

 • Tiina Varjus sanoo:

  Eihän noista nyt osaa päättää. Jotenkin se mutakakku kiinnitti erityisesti huomion.

 • Tiina Varjus sanoo:

  Jogurttijäätelö on suorastaan upea ja tavallaan kiinnittää eritavalla huomion. Löytyy helposti muiden joukosta….. emmä tiedä. Kamalan vaikeeta ja itellä sama ongelma kun vanhat käyntsärit loppuu ihan justiinsa.

 • Nanna sanoo:

  2,5,7,8,12,14,16 hups. yks liikaa.

 • Moo on munkin valintani ollut käyntikorteissa. Nuo granola-jogurttijäätelöt ja mutakakku kuvat on mun suosikkeja ja all natural makkarat. Mutta niin kuin Tinsku tuossa kirjoittaa, niin eihän noista osaa päättää. Ja ihan mahtavaa, kun voi ihan itse päättää tittelinsä. Miten mä en ole tuota tajunnut 🙂

 • Jenni sanoo:

  Mutakakun kuvasin aikoinaan mun englanninkieliseen kesäprojektiblogiin, joka tosin kaatui jossain vaiheessa ja en tiedä enää saako sitä pystyyn. Mutta kuva jäi 🙂

  Suosittelen tuota moo.comia jos käyntsäreitä tarvitset!

 • Jenni sanoo:

  You had one job… 😀 Kyllä täältä alkaa nousta ihmisten suosikit, kiitos!

 • Jenni sanoo:

  En nyt ihan hirveästi perusta titteleistä, mutta auttaahan se ihmisiä hahmottamaan vähän mikä tää tällänen tyyppi oikein on. Koin viimeksi saman valaistumisen kun aloin kutsumaan itseäni valokuvaajaksi. Helposti sitä jotenkin ajattelee että mää vaan on tämmönen ja mä tähän mitään koulujakaan oo käyny. Pokkana vaan! 🙂

 • Claudia sanoo:

  2,5,9 ja 12 on mun suosikit 🙂

 • 2, 6, 7, 12 ja 16 ovat suosikkejani.

 • karoliina sanoo:

  Ehottomasti ainaki 2, 6 ja 14 🙂

 • mbkarhu1 sanoo:

  3,6,8,10,12,13, niin, ja kyllä se kakkonen… Johonkin tilanteeseen ne makkarat 🙂

 • karoliina sanoo:

  Ehottomasti ainaki 2, 6 ja 14 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Jogurttijätskit, mitkä upeet värit!!
  T. Unelias-Anna

 • 2, 6, 8 ja 12. Kakkonen on mielettömän kaunis, herahtaa vesi kielelle välittömästi!

  Ihana blogi! Kiitos PING että löysin tänne! Kiitos Gerd!

 • Parmesan sanoo:

  Uusi tittelisi on kyllä juuri oikea kuvaamaan sinua ! Jugurttijäätelö on myös suosikkini, aivan loistava sommittelu ja värimaailma, tosin kaikessa ”yksinkertaisuudessaan” avocadoleipä uppomunalla toi veden kielellle ja rupesi hirveesti tekemään mieli ko. leipää, joka on kaiketi ruokakuvauksen yksi tärkeimmistä tarkoituksista.

 • Iina M. sanoo:

  Jogurttijäde ja tuorepuurot! Ja hei, mun ekat käyntikortit ikinä on myös MOO-kaupasta. Tykkään edelleen! 🙂

 • Päivi sanoo:

  No 9 tietenkin, vastaa täällä yksi suuuuuuuri sushifani ♡

 • Jenni sanoo:

  Olet kyllä sykähdyttävä kuvaaja…. siis ruokataiteilija. Sielu lepää. Kaikki täydellisiä tarinoita.

 • Anonyymi sanoo:

  Se makkarakuva ehdottomasti! Ihailin oikeessa postauksessa jo moneen kertaan!

 • Jenni sanoo:

  Kiitos <3

 • Jenni sanoo:

  Kiitos, pitää laittaa exceliin nämä. Kakkonen nyt ainakin näyttäisi olevan valittu, kiitos 🙂

 • Jenni sanoo:

  Jogurttijäätelö ja makkarat ovat vahvoilla, kiitos kommentista!

 • Jenni sanoo:

  Mutakakku purkissakin on nyt saanut muutaman äänen, kiitos äänistä!

 • Jenni sanoo:

  Ne makkarat on aika rajut käyntikortin taakse, mutta ne varmasti jää ainakin mieleen 😀

 • Jenni sanoo:

  Haukaa muuten että jogurttijäätelöiden kuvaus meni itsessään tosi nopeasti. Mulla oli niistä niin vahva visio, että lopuksi piti vaan ”näppästä” se kuva. Joskus kaikki vaan loksahtaa paikalleen 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Johanna! Pingissä tapasi kyllä paljon inspiroivia ihmisiä ja vielä näin jälkikäteenkin olen käynyt lukemassa Content Guru listausta ja löytänyt uusia tuttavuuksia. Kiitos Ping! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Tästä päästäänkin hyvin siihen miten ruokataide määritellään. Munkin mielestä hyvät ruokakuvat herättävät ruokahalun ja inspiroivat. Sen ei aina tarvitse tarkoittaa erikoisuudentavoittelua. Kiitos kommentista! <3

 • Jenni sanoo:

  Jes, tuorepuurokin sai äänen! Se on aika perinteinen ruokakuva, mutta tykkään sen tunnelmasta. Moo on paras.

 • Jenni sanoo:

  Nyt vaan vääntämään jättimäisiä sushiburritoja 🙂

 • Jenni sanoo:

  Heh, kiitos. Huomasin muuten että oli todella vaikea valita yksittäisiä kuvia. Postauksissa on se kiva, että pääsee kertomaan juurikin kokonaisia ”tarinoita” kuvilla jotka muodostavat yhdessä kokonaisuuden.

 • Jenni sanoo:

  Sykähdyttävät makkarat, kiitos äänestäsi! 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Influencer? Olihan tämä sittenkin huumoripostaus? Ihan nättejä kuvia kumminkin.

 • 2, 6, 7 ja 12 🙂

 • Mallaspulla sanoo:

  Jäätävän upeita kuvia, ihan kylmät väreet menee, kun niitä ihastelee!! Olet todellakin ruokataiteilija. 🙂 Eniten sykähdytti tällä kertaa jugurttijäätelöt, flatbread, mutakakku purkissa, roikkuvat nakit, minipavlovat ja puolukkasmoothie. Ei ole helppo valinta!

 • inspirations sanoo:

  Moikka Jenni. minusta tuo titteli ei ole sulle ollenkaan suuruudenhullu. Päinvastoin, se on kiva ja kiinnostava ja sinä jos joku olet todellinen ruokataiteilija. Rakastan noita sun rosoisen ja kauniin yhdiselmiä, ihania värejä ja kiinnostavia kuvakulmia. Näistäkin kuvista ihan jokainen ansaitsisi paikkansa käyntikortissa, mutta jos 6 pitää valita ja ajatella niitä kimpassa, niin äänestäisin: 1, 2, 3, 7, 14, 15, 16. Mutta kuten sanottu, yhtään noista en edes sulkisi pois. Mun ehdoton suosikki (mä RAKASTAN ton sarjan kuvia) on 2.

 • inspirations sanoo:

  Piti vielä lisätä, että tekstitaiteilijakin (ei sellaista kai ole) sopisi, sun tekstit on hausjoka ja kuitenkin ei mitään jaaritteluja. Sulla on myös sana hyvin hallussa ja juttuja on tosi kiva lukea. Itse tulin tänne nytkin hakemaan inspiraatiota ; )

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Sanja <3

 • Jenni sanoo:

  Ei, ihan tosissani olen! Vaikuttaja kuvaa musta nykyään paremmin työtäni kuin pelkkä ”bloggaaja” koska nykyään vaikutetaan niin monissa eri kanavissa. Saan pääelantoni ruokavaikuttamisesta, joten mielestäni se kuvaa ihan hyvin sitä mitä teen.

  Ulkomailla ”influencer” on jo käytetympi termi. Ensi viikonloppuna matkustan Tukholmaan vaikuttajakonferenssiin ja sinne lähtiessäni jätän suomalaisille joskus tyypillisen vaatimattomuuden kotiin 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiitos, käyntsärit lähtivät tilaukseen!

 • Jenni sanoo:

  Suosikeistasi leijonaosa painettiin kortteihin, kiitos! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Sori kun kesti muutama päivä vastailla – Mini on oksennustaudissa ja viikonloppu näköjään vierähti siinä…

  Mutta siis KIITOS olet aina niin ihanan kannustava! Olen alkanut odottamaan elokuuta kuin kuuta nousevaa, silloin minun pitäisi saada työhuone. Tuntuu että täällä kotona seinät alkavat tulla vastaan ihan konkreettisestikin näiden kuvaustarvikkeiden kanssa. Uskon ja toivon että kesä ja tuleva syksy tulevat olemaan entistä inspiroivampaa aikaa!

Jätä kommentti