Skip to main content

bangkok street food tips
YHTEISTYÖSSÄ TAMARIN

”Saisinko pari tollasta ohutta rapsakkaa toukkaa, muutama paksumpi jauhotoukka ja isoja heinäsirkkoja kiitos.” Oli tullut aika lunastaa lupaukset. Lähtiessäni Tamarin-ravintoiden matkassa Bangkokiin uhosin, että söisin kaikkea. Kokonaiset ankanjalat meni. Säilötyn kananmunan kakistelin alas. Häpeäkseni joudun myöntämään, että järkyttävän läskit torakat jäivät tiskiin. Hyönteiskammoisella tuli rajat vastaan ja liinat kiinni.

Hyönteiset ovat vain pieni osa Bangkokin huikeasta ja herkullisesta katuruokatarjonnasta. Ruokakojuja tuntuu olevan vähän joka kadun kulmassa. Kaupungissa voisi viettää loppuelämänsä etsimässä Thaimaan parhaita katuruoka-annoksia. Iltaisin night marketit heräävät henkiin ja tarjoavat houkutuksia toisensa perään. Annokset maksavat euron pari. Tässä muutamia matkavinkkejä Bangkokiin thaimaalaisen ruoan ja katukeittiön ystäville!


Heinäsirkka snäkkiä Chatuchak Weekend Marketilla.

Chatuchak Weekend Market

Mitä täältä et löydä, sitä et tarvitse. Chatuchak Weekend Market on yksi maailman suurimmista toreista. Torilla suuntavaisto katoaa ja sinne todella eksyy. Jälkiviisaasti olisi kannattanut printata etukäteen Chatuchakin kartta, josta selviäisi mitä löytyy mistäkin. Suurimman osan ajasta vietimme eläinosastolla, josta vihdoin hieman hysteerisinä ulos päästyämme kuumuus löi kasvoille. Vedimme nopeat snäkit hyönteiskojusta ja nautimme viilentävät kookosjäätelöt suolapähkinöillä ja tahmean makealla sticky rice riisillä. Vaikka Chatuchak ei olekaan varsinainen ruokatori, niin ulkopuolelta löytyy paljon tuhansia kävijöitä palvelevia katukeittiötä.

Pala taivasta kookosjäätelön muodossa.

Sukhumvit Soi 38 Night Food Market

Kävimme kuvaamassa Tamarinin promokuvia Sukhumvit 38 Night Food Marketissa, johon pääsee kätevästi sky trainilla. Ulkona olevien muutamien ruokakojuen lisäksi kadun varrella on pienimuotoinen katettu ruokatori istumapaikkoineen, josta on helppo aloittaa tutustuminen thaimaalaiseen katukeittiöön. Annoksista on selkeät kuvat, hintataso kohtuullinen ja ruoka autenttista. Ymmärtääkseni Sukhumvit 38:n ruokakeskittymä on ollut aikaisemmin vireämpi, mutta tähän on helppo poiketa.

Som Tam eli thaimaalainen papaijasalaatti

Soi Phetchaburi

Soi Phetchaburi on yksi parhaista katuruokakaduista Bangkokissa. Kadun varrelle levittäytyneiden katukeittiöden lisäksi lähettyviltä löytyy pieni ruokatori ja toisessa päästä katua löydät P’Aor ravintolan, joka tarjoilee mahdollisesti Bangkokin parhaan Tom Yum keiton. Eiku Tom Yum Kung. Eiku Kuay Teow Tom Yum Goong Nam Knon. Osotat vaan kuvasta tota katkarapukeittoa. Ravintolan vinkkasi Liemessä Facebook -ryhmässä Bangkokin kadut tunteva ja thaimaalaisten ruokien nimet hallitseva lukija, kiitos tuhannesti vinkistä – reissun paras annos!

p'aor restaurant bangkokReissun paras annos.

bangkok street food tipsMango sticky rice överit Phetchaburilla

Rot Fai Market 2 Ratchara – night market

Perjantai-iltana karkasimme Suusta suuhun Alisan kanssa yömarkkinoille rilluttelemaan. Lähin länkkärien suosima Patpong night market olisi tarjonnut jo vähän ehkä liikaakin menoa ja meininkiä, joten matkasimme pienen, mutta helpon junamatkan päähän Rot Fai Market 2 yömarkkinoille. Nimi hämää. On olemassa originaali Rot Fai Market ja tämä uusi tulokas on siis kekseliäästi Rot Fai Market 2. Vastaan tulee myös Rod Fai Market tai Rachara train markets. Yhtä kaikki, nämä erittäin suositeltavat yömarkkinat löytyvät Thailand Cultural Centre -pysäkin vierestä pienellä haahuilulla. Yömarkkinat ovat must visit Bangkokissa- tässä Rot Fai Marketin Google Maps-linkki.

Illan pääruoka

Tuore kala, nuudelit, yrtit ja chilisoosit käärittiin salaatinlehteen

Markkinoilla on jonkin verran antiikkia, sekalaista tavaraa ja järkyttävä meteli drinkkibaareineen, mutta ruokakojukujat veivät huomiomme. Napsimme annoksia sitä mukaa kun kuljimme torilla: esimerkiksi makrillisalaattia elävistä makrilleista ja chilimustekalaa. Pääruokaa eli kokonaisena grillissä täydelliseksi paistettua ja thai-yrteillä täytettyä kalaa pysähdyimme syömään pöydän ääreen. Rot Fai Market tarjosi myös reissun vaikeimmin nieltävän annoksen: säilötyn mustan kananmunan. Alisa ei ole tainnut vieläkään pystyä syömään kananmunaa reissun jälkeen 😀


Tilanne vaati olutta.

Chinatown

Chinatown on yksi Bangkokin eläväisimmistä kaupunginosista, jonne matkasimme tuktukeilla Bangkokin liikennettä uhmaten ja tukka hulmuten. Illan tullen Yaowarat Road täyttyy sadoista ruokakojuista ja ihmisvilinästä. Erityismainintana kannattaa kokeilla mitä merkillisemmän näköisiä mereneläviä. Sivukujalla sijaitsee myös ruokakriitikkojen ylistämä kiinalainen ravintola Tang Jai Yoo. Ravintolaelämyksestämme voi lukea lisää Alisan Suusta Suuhun-blogista. Bangkokin Chinatown oli ensipuraisuni Kiinaan, mutta Kiinan makumatka jatkuu ensi viikolla kun lennän Finnairin matkassa Kiinan kulinaristiseen keskukseen Kantoniin. Aasian makuja onkin jo ikävä!

Grillibileet China Townissa

Ahaa, tolta siis näyttää kypsä granaattiomena

Raaka-aineet kiinalaisen ravintolan sisäänkäynnillä

Kolme päivää on lyhyt aika koluta Bangkokin loputonta ruokatarjontaa. Jos sinulla on antaa lisää vinkkejä Bangkokin katukeittiöihin niin jätäthän vinkkisi kommentteihin!

Lisää minun ja Alisan Bangkok vinkkejä ruokamatkailijalle:
Klong Toey Fresh Market ruokamarkkinat
Cooking with Poo thaikokkikurssi
Aito kiinalainen ravintola Tang Jai Yoo, Chinatown
Paras Tom Yum Kung – ravintola P’Aor

Yhteistyössä Tamarin ravintolat

Ravintola Tamarin Facebook sivut – aitoja thaimaalaisia makuelämyksiä!
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

8 Kommenttia

 • Heidi sanoo:

  Jes, tää postaus tuli erinomaiseen aikaan, sillä tasan viikon päästä suuntana Bangkok ja katukeittiöt! Kiitos 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Chatuchakin torille mennessä siinä sisäänkäynnin kohdalla on taulu, jossa alueen kartta. Siitä kuva kännykällä, niin kartta on siinä puhelimessa kätevästi käytössä.

 • Marko sanoo:

  Ja kiintopisteeksi keskellä oleva kellotorni jos eksyy porukasta, kannattaa ainakin lapsille kertoa että jos hukkuu isästä ja äidistä niin menee tornille.

 • Merja sanoo:

  Taas niin ihania kuvia sulla! Tuli ihan vesi kielelle ja kaipuu takaisin! Postasin juuri Bangkokin Chinatownista jutun ja muutama muukin stoori löytyy blogista (laitoin linkin Thaimaa-juttuihin tähän). Tuonne Chatuchakin markkinoille olisin niin halunnut mutta pieni ruokamyrkytys hillitsi menoa Bangkokissa. Hua hin on muuten äyriäisten rakastajan taivas, jos malttaa Bangkokista matkustaa 3 tuntia.

 • Jenni sanoo:

  Jee! Hannan soppa on myös nyt Bangkokissa, tsekkaa blogi + insta @soppahanna myös. Ihanaa reissua!

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! Hyvä vinkki. Voi olla että missattiin se vaikka yritettiin pälyillä opasteita.

 • Jenni sanoo:

  Kävin lukemassa! Ankka kuulosti hyvältä. Muutenkin katukeittiöt näyttivät houkuttelevilta. Meidän visiitillä Chinatown oli tupaten täynnä. Johtuikohan parin päivän päästä juhlittavasta kiinalaisesta uudesta vuodesta. Hua hinissa en ole päässyt vielä käymään, ehkä joku päivä! 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Chatuchakin markkinoiden opaskarttoja saa infosta joka sisäänkäynnin luota, käytävät on merkattu numeroin ja alueet jaoteltu kartalla hyvin ( esim. antiikki, vatteet , ruoka jne)

Jätä kommentti