LASKIAISPULLAKAKKU

Liemessä laskaispullakakku resepti

Tähän aikaan vuodesta Nirsolla on taas torttu mielessä. Kyllä vain, laskiaispulla ja runebergintorttu sesonki on korkattu! Hembakat-lehdestä bongattu laskiaispullakakku, eli ruåttalaisittain semmeltårta, taltuttaa laskiaispullahimon satavarmasti. Laskiaispullakakusta riittää tuhdit palat kahdeksalle herkkupepulle. Ja realistisesti neljälle, heh 🙂 Jos laskiaispullat alkaa kyllästyttämään, niin väliin voi aina napsasta yhden runebergintortun. Yhden jättimäisen runebergintortun ohje löytyy täältä.

Laskiaispullakakku

8 palaa

pullataikina
25 g tuorehiivaa
2,5 dl täysmaitoa
n. 7-8 dl vehnäjauhoja
1 kananmunaa
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
2 rkl huoneenlämpöistä voita

voita vuoan voiteluun
muna kakun voiteluun
irtopohjavuoka, halkaisija n 24 cm

täytteet
luomu mansikkahilloa
kermavaahtoa (2-3 dl kuohukermaa)

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita. Lisää kananmuna, sokeri, mausteet ja noin puolet vehnäjauhoista. Sekoita hyvin. Lisää loput jauhot erissä ja vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella kunnes se irtoaa kulhon reunoilta. Anna taikinan nousta liinan alla vedottomassa paikassa noin 45 minuuttia.

Muotoile taikinasta pallo. Vuoraa halkaisijaltaan n. 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat voilla. Litistä taikinapallo vuoan pohjan kokoiseksi. Leikkaa taikina kahdeksaan osaan. Anna kohota liinan alla vielä 30 minuuttia. Voitele kananmunalla. Paista uunin alatasolla 230 asteessa noin 20 minuuttia. Ota vuoan reunat pois ja anna kakun jäähtyä hyvin liinan alla.

Leikkaa kakku kahdeksaan osaan. Leikkaa kakkupalojen kannet. Kaiverra jokaisesta kakkupalasta hieman pois taikinaa ja täytä kolo mansikkahillolla. Lapset napsivat mielellään pullanöyhtät. Pursota tai levitä kakun sisään reunoja myöden kermavaahtoa. Viimeistele kakku tomusokerilla. Ota pala laskiaispullakakkua ja taltuta himosi.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

6 kommenttia

 1. Jokihaka Kokkaa 24.01.2016

  Hieno pulla, kyllä maistuis! Ja tyylikäs tämä blogin uusi ilme myös 🙂

  Vastaa
 2. Jenni 24.01.2016

  Kyllä se joka vuosi vaan maistuu niin hyvältä! Ehkä juuri sen takia että niitä saa vain kerran vuodessa. Ja kiitos, uusi ilme tuntuu itsestäkin hyvältä. Kiva kuulla että miellyttää! 🙂 Vielä riittää hiomista, mutta eihän blogista koskaan varsinaisesti valmista tule…

  Vastaa
 3. Ruokamestari 24.01.2016

  Hyi helvetti! Kokeilin ja oli tosi pahaa… Aivan sietämätön makeus, ADHD-diagnosoitu poikani hyppi sitten seinillä syötyään tätä.

  Vastaa
 4. Jenni 25.01.2016

  Se on laskiaisPULLA jossa on SOKERIA 😀 Eli sanoisin että on epäinnistunut jos sillä ei saa pientä sokerihumalaa aikaiseksi. Kommenttisi oli varmaan muutenkin kehno provo…

  Vastaa
 5. Maija Hongisto 25.01.2016

  Ihana ja hauska idea ja resepti 😛 Taidanpa kokeilla viikonloppuna, kun saamme rakkaan ystävän kyläilylle. Hyvää alkanutta viikkoa! t. Maija (myrskyluodolle.blogspot.com)

  Vastaa
 6. Jenni 29.01.2016

  Kiitos ilahduttavasti kommentista – piristi päivää kummasti tuon “Hyi helvetti”-kommentin jälkeen 😀 Toivottavasti päädytte kokeilemaan – ihanaa viikonloppua!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *