Skip to main content


Tiramisun uudet kesävaatteet!

I did it! Olen niin ylpeä itsestäni: seurasin kerrankin reseptiä lähes sanasta sanaan. Hanna Sopan mansikkatiramisu näytti niin herkulta. Mansikkatiramisun lisäksi kuolaan säännöllisesti Hannan kauniita ruokakuvia. Omassani mansikat ovat ehkä vinksinvonksin, mutta tästä tuli uusi kesälemppari. Mansikkatiramisu on täydellinen vierastarjottava, sillä se on parasta tehdä jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä iltana, ja komeus koristellaan vasta h-hetkellä. Lapsille tein oman version ilman mansikkalikööriä ja dippasin savoyard-keksit mansikkahillolla maustettuun maitoon. Aikuistenversioon tuplasin viinan määrän. Kesä Suomenlinnassa on ehkä enää vain kaunis muisto, mutta vielä on kesää ja mansikoita jäljellä!

Niitä harvoja kertoja tänä kesänä kun sai kattaa pöydän ulos.

Mansikkatiramisu (6-8 hlö)

Alkuperäinen ohje: Hannan Soppa

2 pkt savoijardinkeksejä
1 l mansikoita
500 g mascarpone juustoa
3 munankeltuaista
1,5 dl sokeria
4 rkl mansikkalikööriä
1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
2 dl täysmaitoa
2,5 dl kuohukermaa
3 rkl suolattomia pistaasipähkinöitä

Vaahdota keltuaiset ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Vatkaa mascarpone vaahdon joukkoon. Mausta vaniljauutteella ja 2 ruokalusikallisella mansikkalikööriä. Toisessa astiassa vaahdota kermavaahto ja yhdistä se sitten keltuais-mascarponevaahdon joukkoon.

Mittaa maito ja loppu masikkalikööri kulhoon ja dippaa ladyfingersit molemmin puolin. Asettele keksit kerroksittain vuoan pohjalla (n. 24 x 24 cm) ja mascarponevaahto päälle. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Viimeistele tiramisu tuoreilla mansikoilla ja rouhitulla pistaasipähkinällä.


Mansikkatiramisu tarjottiin lapsille keksipurkista.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

Jätä kommentti