Skip to main content


YHTEISTYÖSSÄ PAULÚNS

Pari kolme kertaa viikossa pitää käydä vähän hakemassa happea metsästä. Metsässä taapertaminen on meditatiivista. Siinä epätoivoisesti sieniä metsästäessä tai puolukoita nyppiessä ei paljoa maailman murheet paina. Instagram-tiliäni @liemessa seuraavia pommitankin tasaisesti luontokuvilla Keskuspuistosta. Olen haravoinut metsää ristiin rastiin etsien salaista kantarellikätköä. Kerran löysin puolilitraa, ja sitäkään enää muista missä se oli. Pari päivää sitten kipusin kallioiselle ja heinikkoiselle mäelle, jota reunusti koskemattomat puolukkapuskat. Tällä kertaa painoin paikan mieleeni, ja palasin parin päivän päästä kipon kanssa. Kostea lämmin ilma oli vain tehnyt hyvää puolukoille, ja suurin osa odotti jo kypsänä poimijaansa. Unohdetaan ne sienet, minulla on oma puolukkamesta!

Haavailen tekeväni puolukoista vispipuuroa. Pari kourallista käytin puolukkasmoothien tekoon. Puolukkasmoothie on loistava aamupala. Mukana on vain hitunen makeutta banaanista ja lorauksesta hunajaa. Puolukkasmoothie saa olla raikkaan kirpakka!

Puolukkasmoothie

2 dl rahkaa tai turkkilaista jogurttia
2 dl puolukoita
1 banaani
1 tl-2 tl hunajaa
Paulúns granolaa (esim. kaakao-vadelma tai mustikka-vanilja)

Surauta kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella tai blenderissä. Granolaa voi surauttaa puolidesiä suoraan smoothien sekaan tai smoothien päälle. Koristele puolukoilla.

#paulunshetki

Meidän perhe on hurahtanut ruotsalaiseen Paulúns granolaan. Olenkin ihan fiiliksissä, sillä Liemessä-blogille on myönnetty kunniatehtävä: toimin tämän syksyn Paulúns lähettiläänä. Helppo homma – syödään Paulúnsia muutenkin nykyään joka päivä ja terveellisistä välipaloista paasaaminen tulee ihan luonnostaan! 😉 Syssymmällä on luvassa siis useampi #paulunshetki. Jaa oma Paulúns hetkesi Instagramissa häshtägillä #paulunshetki #paulunssuomi. Paras kuva voittaa 6 kk jäsenyyden SATS Elixiassa (arvo 390 €)! Joka viikko arvotaan myös tuotepalkintoja. Kilpailun tarkemmat säännöt täältä. Kilpailu on voimassa 15.10.2015 asti.

Yhteistyössä Paulúns

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

  • Puolukka on kyllä oiva syysherkku. Itse suosin yleensä puolukkarahkaa, mutta tämä smoothie kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta. Sinulla on upeita kuvia muuten täällä blogissa! 🙂

  • Jenni sanoo:

    Kiitos! 🙂 Puolukkarahka on kyllä perinteinen herkku 🙂 Eikä tämä ohje niin paljon eroa puolukkarahkasta. Rahkoissa myös eroja. Jos käyttää smoothien kovinkin ”kuivaa” rahkaa, niin mukaan voi lorauttaa vielä vähän maitoa niin saa juoksevampaa. Makuasioita!

  • Lapastaivas sanoo:

    Metsässä samoaminen tai rämpiminen, saalis poistullessa mukana, on kyllä parasta terapiaa ja mielenmaisemaa (Stiller). Tosiaankin kuvasi ovat taidokkaita ja herkullisia, ohjeistasi puhumattakaan. Puolukkaan sikaisemmin tuntemani happamuuskammo on tänä syksynä hälvennyt. Smoothien vielä yksi avokado sekaan, niin onpa täyteliäinen ja raikas vaikka lounaaksi. Puolukkaista syksyä Keskuspuistoonkin.

  • Jenni sanoo:

    Kiitos Lapstaivas! Avokado varmasti toimisi! Nyt halusin säilyttää smoothien värin pirteän punaisena. Kuvat edellä, heh 🙂 Vielä pitää nauttia samoamisesta metsässä ja syysauringosta. Raikasta syksyä sinullekin!

Jätä kommentti