Skip to main content


YHTEISTYÖSSÄ PAULÚNS

Mitä ruokahifistelijä syö aamupalaksi? Kovin usein aamuhifistely on rajoittunut suodatinkahviin ja kaurapuuroon. Kiukutteleva ja omapäinen espressokeittimemme, rouva Ranchilio, keittää halutessaan erittäin hyvät espressot. Kiireaamuina kiukutteluun ei vaan ole varaa. Niinpä rouva Ranchilio sai siirtyä varastoon nopeamman ja yhteistyöhaluisemman Moccamasterin tieltä. Pavut jauhamme edelleen itse.

Kaurapuurokattila porisee liedellä lähes aamuin illoin. Kaura on edullista, terveellistä ja hyvää. Yritin pari kuukautta syödä proteiinipitoisemman aamupalan personal trainerin suosituksesta. Avokado ja kananmunat tulivat tutuksi. Kolmen kuukauden jälkeen totesin, että hiilihydraatti- ja täysjyväpainotteinen aamiainen sopii minulle paremmin. Olen yrittänyt tuoda vaihtelua kaurapuuroon erilaisilla marjoilla ja hedelmillä, sekä lisäämällä joukkoon tai päälle paahdettua mysliä eli granolaa. Monet murot ja myslit jäävät kaupan hyllylle korkean sokeripitoisuuden takia. Paulúnsin granoloissa ei ole ollenkaan lisättyä sokeria eikä makeutusaineita. Makeus tulee luonnollisesti kasviksissa ja hedelmissä löytyvästä oligofruktoosista. Kaikki sokeri on raaka-aineiden omia sokereita, joita on siis viljoissa, marjoissa ja hedelmissä muutenkin. Lapsille tuputetaan epäterveellistä sokeria joka tuutista – joten edes kotona yritän pitää huolen, että valkoista sokeria ei olisi arkiruokavaliossa.

Tuorepuuro on kätevä jippo, kun haluaa sitä vaihtelua. Tuorepuuron voi tehdä edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin, ja hotkaista aamulla naamariin. Makua ei voi edes verrata kaurapuuroon, sillä tämä omena-kaneli tuorepuuro muistuttaa enemmänkin jotain ihanaa omenaista jälkiruokaa kuin tavallista puuroa. Mini kysyi minulta heti reseptiä, ja alkoi tehdä lisää tuorepuuroa seuraavaksi aamuksi. Hyvä kun ehdin itse maistaa tätä. ”Teit siitä liian hyvää.” totesi Nirso, ja nuoli tuorepuurokipon pohjia myöden.

Omena-kaneli tuorepuuro

2 hlö

400 g turkkilaista jogurttia
1 dl luomu omenamehua
3 dl Paulúns kaneli-manteli-omena granolaa
1/2 kotimainen omena
ripaus kanelia

Sekoita turkkilainen jogurtti ja omenamehu keskenään. Lisää Paulúns omena-kaneli granola ja sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli. Viimeistele omenasiivuilla ja ripauksella kanelia.

Vinkki! Kokeile myös rahkaa tai rahkajogurttia, erilaisia marjoja, raastettua omenaa, paahdettuja pähkinöitä…Vain mielikuvitus on rajana!

<
Mini on alkanut tehdä omat tuorepuuronsa – kuinka kätevää! Herra Simpukka auttaa granolan levittämisessä ympäri lattioita.

Yhteistyössä Paulúns

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

Jätä kommentti