MEKSIKOLAINEN CHILIKAAKAO

meksikolainen chilikaakao

Ihana lämmittävä chilikaakao Suomen kesään! Nirson työkaveri ja meksikolainen trokarimme ilahdutti meitä meksikolaisilla Ibarra suklaakiekoilla. Miedosti kanelilla maustettu makea suklaa muistutti suomalaista taloussuklaata. Lisäsokeria kaakao ei kaivannut, mutta azteekit lisäävät joukkoon tujauksen cayennepippuria. Jääkaapin perukoilta löytyi suolakinuski frappeen varattu kermavaahtotursotin, jonka jämät töräytin päälle. Vapuksi on onneksi luvattu auringonpilkettä, mutta eipä tälläinen lämmittävä juoma varmasti haittaisi piknikhuopiin kääriytyneitä juhlijoita. Seuraksi tietysti tämän hetken kuumin vappuresepti eli churrot.

Meksikolainen chilikaakao

4 kupillista
1 kiekko Ibarra suklaata (tai 100 g taloussuklaata)
4 muumimukillista täysmaitoa
cayennepippuria
(ripaus kanelia jos käytät taloussuklaata)
kermavaahtoa

Kuumenna maito kattilassa. Pilko sekaan suklaat ja vispaa kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Mausta cayennepippurilla oman maun mukaan. Viimeistele kermavaahdolla ja cayennepippurilla. Nauti vapusta ja Suomen kesästä.

Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa

2 kommenttia

  1. Jael 30.04.2016

    Ihana kaakaop:) Californiassa ostin pari tuollaista suklaakiekkoa,ja näin täällä niitä viime kuussa eräässä herkkukaupassa.

    Vastaa
  2. Jenni 02.05.2016

    En ole nähnyt Ibarra suklaata missään Suomessa, mutta mielestäni muistuttaa niin paljon taloussuklaata että silläkin pääsee aika lähelle 🙂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *