Skip to main content

rahka vanhasta maidosta
YHTEISTYÖSSÄ JUHLA MOKKA

Äitini kävi kylässä. Kyläily tosin tarkoittaa nykyään muutakin kuin päiväkahviseuraa eli lähinnä lastenhoitokeikkaa. Äideillä on joku pakollinen tarve ruveta heti siivoamaan, joten jouduin erikseen varoittamaan tiskipöydällä kuplivasta tärkeästä tieteellisestä kokeesta ja työprojektista. Miedosti haiskahtava hapantunut maito kattilassa tiskipöydällä ei suinkaan ollut lentämässä viemäriin, vaan siinä valmistui helppo herkku – itsetehty rahka –  Juhla Mokka Hävikkihaaste hengessä. Parasta ennen päiväyksen ohittaneet maidot kannattaa siis lorauttaa viemärin sijaan kattilaan, odotella päivä pari, kiehauttaa ja lusikoida vaikka hedelmien tai marjojen kera.

itsetehty rahka resepti ohjeItsetehty rahka on kuivahkoa, joten seuraksi sopii mehukeitot, marjat ja hedelmät.

Itsetehty rahka

2 litraa pilaantumisvaarassa olevaa maitoa
2,5 rkl kermaviiliä

Kaada maito kattilaan ja sekoita joukkoon hieman kermaviiliä, jolloin maito hapantuu lisää. Anna kattilan seistä 1-2 päivää huoneenlämmössä. Tee hyytyneeseen maitoon veitsellä ristiviillot. Lämmitä kattilaa liedellä ja anna kiehua hiljalleen vain muutama minuuttia. Siivilöi hera pois ja riko rahkan rakenne haarukalla. Heranesteen voi käyttää esimerkiksi sämpylöiden valmistamiseen.

Juhla Mokka #Hävikkihaaste

Idea rahkaan tuli yhdeltä Juhla Mokka Hävikkihaasteeseen osallistuneelta lukijalta, kiitos!  Juhla Mokka Hävikkihaasteeseen voit edelleen osallistua kertomalla omasta hävikkiteosta osoitteessa juhlamokkahaaste.fi tai jakamalla tarinasi Instagramissa #juhlamokka #hävikkihaaste. Paulig nostaa parhaimpia hävikkitekoja valokeilaan vuoden 2016 aikana kampanjasivulla ja Pauligin sosiaalisen median kanavissa.

Froodly the app

Olethan jo ladannut Froodlyn? Froodly on suomalainen start-up ja mobiilisovellus, joka kannustaa ruokahävikin vähentämiseen. Lataa Froodly ja näet missä kaupassa on pian hävikiksi menevää ja alennuksessa olevaa ruokaa. Kuka tahansa voi napata kaupassa kuvan hävikkituotteesta ja lisätä sen sovellukseen.

Yhteistyössä Juhla Mokka

Juhlamokkahaaste.fi – osallistu ruokahävikin vähentämiseen!
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Veera R. sanoo:

  Mielenkiintoista. Pitääkö tähän olla punaista maitoa vai pärjääkö sinisellä?

 • Täytyypä pistää ohje muistiin ja kokeilla joskus! En ole mikään suuri rahkan ystävä, mutta ehkä itsetehty maistuisi paremmalta 🙂 Kiitos ohjeesta!

  ♥ Vilhelmiina Lyydia

  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

 • Jenni sanoo:

  Sori viivästynyt vastaus. Kiinassa ei päässyt Bloggeriin ja blogiin käsiksi 🙂 Sinisellä varmasti pärjää, mutta rasvattomalla en lähtisi kokeilemaan.

 • Jenni sanoo:

  Itsetehty rahka on aivan erilaista kuin kaupan rahka. Kannattaa kokeilla!

 • Anonyymi sanoo:

  Lapsuudessani tehtiin rahkaa uunissa. En muista kuinka tätimme valmisti mutta uunista otettiin ja sideharson läpi valutettiin. Siitä tehtiin rahkapiirakoita pullataikinaan. Jos rahkaa jäi sain syödä rusinoiden ja vaniljasokerin kanssa loput. Hyvää oli.

Jätä kommentti