Skip to main content

lammas resepti

YHTEISTYÖSSÄ MOCCAMASTER

Pääsiäinen on kevään kaivattu hengähdystauko, joka osuu johonkin Kiinan ja Baskimaan väliin. Niin, sanoinko jo, että tämä lähtee tosiaan ensi viikolla Kiinaan Kantoniin ruokamatkalle? Kuulostaa aivan hullulta, sitä se on ja kuulette aivan varmasti siitä pian lisää. Mutta pääsiäistä vietämme jalat tukevasti maassa tänäkin vuonna. Yritämme olla tekemättä mitään ja lähtemättä mihinkään, ainakaan pakolla. Ainoa varsinainen suunnitelma on valmistaa ja syödä lempilihaani lammasta. Kylkeen ehkä pienen pieni suklainen pasha. Perinteisen lammaspaistin sijaan haluaisin valmistaa jotain hauskaa, rentoa ja tuoda ruokavaikutteita muailmalta. Ja kahvilammas flatbread on just sitä.

Hiivaton pizzapohjaa muistuttava flatbread on mahtava keksintö! Flatbread on näppärä sormisyötävä myös illanistujaisiin. Flatbread pohjaa paistetaan hetki uunissa, päälle kasataan täytteet ja täytteistä riippuen flatbread kypsennetään uunissa valmiiksi. Lampaanjauhelihan maustoin itsesekoitetulla lähi-idän Baharat-mausteseoksella ja tummapaahtoisella suodatinkahvilla. Flatbreadin päälle vielä tuoretta korianteria, minttua, turkkilaista jogurttia ja vihreää chiliä. Koe-erään kaksi rikoin päälle täytteeksi vielä kananmunan ”kastikkeeksi” – keltuainen saa jäädä valuvaksi. Hämäyksen vuoksi siitä ei ole valokuvaa, mutta suosittelen!

Kahvi sopiikin vahvasti maustettujen ja juurevien ruokien makupariksi. Huippukokki Kari Aihinen loihti Moccamasterille oman kahvilammasversionsa: kahvi glaseerattua karitsan niskaa ja paahdettu maa-artiskokka pyrettä. Emmää mitään nuin hienoa ossannu, joten perinteisemmän pääsiäislampaan ystäviä kehoitankin kurkkaamaan Karin reseptiä 🙂

flatbread resepti

Yksinkertaisimmillaan flatbread leivotaan jauhoista, suolasta ja vedestä. Tein flatbreadit Katukeittiö-kirjani hiivattoman jogurttipizzapohjan ohjeella. Ei kohotuksia, ei vaivaamista, ei säätöä.

Jogurttipohjainen flatbread

8 kpl / 4 hlö
300 gr turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
0,5 tl suolaa
6 dl (durum)vehnäjauhoja
jauhoja alustamiseen

Sekoita yleiskoneella tai käsin kaikki ainekset sekaisin. Muotoile jauhojen avulla palloksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Kaulitse ohuiksi flatbread pohjiksi (jauhoja tähän tarvitaan aika laila!) ja muotoile pizzapohjat jauhotetulla alustalla. Rapeimman pohjan saat esilämmittämällä kivialustan tai uunipellin 220 asteessa. Paista flatbreadeja ensin 5 minuuttia ylätasolla. Lado täytteet: kahvilammas, turkkilainen jogurtti ja halutessasi varovaisesti kananmuna. Laita uuniin vielä 5 minuutiksi + grillivastukselle 2 minuutiksi niin saat herkullisen paahteisen pinnan. Viimeistele tuoreella korianterilla, mintulla, vihreällä chilillä ja oliiviöljyllä. Nauti heti!

baharat mausteseos

Lähi-idän Baharat mausteseos

1 rkl kuminansiemeniä
1 rkl korianterin siemeniä
1 tl kanelia
1 tl savustettua paprikaa
0,5 tl cayennepippuria
1 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
ripaus pippuria
ripaus muskottipähkinää

Hienonna huhmareessa ensin kuminan ja korianterin siemenet Lisää muut mausteet ja hienonna tasaiseksi mausteseokseksi.

kahvilammas resepti

Kahvilammas

400 g lampaanjauhelihaa
2 dl tummapaahtoista suodatinkahvia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
Baharat-mausteseos (resepti yllä)
öljyä paistamiseen
Kuullota silputtua valkosipulia ja sipulia öljyssä pannulla. Lisää mausteet ja kuullota muutama minuutti. Nosta lämpöä ja lisää lampaanjauheliha. Pilko lihaa lastan avulla pienemmäksi. Kun lammas on kypsää, lisää suodatinkahvi. Anna hautua ja nesteen haihtua hiljalleen, noin 15-20 minuuttia.
Esipaista flatbread ohjeen mukaan (yllä). Lado täytteet: kahvilammas, turkkilainen jogurtti ja halutessasi varovaisesti kananmuna. Laita uuniin vielä 5 minuutiksi + grillivastukselle 2 minuutiksi niin saat herkullisen paahteisen pinnan. Viimeistele tuoreella korianterilla, mintulla, vihreällä chilillä ja oliiviöljyllä. Nauti heti!

kahvilammas resepti ohje pääsiäinenpääsiäinen kahvilammas resepti

Yhteistyössä Moccamaster
Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

8 Kommenttia

Jätä kommentti