Ihana lämmittävä chilikaakao Suomen kesään! Nirson työkaveri ja meksikolainen trokarimme ilahdutti meitä meksikolaisilla Ibarra suklaakiekoilla. Miedosti kanelilla maustettu makea suklaa muistutti suomalaista taloussuklaata. Lisäsokeria kaakao ei kaivannut, mutta azteekit lisäävät joukkoon tujauksen cayennepippuria. Jääkaapin perukoilta löytyi suolakinuski frappeen varattu kermavaahtotursotin, jonka jämät töräytin päälle. Vapuksi on onneksi luvattu auringonpilkettä, mutta eipä tälläinen lämmittävä juoma varmasti haittaisi piknikhuopiin kääriytyneitä juhlijoita. Seuraksi tietysti tämän hetken kuumin vappuresepti eli churrot.

Meksikolainen chilikaakao
(ripaus kanelia jos käytät taloussuklaata)
Kuumenna maito kattilassa. Pilko sekaan suklaat ja vispaa kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Mausta cayennepippurilla oman maun mukaan. Viimeistele kermavaahdolla ja cayennepippurilla. Nauti vapusta ja Suomen kesästä.
Liemessä Snapchatissa @liemessa Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä. Liemessä Instagramissa @liemessa
Ihana kaakaop:) Californiassa ostin pari tuollaista suklaakiekkoa,ja näin täällä niitä viime kuussa eräässä herkkukaupassa.
En ole nähnyt Ibarra suklaata missään Suomessa, mutta mielestäni muistuttaa niin paljon taloussuklaata että silläkin pääsee aika lähelle 🙂