Skip to main content

sitruunapasta

Se iskee joka iltapäivä kellon lähestyessä kolmea. Yritän hakata kasaan viimeisiä duuneja, mutta takaraivossa jyskyttää jo tieto kahdesta nälkäisestä tarhalaisesta. Vielä pitäisi miettiä iltaruoka, juosta kauppaan ja noutaa muksut, jotka haluaisivat nähdä ruoan pöydässä ennenkuin tarralenkkarin tarrat ovat auenneet. Miten ja mistä ihmeestä keksitte joka päivä arkiruoan pöytään? Pyöritätkö samaa makaronilaatikkoa ja jauhelihakastiketta vai haetteko uusia reseptejä jostain? Paljastakaa parhaimmat arkiruokalähteenne!

Toisinaan kävelen kauppaan tietämättä etukäteen minkä kanssa kävelen ulos. Katsastan yleensä kausivihannes valikoiman ja lihatiskin odottaen inspiraatiota. Jos sitä ei tule, niin haksahdan helposti johonkin tuttuun ja turvalliseen miljoonaan kertaan väännettyyn arkiruokaan. Blogin ja tietysti monipuolisuuden takia olisi kiva kokeilla jotain uutta. Arkiruoan kun ei tarvitse tarkoittaa tylsää, mutta nopeaa sen pitää olla. Eilen suuntasin toiverikkaana Suusta Suuhun-blogiin. Alisa on foodie ja kahden lapsen äiti – eilinen ilta oli pelastettu. Pinaatti – sitruunapasta on parasta arjen pikaruokaa: yksinkertaista, hyvää ja helppoa. Itse kokkaaminen ei sujunut niin näpsäkästi kahden apurini kanssa. Herra Simpukka pöläytti ranteet hellänä raastamani parmesanin lattialle, soosiin eksyi hius ja spagetit paloivat pohjaan. Perusarkea tosin meillä 😉

sitruunapasta

Pinaatti – sitruunapasta

500 g täysjyväspagettia
3 rkl voita
1 sitruunankuori raastettuna
½ sitruunan mehu
2 valkosipulin kynttä
3 kevätsipulia
2 dl kuohukermaa
60 g parmesaania raastettuna
100 g babypinaattia
mustapippuria
suolaa

Keitä spagetit ohjeen mukaan. Hienonna valkosipuli, raasta sitruunan kuori, hienonna kevätsipuli ja purista sitruunan mehu. Kuullota valkosipulia ja kevätsipulin vaaleita osia hetki voissa pannulla. Lisää sitruunan mehu ja kerma. Anna hautua 5 minuuttia. Lisää parmesaani ja mausta. Sekoita spagetit kastikkeen joukkoon. Käytä pinaatit vielä nopeasti pannulla ja lisää pastan joukkoon.

Omat arjenpelastajablogit

Hannan soppa ja kotiäidin nopeat – hipster gone twin mom
Hanna G & pastalista – äiti, yrittäjä ja pian kaksosten äiti
Suolaa ja hunajaa – uusi vauva-arki tekee tehtävänsä – luvassa varmasti nopeita arkiruokia 🙂
Suusta suuhun – foodie ja kahden lapsen äiti
Liemessä-blogin arkireseptit löytyvät täältä!
Snapchatissa @liemessa julkaisen helppoja ja arkisia snäppireseptejä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • haranna sanoo:

    Meillä kyllästyttiin siihen, että samat ruoat pyöri kuukaudesta toiseen. Niinpä joskus vuodenvaihteen jälkeen tehtiin miehen kanssa lista, johon haalittiin erilaisia ruokia, joita haluttiin syödä. Silloin ateriaideoita haalittiin muutaman tunnin ajan blogeista, keittokirjoista, lehdistä, reseptivihoista ja omista pääkopista. Ja samalla listalla mennään yhä. Toki aina välillä saatetaan tehdä samaa ruokaa toista tai kommattakin kertaa, mutta pääsääntöisesti ollaan pysytty listalla. Ja varmasti toteutetaan uusiksi! Suosittelen vahvasti.

Jätä kommentti