Lupailin kevyempää linjaa kevättä kohti. Tänään valmistin pikaiseksi lounaaksi avokadoleipiä uppomunalla. Avokadoleipää voi toki syödä kellon ympäri. Aamupalalle tai brunssille erittäin näpsäkkä! Kananmunaa tulee syötyä monessa muodossa, mutta uppomuna on kyllä oma lemppari. Uppomuna pääsee oikeuksiinsa simppelisti rukiisen avokadoleivän päällä. Uppomunan keittäminen on rakettitiedettä, mutta onneksi bongasin ruokajumala Henri Alenin ohjeet uppomunan oikeaoppiseen keittämiseen Soppa 365:sta. Lopputuloksena on täydellinen uppomuna, jossa oli vain muutama pienen pieni rämmäle. Ääntä kohti, kuten ruokajumalani asian ilmaisi!

Avokadoleipä uppomunalla
ruisleipää
oliiviöljyä
kananmunia
sitruunamehua
suolaa
pippuria
1 l vettä
0,7 dl väkiviinaetikkaa
Halkaise avokado ja poista kivi. Irrota avokado kuorestaan lusikalla. Viipaloi. Sipaise ruisleipien päälle oliiviöljyä. Aseta viipaloitu avokadonpuolikas leivälle ja muussaa haarukalla. Purista päälle sitruunamehua. Laita valmis uppomuna avokadoleivän päälle, halkaise ja mausta suolalla ja pippurilla. Haukkaa ja nauti.
Uppomunan keittäminen
1. Laita vähintään litra vettä kiehumaan kattilaan. Anna kiehua muutama minuutti.
2. Riko sillä välin kananmunat mukeihin varovasti; yksi muna per kuppi.
3. Lisää kiehuvaan veteen väkiviinaetikka. Noin 0,7 dl per litra.
4. Toimi nopeasti. Tee kauhalla pyörre veteen ja laita kananmunat varovaisesti yksitellen veteen. Enintään 2-3 munaa kerrallaan. Pyöräytä vettä kevyesti. Anna kypsyä 2 1/2 minuuttia. Jos et halua että sisus jää löysäksi, pidennä keittoaikaa.
Liemessä Snapchatissa @liemessa Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä. Liemessä Instagramissa @liemessa
Ooh, tätä on ihan pakko kokeilla! Avokadoruisleipä on mun lemppari, voisin syödä niitä ihan jatkuvasti. Ja munissa rakastan sitä valuvaa keltuaista. En ole ikinä tajunnut yhdistää niitä kahta! Kuvasta näytti kyllä niin herkulliselta että taitaa päästä kokeiluun kun pääsen kotiin… 🙂
Nerokkaan yksinkertaista! Valuva keltuiainen on mustakin se juttu uppomunassa, mutta toki makuja on monia. Toivottavasti tykkäät! 🙂
Mä olen tehnyt vastaavanlaisia niin, että leivälle laitan lisäksi vielä graavilohta. Superhyvää! Uppomuna on ihana keksintö ja valuva keltuainen ehdoton.
Hyvä idea! Savulohta olen saanut uppomunaleipäni päällä, graavilohi toimisi varmasti hyvin. Vitsi graaviloheen tulee himo! Graavilohi – kotijuusto – kurkku ja limppua voisin syödä loputtomasti…
Jep, graavilohi on ihan super koukuttvaaa. Mulle se on ehkä koukuttavinta kermaviili-smetanaseoksessa, niinku' näin: http://halftenspydderestendog.blogspot.fi/2013/12/cocktail-pala-uuteen-vuoteen.html
Aah!! Rakastan skagen röraa ja graavilohta joten vaikuttaa just sellaiselta reseptiltä jolla pääsisi mun ihon alle 😀