Skip to main content

matkavinkki bangkok
YHTEISTYÖSSÄ TAMARIN RAVINTOLAT

Tutustuin thaimaalaisten Tamarin ravintoloiden matkassa Bangkokin katukeittiöihin ja thaimaalaiseen ruokakulttuuriin. Bangkok räjäytti ruokabloggaajan makuaistin ja mielen! Lähden purkamaan ikimuistoista reissua kultaisella matkavinkillä, johon et välttämättä törmää turistioppaissa. Thaimaalaisesta ruoasta ja kulttuurista kiinnostuneen ehdoton ruokakohde Bangkokissa on Klong Toey Fresh Market ruokatori, joka käytännössä katsoen ruokkii Bangkokin. Bangkokiin saapuva tavara virtaa Klong Toeyn kaupunginosan kautta. Sanotaan, että matkan varrella lastista saattaa kadota hämärissä olosuhteissa pieniä eriä tavaroita, jotka sitten kulkeutuvat kojuihin myytäväksi. Ravintoloitsijat Michelin palkituista fine dining ravintoloista katukeittiöihin käyvät hakemassa täältä tuoreet raaka-aineet. Klong Toeyn kaupunginosassa sijaitsee myös yksi Bangkokin suurimmista slummeista. Jotain alueesta kertoo sekin, että monituntisen vierailumme aikana vastaan ei tullut yhtään valkoihoista turistia. Klong Toey kuhisee paikallisia, mikä yleensä lupaa hyvää ja edullista ruokaa katukeittöistä.

bangkok matkavinkitPomelo, jättimäinen vihreä sitrushedelmä.

Bangkokissa tapahtuu koko ajan ja meno ei ainakaan rauhoittunut markkinoilla. Kapeat käytävät kuhisevat ihmisiä, skootterit puikkelehtivat ihmisvilinässä, myyjät latovat tiskiin lisää jäitä ja ilmassa tuoksuu vahvasti. Tunnelma on niin huikea, että se täytyy itse kyllä kokea. Ruokabloggaajalle tai muuten ruoasta kiinnostuneelle eteneminen ruokamarkkinoilla on hidasta. Kiertely on jatkuvaa visuaalista ilotulitusta. Sain rauhassa valokuvata, mutta kuulemma kaikki myyjät eivät välitä tallentua turistien kameranlissiin.

Pitahaya eli lohikäärmehedelmä.

Ruokatorin tarjonta on huikea. Jos sitä voi syödä, löydät sen täältä. Mieleen jäivät eksoottiset hedelmävuoret, jättimäiset chilivadit, tuoreet merenelävät, tuoksuvat yrtit, kaikki mahdolliset ruhonosat, elävät ja kuolleet sammakot, lattialla räpyttelevät kanat, torakat, rotat… Thaimaassa kaikki elollinen on syötäväksi kelpaavaa ravintoa. Eläimistä käytetään kaikki osat korvia ja saparoita myöden. ”Kaikkiruokainen” sai täällä ihan uuden merkityksen. Herkkänahkaisemmalle tori on hyvää siedätyshoitoa. Länsimaissa tehotuotetut broilerifileet pakataan nätteihin filerasioihin, jotka ilmestyvät kaupan hyllylle. Täällä tarpeen tullen kana laitetaan pölkylle, jos tuote loppuu hyllystä. Kanojen olosuhteet ovat siinä kaikkien nähtävillä. Itsellänihän tuli toria kiertäessä lähinnä kauhea nälkä!

Klong Toey Fresh Market ruokatorin kylkeen on noussut muutamia katukeittiöitä. Katukeittiöt ovat Bangkokin parasta antia, joten ota niistä kaikki irti. Euron rapunyytti-nuudeli keitto mausteisella liemellä ja olut maistuivat taivaalliselle hikisen kierroksen päätteeksi. Olutta tulee harvemmin juotua, mutta paahtavassa helteessä tulisen ruoan kanssa olut tuntui parhaimmalta ruokajuomalta.

Täällä ei tahnoja käytetä. Tuoreita aineksia Tom Yam keittoon: kaffirlimetin lehtiä, sitrunaruohoa ja galangajuurta.

Lettuprosessi oli tytöllä hallussa.

Durian hedelmä – haista jos uskallat.

Chiliä kotiinviemiseksi.

Torikaloja näki myöhemmin illalla isoissa grilleissä suolakuoressa ympäri Bangkokin katuja.

Merenelävät ovat yleistä herkkua.

”400 grammaa siannaamaa ja pari saparoa, kiitos”

Markkinoilta voi ostaa vaikka kokonaisen linnun – erittäin tuoreena.

Kylmäsäilytysketjua ei täällä tunneta. Hyvin kypsennettynä ruoka ei aiheuta vatsavaivoja.

Rottia tapasi käytävillä ja tiskissä.

Kanaa käytetään ruoanlaitossa paljon.

Eläviä torakoita voi paistaa öljyssä, päälle ripaus chiliä ja leffaillan napostelu on valmis.

#Tamarinhetki bloggaajakisan voittaja Alisa pohti miten rautapöydän saisi roudattua kotiin kuvausalustaksi.

Tulista, suolaista, hapanta ja mausteista rapunyytti-nuudelikeittoa. Huuhdellaan alas oluella. Täydellinen katukeittiö lounas. Täydellinen #tamarinhetki!


Yhteistyössä Tamarin Ravintolat

Aitoja thaimaalaisia makuja – ravintola Tamarin Facebook-sivut
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

9 Kommenttia

 • Mallaspulla sanoo:

  Ihania kuvia! Samanlaista torielämää koemme mekin tällä hetkellä, kun vietämme alkuvuodesta aikaa Hongkongissa. Torin pistit kyllä vielä paremmaksi noilla rotilla! 🙂 Pomeloihin olen ihastunut todella paljon, tosin mehukkaan yksilön valinta on vaikeaa. Täytyy vakoilla kiinalaistätien hedelmänpuristelutekniikkaa, niin oppii samalla itsekin. Entä saitteko maistaa jakkihedelmää (jack fruit)? Se on jännä, vähän kuin karkin makuinen keltainen hedelmä, jollaista ei Suomesta löydy mistään. Innolla jään odottamaan lisää Thaimaan-tuliaisia!

 • Sun snäppejä oli ihana seurata. Kiits Jenni niistä! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Otin lentokentältä mukaan koneeseen pomelosiivuja ja eivät olleet mehukkaita. Eli en osaa valita edes avatuista parhainta 😀 Aika paljon maistoin erilaisia hedelmiä mutta googlasin tuon jack fruitin ja en kyllä maistanut! Yksi syy taas lisää mennä vielä joskus takaisin Aasiaan 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! Tuli snäpättyä aika paljon 😀 Otin snäpitkin talteen, voisi kokeilla liittää niitä blogiinkin!

 • Aika huikean näköistä! Tuonne on joskus päästävä…

 • Jenni sanoo:

  Suosittelen! Kaltaisellesi ruokakuvaajalle Bangkok on kyllä ihan huikea kohde ja thaimaalainen ruoka on niin hyvää! Olen todella onnekas että pääsin kokemaan tämän makumatkan ja nyt yritän parhaani mukaan jakaa vinkit teille 🙂 *tippa linssissä*

 • Alisa Wilska sanoo:

  Ihania kuvia! Olen suositellut tätä kokkikurssia nyt jokaiselle Bangkokiin suuntaan matkustavalle. 🙂 Ens viikolla pitäisi tulla vahvistukset keittiövuoroista, jännää! 😉

 • Jenni sanoo:

  Mango sticky rice yliannostus on mennyt jo ohi, tekee taas mieli! Kyl me saadaan se näytöskeittiö, koska on pakko!! *mungopavut valmiina*

 • Marko Lähteenmäki sanoo:

  Thaimaalaiset ei syö torakoita, kuvassa oleva ötökkä suattaa olla jonkinlaiden vesilude.
  Fried Giant Water Bugs (Belostoma indica) are Maeng Dah in Thai.

Jätä kommentti