Skip to main content

Etsi kuvasta bataattitoast.

Henkilökohtaiselta bataattidiileriltäni The Queen of Delicious Veeralta saadut liilat bataatit ovat saavuttaneet Suomen maaperän. Pyynnöstä Veeran lähikauppias otti liilat bataatit myyntiin ja nyt näitä kummajaisia saattaa bongata useamman Citymarketin vihannesosaston laareista. Eilen silmiini pisti punainen tarjousbataatti Stockan Herkussa. Liila bataatti sopii ruoanlaitossa siihen mihin oranssi kanssasisarensa. Liila bataatti todella on syvän violetti sisältä ja värjää samaan tapaan kuin vaikka punajuuri. Terveellisiin herkkuihin erikoistunut Veera kokeili liilaa bataattia ennakkoluulottomasti suklaakakun kuorrutteeseen. Bataattitoast kuulosti omaan korvaani tarpeeksi yksinkertaiselta testireseptiltä – ja täydelliseltä kevyeltä lounaalta. Uunissa paahdetut bataattitoastit herkuttelin bataattihummuksen, mustien belugalinssien ja uppomunien kera. Samalla testasin tumman puhuvaa alivaloitettua kuvamaailmaa liilojen bataattien ja tulppaanien inspiroimana.

 

Liila bataattitoast

1 liila bataatti
oliiviöljyä

Liila bataatti värjää kädet, joten käytä tarvittaessa kertakäyttöhanskoja. Itse käsittelin bataatin hedelmämuovipussit käsissä. Kuori ja siivuta bataatti pituussuunnassa. Aseta bataattisiivut leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele oliiviöljyä siivuille molemmin puolin. Tee sama ”jämäpaloille”, jotka voidaan hyödyntää bataattihummusta varten. Paista 220 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes bataattitoastit ovat kypsiä.

bataattihummus
uunitettua bataattia (noin 1/3 bataattia)
1 tlk kikherneitä
2 rkl tahinia
1 puristettu valkosipulinkynsi
1 limen mehu
hunajaa
suolaa
pippuria

Aja kaikki aineet sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

belugalinssit
2 dl mustia belugalinssejä
1 korkillinen punaviinietikkaa
suolaa
pippuria
kourallinen tuoretta minttua

Belugalinssejä ei tarvitse liottaa. Keitä linssit ohjeen mukaan. Mausta lämpimät linssit.

Avokadoleipien reseptistä löydät vinkit uppomunien keittämiseen vähäisillä rämmäleillä!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti