RUOKATAITEILIJA JENNI HÄYRINEN

ruokakuvaaja

Tiedän mikä musta tulee isona. Ruokataiteilija. Ihan tarkalleen ottaen tajusin jo olevani ruokataiteilija. Herätys tuli tässä Pingin ja futuristi Gerd Leonhardin puheen jälkimainingeissa kun tajusin luovuuden olevan oma ja tulevaisuuden suurin voimavara. Kaupallisesti ja taloudellisesti saattaisi olla järkevää vaan takoa nyt kun rauta on kuumaa, viilata elintarvikealan yrityksille houkuttelevia tarjouspaketteja ja suoltaa kamppisreseptiä blogiin reseptin perään. Joku sisimmässäni haraa kuitenkin vastaan. Antoisimmat ja parhaimmat postaukseni olen tehnyt ajan kanssa. Inspiraatio ja luovuus ei tule kiirehtimällä, se tulee houkuttelemalla. Antamalla itselleen aikaa luoda. Olen todella kiitollinen kaikille yhteistyökumppaneilleni, koska heidän avullaan olen voinut käyttää enemmän aikaa ja energiaani blogiin ja tarjota teille lukijoille inspiroivia sisältöjä joiden tekeminen ei muuten olisi mahdollista.

ruokavalokuvaaja

Blogini on kuin canvas, johon voin tuoda ruokataideteokseni teille näytille ja toivottavasti inspiroida, ilahduttaa ja innostaa ruoanlaiton pariin. Se ei tarkoita, että alan nyt heittelemään nakkikastikkeita seinille ja ‘kato taidetta’ vaan enemmänkin sisäistä sysäystä yrittää nostaa ruokakuvaustani uudelle tasolle ja pysyä itsekin motivoituneena. Viehätyn myös luonnon ja ruoan yhdistämisestä joten ehkä sitä tulee näkymään lisää. Voihan olla että kukaan ei huomaa yhtään mitään. Kaiken ei aina tarvitsekaan olla huippuunsa viritettyä: vaarana on että kynnys postata nousee liian korkeaksi kunnianhimoissani. Tiedostan, että tämä voi olla vain kesäauringonpistos ja talven pimeydessä kaikki inspiraatio on taas kaikonnut ja nakkikastike näyttää ihan samalta kuin ennenkin.

ruokavalokuvaaja

1. Raparperi galette piilopaikassa

Uudessa käyntikortissani lukee nyt siis tittelinä “food artist & influencer”. Kauheen kätevää kun voi itse päättää tittelinsä. Tähän asti pääsin omin avuin. Käyntikorttien takakuvaksi pitäisi valita kuusi valokuvaa, jotka tukevat tätä suuruudenhullua uutta titteliäni. Kuratoin vanhoista ruokakuvistani joitakin omia suosikkejani. Kerrothan kommenteissa mikä tai mitkä kuvat näistä tai blogin syövereistä ovat suosikkejasi niin saadaan käyntikortit tilaukseen 🙂

2. Jogurttijäätelö

3. Suklainen nakukakku

4. Meksikolainen chilikaakao

5. Chorizo bolognese

6. Kahvilammas flatbread

7. Avokadoleipä uppomunalla

8. Ruusukahvi ja veriappelsiinimuffinssit

9. Sushiburrito

10. Omenaruusut

11. Omena-kaneli tuorepuuro

12: Puolukkasmoothie

13. Mutakakku

14. Mutakakku purkissa

15. Minipavlovat

16. All Natural makkarat

17. Sitruunainen pistaasikakku

Käyntikorttini tilaan Moo.comista*. Affliate-linkin kautta saat 10 % alennuksen ensimmäisestä Moo-tilauksesta. Olen aina tehnyt käyntikortti- ja tarratilaukseni Moo.com kautta. Korttien tekeminen on helppoa ohjelman avulla tai voit ladata oman pdf-tiedostosi. Laatu on hyvää ja kortit tulevat suitsukkelaan muutamassa päivässä Englannista. Lämmin suositus!

Liemessä Snapchatissa @liemessa 
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa

43 kommenttia

 1. Tiina Varjus 18.05.2016

  Eihän noista nyt osaa päättää. Jotenkin se mutakakku kiinnitti erityisesti huomion.

  Vastaa
 2. Tiina Varjus 18.05.2016

  Jogurttijäätelö on suorastaan upea ja tavallaan kiinnittää eritavalla huomion. Löytyy helposti muiden joukosta….. emmä tiedä. Kamalan vaikeeta ja itellä sama ongelma kun vanhat käyntsärit loppuu ihan justiinsa.

  Vastaa
 3. Nanna 18.05.2016

  2,5,7,8,12,14,16 hups. yks liikaa.

  Vastaa
 4. Moo on munkin valintani ollut käyntikorteissa. Nuo granola-jogurttijäätelöt ja mutakakku kuvat on mun suosikkeja ja all natural makkarat. Mutta niin kuin Tinsku tuossa kirjoittaa, niin eihän noista osaa päättää. Ja ihan mahtavaa, kun voi ihan itse päättää tittelinsä. Miten mä en ole tuota tajunnut 🙂

  Vastaa
 5. Jenni 18.05.2016

  Mutakakun kuvasin aikoinaan mun englanninkieliseen kesäprojektiblogiin, joka tosin kaatui jossain vaiheessa ja en tiedä enää saako sitä pystyyn. Mutta kuva jäi 🙂

  Suosittelen tuota moo.comia jos käyntsäreitä tarvitset!

  Vastaa
 6. Jenni 18.05.2016

  You had one job… 😀 Kyllä täältä alkaa nousta ihmisten suosikit, kiitos!

  Vastaa
 7. Jenni 18.05.2016

  En nyt ihan hirveästi perusta titteleistä, mutta auttaahan se ihmisiä hahmottamaan vähän mikä tää tällänen tyyppi oikein on. Koin viimeksi saman valaistumisen kun aloin kutsumaan itseäni valokuvaajaksi. Helposti sitä jotenkin ajattelee että mää vaan on tämmönen ja mä tähän mitään koulujakaan oo käyny. Pokkana vaan! 🙂

  Vastaa
 8. 1, 2, 11 ja 16. <3

  Vastaa
 9. Claudia 18.05.2016

  2,5,9 ja 12 on mun suosikit 🙂

  Vastaa
 10. Viikonloppukokki 18.05.2016

  2, 6, 7, 12 ja 16 ovat suosikkejani.

  Vastaa
 11. karoliina 18.05.2016

  Ehottomasti ainaki 2, 6 ja 14 🙂

  Vastaa
 12. mbkarhu1 18.05.2016

  3,6,8,10,12,13, niin, ja kyllä se kakkonen… Johonkin tilanteeseen ne makkarat 🙂

  Vastaa
 13. karoliina 18.05.2016

  Ehottomasti ainaki 2, 6 ja 14 🙂

  Vastaa
 14. Anonyymi 18.05.2016

  Jogurttijätskit, mitkä upeet värit!!
  T. Unelias-Anna

  Vastaa
 15. johannasuomela.com 18.05.2016

  2, 6, 8 ja 12. Kakkonen on mielettömän kaunis, herahtaa vesi kielelle välittömästi!

  Ihana blogi! Kiitos PING että löysin tänne! Kiitos Gerd!

  Vastaa
 16. Parmesan 18.05.2016

  Uusi tittelisi on kyllä juuri oikea kuvaamaan sinua ! Jugurttijäätelö on myös suosikkini, aivan loistava sommittelu ja värimaailma, tosin kaikessa “yksinkertaisuudessaan” avocadoleipä uppomunalla toi veden kielellle ja rupesi hirveesti tekemään mieli ko. leipää, joka on kaiketi ruokakuvauksen yksi tärkeimmistä tarkoituksista.

  Vastaa
 17. Iina M. 18.05.2016

  Jogurttijäde ja tuorepuurot! Ja hei, mun ekat käyntikortit ikinä on myös MOO-kaupasta. Tykkään edelleen! 🙂

  Vastaa
 18. Päivi 18.05.2016

  No 9 tietenkin, vastaa täällä yksi suuuuuuuri sushifani ♡

  Vastaa
 19. Jenni 18.05.2016

  Olet kyllä sykähdyttävä kuvaaja…. siis ruokataiteilija. Sielu lepää. Kaikki täydellisiä tarinoita.

  Vastaa
 20. Anonyymi 19.05.2016

  Se makkarakuva ehdottomasti! Ihailin oikeessa postauksessa jo moneen kertaan!

  Vastaa
 21. Jenni 19.05.2016

  Kiitos <3

  Vastaa
 22. Jenni 19.05.2016

  Kiitos, pitää laittaa exceliin nämä. Kakkonen nyt ainakin näyttäisi olevan valittu, kiitos 🙂

  Vastaa
 23. Jenni 19.05.2016

  Jogurttijäätelö ja makkarat ovat vahvoilla, kiitos kommentista!

  Vastaa
 24. Jenni 19.05.2016

  Mutakakku purkissakin on nyt saanut muutaman äänen, kiitos äänistä!

  Vastaa
 25. Jenni 19.05.2016

  Ne makkarat on aika rajut käyntikortin taakse, mutta ne varmasti jää ainakin mieleen 😀

  Vastaa
 26. Jenni 19.05.2016

  Haukaa muuten että jogurttijäätelöiden kuvaus meni itsessään tosi nopeasti. Mulla oli niistä niin vahva visio, että lopuksi piti vaan “näppästä” se kuva. Joskus kaikki vaan loksahtaa paikalleen 🙂

  Vastaa
 27. Jenni 19.05.2016

  Kiitos Johanna! Pingissä tapasi kyllä paljon inspiroivia ihmisiä ja vielä näin jälkikäteenkin olen käynyt lukemassa Content Guru listausta ja löytänyt uusia tuttavuuksia. Kiitos Ping! 🙂

  Vastaa
 28. Jenni 19.05.2016

  Tästä päästäänkin hyvin siihen miten ruokataide määritellään. Munkin mielestä hyvät ruokakuvat herättävät ruokahalun ja inspiroivat. Sen ei aina tarvitse tarkoittaa erikoisuudentavoittelua. Kiitos kommentista! <3

  Vastaa
 29. Jenni 19.05.2016

  Jes, tuorepuurokin sai äänen! Se on aika perinteinen ruokakuva, mutta tykkään sen tunnelmasta. Moo on paras.

  Vastaa
 30. Jenni 19.05.2016

  Nyt vaan vääntämään jättimäisiä sushiburritoja 🙂

  Vastaa
 31. Jenni 19.05.2016

  Heh, kiitos. Huomasin muuten että oli todella vaikea valita yksittäisiä kuvia. Postauksissa on se kiva, että pääsee kertomaan juurikin kokonaisia “tarinoita” kuvilla jotka muodostavat yhdessä kokonaisuuden.

  Vastaa
 32. Jenni 19.05.2016

  Sykähdyttävät makkarat, kiitos äänestäsi! 🙂

  Vastaa
 33. 15!!!!! <3

  Vastaa
 34. Anonyymi 19.05.2016

  Influencer? Olihan tämä sittenkin huumoripostaus? Ihan nättejä kuvia kumminkin.

  Vastaa
 35. Jenni Rytkönen 19.05.2016

  2, 6, 7 ja 12 🙂

  Vastaa
 36. Mallaspulla 19.05.2016

  Jäätävän upeita kuvia, ihan kylmät väreet menee, kun niitä ihastelee!! Olet todellakin ruokataiteilija. 🙂 Eniten sykähdytti tällä kertaa jugurttijäätelöt, flatbread, mutakakku purkissa, roikkuvat nakit, minipavlovat ja puolukkasmoothie. Ei ole helppo valinta!

  Vastaa
 37. inspirations 21.05.2016

  Moikka Jenni. minusta tuo titteli ei ole sulle ollenkaan suuruudenhullu. Päinvastoin, se on kiva ja kiinnostava ja sinä jos joku olet todellinen ruokataiteilija. Rakastan noita sun rosoisen ja kauniin yhdiselmiä, ihania värejä ja kiinnostavia kuvakulmia. Näistäkin kuvista ihan jokainen ansaitsisi paikkansa käyntikortissa, mutta jos 6 pitää valita ja ajatella niitä kimpassa, niin äänestäisin: 1, 2, 3, 7, 14, 15, 16. Mutta kuten sanottu, yhtään noista en edes sulkisi pois. Mun ehdoton suosikki (mä RAKASTAN ton sarjan kuvia) on 2.

  Vastaa
 38. inspirations 21.05.2016

  Piti vielä lisätä, että tekstitaiteilijakin (ei sellaista kai ole) sopisi, sun tekstit on hausjoka ja kuitenkin ei mitään jaaritteluja. Sulla on myös sana hyvin hallussa ja juttuja on tosi kiva lukea. Itse tulin tänne nytkin hakemaan inspiraatiota ; )

  Vastaa
 39. Jenni 23.05.2016

  Kiitos Sanja <3

  Vastaa
 40. Jenni 23.05.2016

  Ei, ihan tosissani olen! Vaikuttaja kuvaa musta nykyään paremmin työtäni kuin pelkkä “bloggaaja” koska nykyään vaikutetaan niin monissa eri kanavissa. Saan pääelantoni ruokavaikuttamisesta, joten mielestäni se kuvaa ihan hyvin sitä mitä teen.

  Ulkomailla “influencer” on jo käytetympi termi. Ensi viikonloppuna matkustan Tukholmaan vaikuttajakonferenssiin ja sinne lähtiessäni jätän suomalaisille joskus tyypillisen vaatimattomuuden kotiin 🙂

  Vastaa
 41. Jenni 23.05.2016

  Kiitos, käyntsärit lähtivät tilaukseen!

  Vastaa
 42. Jenni 23.05.2016

  Suosikeistasi leijonaosa painettiin kortteihin, kiitos! 🙂

  Vastaa
 43. Jenni 23.05.2016

  Sori kun kesti muutama päivä vastailla – Mini on oksennustaudissa ja viikonloppu näköjään vierähti siinä…

  Mutta siis KIITOS olet aina niin ihanan kannustava! Olen alkanut odottamaan elokuuta kuin kuuta nousevaa, silloin minun pitäisi saada työhuone. Tuntuu että täällä kotona seinät alkavat tulla vastaan ihan konkreettisestikin näiden kuvaustarvikkeiden kanssa. Uskon ja toivon että kesä ja tuleva syksy tulevat olemaan entistä inspiroivampaa aikaa!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *