Skip to main content

Olemme se perhe, joka ei ammu papatin papattia ja lähtee Ruotsin risteilylle ainoastaan välttääkseen uuden vuoden raketit. Lapset kulkevat aaton aatosta asti peltorit korvilla ja suojalasit silmillä. Jossain mielenhäiriössä ajattelimme kuitenkin että olisi loistava idea lähteä Amsterdamiin uudeksi vuodeksi. Saman johtopäätöksen teki Euroopan vapaamielinen bilekansa. Onneksemme vuokra-asuntomme sijaitsee hieman sivussa pahimmasta ryysästä ja keskustasta.

Lomalla pitäisi muutenkin rentoutua, mutta lasten kanssa on ihan pakko. Ennen lomaa raapustin unelmalistaani Amsterdamin urbaaneista nousevista kaupunginosista, taidegallerioista, trendikkäistä kahviloista, hipeimmistä ravintoloista ja vintage liikkeistä. Jos listalta toteutuu yksikin, voisin kuolla onnellisena. Kahdeksan yötä lasten kanssa Amsterdamissa vastaa aikuisen pariskunnan viikonlopun getaway-matkaa. Jo saapuessamme kaupunkiin tiesin että joudumme tulemaan takaisin jos haluamme päästä pintaraapaisua syvemmälle. Päivässä ehtii korkeintaa yhden aktiviteetin. Ruokapaikat on katsottava ja varattava etukäteen. Reitit on suunniteltava. Tiukat aikataulut unohdettava. Tällä kertaa toiselle tuli heti ripuli ja toiselle oksennustauti ja kyynelkanavan tulehdus. Plus kaikilla oli joku perusflunssa. Siinä meni jo ekat pari päivää. Tämän päivän ”aktiviteetti” ja kokopäiväprojekti oli ruokaostosten tekeminen ruokamarkkinoilta.
Lopulta onnistunut loma tarkoittaa meille hyvin yksinkertaisia asioita: yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja paikalliseen elämään tutustumista ilman kiireen tuntua. Yksittäisiä nähtävyyksiä tai aktiviteetteja tärkeämpää on tuntea kaupunki ja sen asukkaiden elämänmeno. Paikalliseen moudiin pääsee helpoiten sisään vuokraamalla asunnon esimerkiksi Airbnb:stä*. Amsterdamissa kaupungin tuntee parhaiten pyörän selässä. Vuokrasimme koko viikoksi cargo biken kahden lapsen istuttavalla laatikolla. Lasten lisäksi pyörälaatikkoon mahtuu heleposti lastenvaunut ja ruokaostokset. Minä rullailen perässä vaihteettomalla rautahummalla. Fillari on täällä ylivoimaisesti paras liikenneväline, kunhan pysyy paikallisten tahdissa. Lapsetkin aistivat kaupungin ihan erilailla pyörän selässä hiukset hulmuten. Paitsi meidän lasten, nillähän on paikallisista poiketen villapipo ja pyöräilykypärä 🙂

 *Sponsoroitu / mainoslinkki. Rekisteröitymällä tämän linkin kautta saat 23 € alennusta ensimmäisestä Airbnb seikkailustasi! Minä saan lisää matkakassaa. Win-win! Lähes kaikilla matkoilla vuokraamme asunnon Airbnb:n kautta, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Suosittelen! Amsterdamin asunto ei ole listattuna Airbnb:ssä, vaan tällä kertaa asunto hoitui tutun kautta.

Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti