Skip to main content

Ojenna omenaruusu ystävälle tai isälle isänpäivänä aamukahvin kera! Tänä vuonna perheemme viettää isänpäivää aikaisemmilta vuosilta tutuissa merkeissä eli tuhansien kilometrien päässä toisistamme. Toisaalta omaa kumppania ja lasten isää on mahdollisuus muistaa lähes vuoden jokaisena päivänä, kun taas omaa Epsanjassa eläkepäiviä viettävää isääni näen harvemmin. Tai noh, eläkkeellä ja eläkkeellä. Isälläni on tapana työllistää itsensä erinäisillä projekteilla. Aivan kuin meissä virtaisi sama veri…

Omenaruusut ovat kiertäneet ympyrää suomalaisissa ja ulkomaisissa blogeissa. Omenaruusuni muistuttaa enemmän seinäruusua kuin kauneinta kukkaa kedossa, mutta yllättävän helppo näitä oli tehdä. Aikaa tekemiseen meni omenasiivujen kanssa piipertämisen takia odotettua enemmän, mutta rohkaisen kokeilemaan! Fiilistelin kahta erilaista kuvankäsittelyä instagramissa @liemessa, ja te rakkaat lukijat valitsette murskavoitolla tämän talvisen viileän kuvamaailman. Kiitos kaikille äänestäneille!

 

Omenaruusut

12 kpl
500 g pakaste voi- tai lehtitaikinaa (6 levyä)
100 g omena-kanelimarmeladia (Dronningholm)
(kanelia)
1 rkl vettä
2-3 omenaa
1/2 l keitettyä vettä
tomusokeria koristeluun
Lisäksi 

muffinssipelti
(muffinssivuokia)
voita muffinssipellin voiteluun
jauhoja

Aseta taikinalevyt sulamaan erilleen toisistaan. Leikkaa omenat puoliksi ja poista siemenkota. Leikkaa mahdollisimman ohuita siivuja. Laita omenat kulhoon ja kaada päälle keitettyä vettä. Anna pehmetä noin 5 minuuttia.

Jauhoita taikinalevyjä ja kaulitse leveys ja pituussuunnassa hieman. Puolita taikinalevyt pituussuunnassa.

Lisää tarvittaessa ruokalusikallinen vettä marmeladiin, jotta siitä tulee notkeampaa ja helpommin levitettävää. Levitä marmeladia jokaiselle taikinasuirolle.

Aseta pehmenneet omenasiivut taikinasuirolle pituussuunnassa niin että ne tulevat hieman yli reunasta. Halutessasi ripottele päälle kanelia. Taita taikina päällle ja rullaa rullalle.

Voitele muffinssipelti ja aseta omenaruusut peltiin. Voit käyttää myös muffinssivuokia, jolloin peltiä ei tarvitse voidella. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40-50 minuuttia tai kunnes taikina on kypsynyt. Jos omenat alkavat tummua liikaa, aseta päälle foliota. Koristele tomusokerilla.

Liemessä snapchatissä @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

 • Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 • Oi miten kauniita! Kiitos selkeästä ohjeesta, näitä on ihan pakko testata jossain välissä!

 • Jenni sanoo:

  Hei Johanna, en tiedä miksi kommentti on poistettu mutta vastaan silti kysymykseesi 🙂 Eli oikeassa olet, reseptistä oli jäänyt uupumaan ohjeet omenoiden pehmitykseen. Siihen siis tarvitaan se 1/2 litraa keitettyä vettä. Päivitin ohjeen, kiitos tarkkaivaisuudesta 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! Ja nyt on vielä selkeämpi kun päivitin reseptin yhden unohtuneen työvaiheen eli omenoiden pehmittämisen keitetyllä vedellä 🙂

 • Mari sanoo:

  Näitä pitää ehkä kokeilla, on ne sen verran kauniita ja monessa paikassa jo tullut vastaan!

 • Jenni sanoo:

  Uskoisin että omenaruusut ovat tämän isänpäivän hitti, sen verran tiuhasti näkynyt eri blogeissakin 🙂 Toivottavasti kokeilet, eivät ole vaikeita tehdä. Vähän sorminäppäryyttä ja tässäkin lajissa varmasti harjaantuu.

Jätä kommentti