Skip to main content

avokadoleipä uppomunalla resepti

Lupailin kevyempää linjaa kevättä kohti. Tänään valmistin pikaiseksi lounaaksi avokadoleipiä uppomunalla. Avokadoleipää voi toki syödä kellon ympäri. Aamupalalle tai brunssille erittäin näpsäkkä! Kananmunaa tulee syötyä monessa muodossa, mutta uppomuna on kyllä oma lemppari. Uppomuna pääsee oikeuksiinsa simppelisti rukiisen avokadoleivän päällä. Uppomunan keittäminen on rakettitiedettä, mutta onneksi bongasin ruokajumala Henri Alenin ohjeet uppomunan oikeaoppiseen keittämiseen Soppa 365:sta. Lopputuloksena on täydellinen uppomuna, jossa oli vain muutama pienen pieni rämmäle. Ääntä kohti, kuten ruokajumalani asian ilmaisi!

avokadoleivät uppomunalla resepti ohje

Avokadoleipä uppomunalla

ruisleipää
oliiviöljyä
kananmunia
sitruunamehua
suolaa
pippuria
1 l vettä
0,7 dl väkiviinaetikkaa

Halkaise avokado ja poista kivi. Irrota avokado kuorestaan lusikalla. Viipaloi. Sipaise ruisleipien päälle oliiviöljyä. Aseta viipaloitu avokadonpuolikas leivälle ja muussaa haarukalla. Purista päälle sitruunamehua. Laita valmis uppomuna avokadoleivän päälle, halkaise ja mausta suolalla ja pippurilla. Haukkaa ja nauti.

Uppomunan keittäminen

1. Laita vähintään litra vettä kiehumaan kattilaan. Anna kiehua muutama minuutti.

2. Riko sillä välin kananmunat mukeihin varovasti; yksi muna per kuppi.

3. Lisää kiehuvaan veteen väkiviinaetikka. Noin 0,7 dl per litra.

4. Toimi nopeasti. Tee kauhalla pyörre veteen ja laita kananmunat varovaisesti yksitellen veteen. Enintään 2-3 munaa kerrallaan. Pyöräytä vettä kevyesti. Anna kypsyä 2 1/2 minuuttia. Jos et halua että sisus jää löysäksi, pidennä keittoaikaa.

Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

8 Kommenttia

Jätä kommentti