Skip to main content

nutella laskiaispulla resepti

En ikinä muista koska se laskiainen oikeasti on. Eikä sillä ole väliä kun syödään tammi-helmikuu laskiaispullaa, niin mitä todennäköisemmin osutaan aika lähelle. Lupaan että tää pullapommitus loppuu ihan just. Enää yksi nutellapommi ennenkuin karkaan ensi viikolla Bangkokiin ihanien kevyiden ja terveellisten thaimaalaisten katuruokien äärelle Tamarin ravintoloiden ja #tamarinhetki-bloggaajakisan voittajan Suusta suuhun Alisan kanssa!

Blogissa nähtiin jo yksi laskiaispullakakku. Teema jatkuu, mutta nyt nakukakun muodossa ja Nutella-täytteellä. Nutella-laskiaispullatäyte on Ruotsin lahja Suomelle, joskaan mikään ei voi ottaa suosikkitäytteeni mantelimassan paikkaa. Reseptistä tulee yksi megalomaaninen Nutella laskiaispulla. Nutella laskiaispulla sopii parhaiten salaiseen herkutteluhetkeen tai kavereiden kanssa jaettavaksi. Annospaloihin jakaminen ei nimittäin ollut kovin kaunista katseltavaa. Onneksi lähisukulaiset söivät lautaselle kauhotun epämääräisen nutellapullamössönsä mukisematta. Virallisempaan juhlapöytään suosittelen siistimmin jakautuvan laskiaispullakakun muotoa.

Nutella laskiainen pulla resepti ohje

Nutella laskiaispulla

6-8  hlö

pullataikina
25 g tuorehiivaa
2,5 dl täysmaitoa
n. 7-8 dl vehnäjauhoja
1 kananmunaa
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
2 rkl huoneenlämpöistä voita

1 prk Nutellaa
voita vuoan voiteluun
muna pullan voiteluun
tomusokeria koristeluun

irtopohjavuoka, halkaisija n 18-20 cm

Nutella-kermavaahto
2-3 rkl huoneenlämpöistä Nutellaa
2 dl vispikermaa

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita. Lisää kananmuna, sokeri, mausteet ja noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita hyvin. Lisää loput jauhot erissä ja vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Anna taikinan nousta liinan alla vedottomassa paikassa noin 45 minuuttia.

Muotoile taikinasta pallo. Vuoraa halkaisijaltaan n. 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat voilla. Jauhota taikinapallo kevyesti, aseta vuokaan ja anna kohota liinan alla vielä 30 minuuttia. Voitele kananmunalla. Paista uunin alatasolla 180 asteessa noin 25-30 minuuttia. HUOM! Noin 15 minuutin paistamisen jälkeen voit laittaa leivinpaperin pullan päälle; se estää pintaa palamasta. Pulla tarvitsee vähintään 25 minuutin paistoajan, jotta se ei jäisi kovin raa’aksi keskeltä. Anna jäähtyä 5 minuuttia, ota vuoan reunat pois ja anna pullan jäähtyä hyvin liinan alla.

Leikkaa jäähtyneestä pullasta 3-4 kerrosta. Vatkaa vispikerma. Vatkaa joukkoon 2-3 rkl huoneenlämpöistä Nutellaa. Lapa Nutellaa pohjimmaisen kerroksen päälle. Pursota nutella-kermavaahtoa laskiaispullan kerrosten väliin ja kokoa kakuksi. Koristele tomusokerilla.

Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

Jätä kommentti