Skip to main content

Moccamaster ruusukahvi veriappelsiinimuffinssit resepti
YHTEISTYÖSSÄ MOCCAMASTER

Noin vuosi sitten pinkki ”Instagramista-tuttu” Moccamaster sivuutti kiukuttelevan espressokoneemme arkiaamujen sujuvuuden parantamiseksi. Miehisyydestään varmana Nirso valitsi pinkin värin. Väripilkku sopii muuten niin musta-valkoiseen keittiöömme täydellisesti. Lyhyen käytön jälkeen jo totesimme miksi tehdä vaikeasti ja hitaasti kun hyvää kahvia voi tehdä helposti ja nopeasti. Aamuisin lyyriset rakkaudentunnustukset ovat tiukassa. Aamukahvin valmistaminen on oma pieni päivittäinen rakkaudentunnustukseni Nirsolle – vaikka sitä ei aina heti huomaisi. Kahviprosessini on omaksuttu kahvinörtti Nirson ohjeistuksen mukaiseksi. Punnitsen pavut, jauhan ne ja naps. Aah – pikarakkautta! Julkistan myös ylpeänä, että suodatinkahvilaitteiden kuningas, Moccamaster, on Liemessä-blogin pääyhteistyökumppani vuonna 2016. Vuoden aikana Moccamasterimme laitetaan laulamaan toden teolla ja tulen julistamaan kahvirakkauden ilosanomaa!

Moccamaster rakkaustarinan ja ystävänpäivän kunniaksi kahvipöytä on katettu ruusuntuoksuisella ruusukahvilla ja veriappelsiinimuffinsseilla. Ruusukahvi valmistuu lisäämällä kardemummaa ja ripaus vaniljaa suodattimeen kahvinpurujen sekaan. Tuore suodatinkahvi maustetaan pienellä tilkalla ruusuvettä. Ruusuvesi tuoksuu ja maistuu voimakkaasti, joten hyvin pieni määrä riittää. Ruoanlaittoon sopivaa ruusuvettä löytyy esimerkiksi Ruohonjuuresta ja Ekolosta. Ruusukahvia varten keitä omaa suodatinkahvisuosikkiasi. Valitsin omaan kupposeeni Johan & Nyströmin marjaisen ja vaaleapaahtoisen Ethiopia Gedeo -kahvin. Keväällä ruokavalioon lisätään hedelmiä! Sesonkihedelmistä valmistetut, eli lähestulkoon terveelliset, veriappelsiinimuffinssit kätkevät sisäänsä suklaan ja sitrushedelmän makuvivahteita. Mehevä muffinssi kuorrutetaan veriappelsiinilla maustetulla tuorejuustokuorrutteella.

Ruusukahvi

2 hlö

4 kuppia suodatinkahvia (32 g Johan & Nyström Ethiopia Gedeo papuina)
1 tl kardemummaa
ripaus vaniljajauhetta (tai vaihtoehtoisesti miedompaa vaniljasokeria)
1 tl ruusuvettä

Keitä suodatinkahvi normaalin tapaan, mutta lisää kahvinpuruihin kardemummaa ja ripaus vaniljauhetta. Sekoita tilkka ruusuvettä valmiin kahvin joukkoon. Tarjoile sellaisenaan tai maidon kera. Voit kokeilla myös saffronia mausteeksi!

Maidolla kiitos. Sokeri otetaan veriappelsiinimuffinssin muodossa.

Veriappelsiinimuffinssit

10-12 kpl


veriappelsiinikuorrute
50 g pehmennyttä suolatonta voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
1 veriappelsiinin kuori hienoksi raastettuna
3 dl tomusokeria
(1-2 tippaa punaista elintarvikeväriä)

Valmista ensin kuorrute. Vatkaa yleiskoneella tai sähkövatkaimella voi, sokeri sekä veriappelsiinin kuori vaahdoksi. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Värjää kuorrute halutessasi muutamalla tipalla punaista elintarvikeväriä. Laita kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja anna olla jääkaapissa vähintään puoli tuntia.kuivat aineet
2,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl sormisuolaa
0,5 tl vaniljasokeria
1 veriappelsiinin kuori hienoksi raastettuna

2 kananmunaa, huoneenlämpöistä
1 dl täysmaitoa
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl ruusuvettä
1 dl kuumaa suodatinkahvia
10-12 muffinssivuokaa

Muffinsseja varten sekoita kuivat aineet. Yhdistä kananmunat, maito, oliiviöljy ja ruusuvesi ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita. Lisää kuuma suodatinkahvi. Vatkaa muutama minuutti kunnes taikina on hyvin sekoittunut. Täytä mussinssivuoat 2/3. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 25 minuuttia.

Kahvilla rakastajille – Moccamaster.com/fi

Yhteistyössä Moccamaster

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti