Skip to main content

Joskus asiat vaan loksahtavat paikalleen. Olin vatuloinut kesälomamatkamme kanssa, jonka alunperin piti suuntautua Amsterdamiin. Välissä kööpenhaminalainen arkkitehti ehtii jo ehdottaa asunnonvaihtoa Airbnb:ssä*. Köpis kuitenkin kuivui kasaan. Olin jo painamassa enteriä HEL-AMS lennoille, mutta saimme tarjouksen josta ei voinut kieltäytyä. Minin parhaan kaverin perhe vuokraisi kesällä Latvian Jurmalasta taloa. Olen varma, että taloa asustaa Peppi Pitkätossu, sillä puinen rouhea talo oli varsinainen huvikumpu. Suuntasimme Jurmalan hiekkarannoille Riikan kautta.

Ruokamatkakohteena Riika ei ole ollut ensimmäisenä listallani, mutta suurkaupungistahan löytyi useampi kelpo ravintola, toinen toistaan herkumpia burgereita, viriiliä kaupunkikulttuuria, hipsterikahviloita ja huikea kauppahalli. Syöminen oli 30-50 % edullisempaa kuin Suomessa. Perheillallisemme eivät ylittäneet kertaakaan 100 euroa vaikka yritys oli kova. Yhden megapostauksen sijaan aloitetaan Riian ravintoloilla. Pinnan alla kuplivat vielä Riian kahvilat, menovinkit, majoitus ja Jurmala, joista pian lisää. Jätä myös omat raflavinkit kommenttiboxiin muiden iloksi!

Street Burgers

Vuokraemäntämme antoi kullanarvoisen paikallisen vinkin saavuttuamme Riikaan: asunnosta heti tien toiselta puolelta löytyisi Riikan paras burgeri. Tiesimme heti olevamme oikeilla huudeilla. Loppuloman vietimme maistelemalla ja vertailemalla eri hampurilaisia, mutta mikään ei päihittänyt Street Burgers bursia, täydellistä sämpylää ja rapeita ranskalaisia. Burgerijointteja tuntui olevan joka korttelissa. Testaa myös Burger Story ja vanhan kaupungin Burger Corner
Meininki: Nopeasti laajentunut burgeriravintola. Lähituottajien raaka-aineita. Riikan paras hampurilainen.  
Sanottua: ”Tää on paras sämpylä mitä oon syönyt. Erilainen, mutta paras.””Tuolla vessanpöntössä oli pökäle””Miettikää miten halpaa”Street Burgers Facebook sivut

Uncle Vanya

Menetin neitsyyden Riiassa – venäläiselle ravintolalle. Uskomatonta, että en ole koskaan käynyt venäläisessä ravintolassa. Ekaa kertaa harvemmin haluaa muistella, mutta Setä Vanya hoiti hommat varmoin ottein.

Meininki: Tunnelmallinen venäläinen ravintola Riian vanhan kaupungin kupeessa

Sanottua:
”Nyt käyttäydytte tai ei päästä sisään”
”Missä hel***ssä se leipäkori viipyy?”
”Vodka maistuu hyvälle”
”Syksyllä pitää tehdä stroganoffia”

Uncle Vanya kotisivut

Aperitivo

Aa-aa-aa! Sillä hetkellä kun lapset kiljuvat keskellä katua nälkäänsä, jostain pelmahtaa tarjoilija enkelin lailla ja kysyy olemmeko tulossa syömään. Olemme ja suoraan ovesta sisään! Ei muita ruokailijoita näköpiirissä. Tämähän on jo lähes täydellistä vaikka emme ole nähneet vielä ruokalistojakaan. Yleensä heräteruokailut menevät metsään, mutta nyt kävi tuuri. Italialainen bistro Aperitivo oli viikon yllättäjä ja yksi viikon suosikeista. Kävimme ravintolassa toistamiseen illallisella. Iltasella untuvikkotarjoilijan palvelussa ja muistissa olisi ollut parantamisen varaa, mutta erinomainen kesäkurpitsapasta paikkasi hyvin tilannetta.

Mikä meininki? Mutkaton bistro ja loistava ruoka. Tripadvisorissa sijalla 23.

Sanottua:
”Tälläistä pastan kuuluu olla”
”Pakko syödä välillä kalaa, mä poksahdan”
”Maailman pienin lavuaari”

Aperitivo Facebook-sivut

Garage Demokratisks Vina Bars

Hienostuneena ostosalueena mainostettua Berga Bazars kortteli oli lievä pettymys ostosalueena, mutta lapset viihtyivät keskipihan suihkulähteellä. Skauttasimme suihkulähteen läheltä houkuttelivimman ravintolan. Garage on vanhaan autokorjaamoon remontoitu ravintola. Tajusin asian lehtijutusta vasta vierailumme jälkeen. Ravintola oli upeasti laitettu, mutta mitään viitettä vanhasta autokorjaamosta ei ollut enää erotettavissa. Garagen pöperöt ovat kelvanneet kuulemma Kylie Minoquellekin, ja kelpasivat ne meillekin. Muksut vetivät tyytyväisenä lampaan kateenkorvaa, häränhäntää ja tiikerirapuja.

Mikä meininki? Tapaksia ja bistrosafkaa vanhassa autokorjaamossa. Keittiö keskellä salia. Hienostoalueella hienostoalueen hinnat.

Sanottua:
”Suppea ruokalista – just hyvä”
”Lisää viiniä”
”Syöt vielä yhden kateenkorvan, niin pääset leikkimään”

Garage Facebook-sivut

Mute

Mute valikoitui illallispaikaksi niinikään paikallisen vuokraemännän suosituksesta. Ystävällisten tarjoilijoiden ja pöytään kiikutettujen piirustuvälineiden ansiosta saimme syötyä jopa alkupalat ja pääruoat loppuun. Se mikä Suomessa käsitetään normaaliannoksesi, triplattiin Mutessa. Baarimikko loihti pyynnöstä Nirsolle ja lapsille alkoholittomia drinkkejä.

Mikä meininki? Astetta fiinimpi, mutta lapsiperheet tervetulleita. Loistava palvelu ja hinta-laatu suhde turistimassojen ulottumattomissa.

Sanottua:
”Kolme tartarpihviä riittää alkupalaksi”
”Lapset syö samaa kuin mekin”
”Mini, minkä drinkin sä otat?”

Mute Facebook sivut

Mio

Viimeisenä iltana tuntui että me ja 100 kiloa matkatavaroita olimme jo valmiita pötköttämään Jurmalan hiekkarannoilla. Ei olisi jaksanut enää juosta ruokaelämysten perässä, syödä vaahtoja tai analysoida ruokia. Oli vain nälkä. TripAdvisorin avulla päädyimme lähistön ravintola Mioon. Ruoka oli täyttävää ja sitä oli paljon. Bonuksena ravintolan sisustuskin oli virkistävän hämmentävä ja persoonallinen.

Mikä meininki? Loputtoman pitkä ruokalista, isot annokset, rehtiä ruokaa yltiöromanttisessa ympäristössä.

Ravintola Mion Facebook sivut

*Sponsoroitu / mainoslinkki. Rekisteröitymällä tämän linkin kautta saat 23 € alennusta ensimmäisestä Airbnb seikkailustasi! Minä saan lisää matkakassaa. Win-win! Lähes kaikilla matkoilla vuokraamme asunnon Airbnb:n kautta, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Suosittelen!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

7 Kommenttia

 • Merituuli sanoo:

  Nuo sanottua-osiot on mainioita!

 • Chiliblogi sanoo:

  Olipas herkullisen näköinen hamppari-ateria.

 • Jenni sanoo:

  Helpompi tiivistää oleellinen 😉

 • Jenni sanoo:

  Oli kyllä parasta burgeria vähään aikaan 🙂

 • Sari sanoo:

  Kiitos hyvästä postauksesta koskien Riian ravintoloita, sillä viikonloppu tuli oltua juurikin Riiassa.
  Ensimmäisenä ilta testasimme Muten. Hyvän kokoiset annokset ja ruoka oli erinomaista, sekä palvelu. Paikka oli myös tyylikäs. Matkaseurueemme suosittelee myös.
  Toisena iltana testaukseen meni Uncle Vanya, joka ei myöskään pettänyt seurueemme odotuksia. Annokset veivät nälän mennessään ja maut olivat erinomaiset. Söimme muunmuassa stroganoffia.
  Suuret kiitokset siis suosituksista.

 • Jenni sanoo:

  Hauskaa ja huojentavaa kuulla että suositus lunasti odotukset! 🙂 Riika on kaunis ja ruoka edullista. Hyvä matkakohde varmastikin myös näin syksyllä ja joulun aikaan.

 • Sinikka sanoo:

  Minä menetin sydämeni Riiassa ravintolalle Domini Canes. Kiva paikka, ei liian iso, keskeisellä paikalla aika lähellä ns pääkirkkoa. Muistan että tilasin karitsanpotkaa joka oli nappivalinta. Jos menen joskus taas Riikaan niin tuonne ilman muuta.

Jätä kommentti