Skip to main content


YHTEISTYÖSSÄ TAMARIN RAVINTOLAT

Mikä ihmeen #tamarinhetki? Tähän kysymykseen vastattiin Tamarin ravintoloiden Instagramissa: ”Tamarinhetken ei välttämättä tarvitse olla ravintolan sisällä vaan se voi olla esim. oma kotona tehty thaikkulempiruoka, rentoutunut hetki mökillä, leppoisaan aasialaiseen tunnelmaan viittaava lomakuva. Hetkessä on tärkeintä että silloin on ollut hymy korvilla ja mukava tunnelma.”

Ensimmäinen #tamarinhetkeni ja makumatka Thaimaaseen tapahtui höyryävän kuuman Khao Soin eli thaimaalaisen kana-nuudelikeiton äärellä Jennin kotikatukeittiössä. Tamarin ravintoloiden järjestämässä #Tamarinhetki Instagram kilpailussa on palkintona kahden hengen matka Bangkokiin. Kurkkaa  >> täältä << tarkemmat kilpailuohjeet ja jaa oma #tamarinhetkesi. Pakene paukkupakkasia ystäväsi kanssa ja istu helmikuussa lentokoneessa matkalla Bangkokiin. Myös yksi bloggaaja pääsee kanssani tutustumaan thaimaalaiseen katukeittiöön. Matkaseurani selviää pian: ehdit osallistua kilpailuun su 10.1 asti!

Tässä poimintoja mahdollisista matkaseuralaisistani:

Syö Matkusta Rakasta -blogin Meri haaveilee Bangkokin katukeittiöstä ja possun aivoista. Merin mahdollinen matkaseura alkoi hieman jännittämään…

Suusta suuhun-blogin Alisa ”melkein kuoli” kun kuuli #Tamarinhetki kilpailusta.  Katuruoka(matka)himoissa valmistui Pad Kra Pao Moo eli thaibasilika-possukastiketta. Nam!

Tinskun keittiössä paikkupakkaset saivat loppiaisena kyytiä thaimaalaisella menulla: alkupalaksi lämpimän mausteinen Tom kha gain eli kookos-kanakeitto, pääruoaksi riisiviinietikassa marinoituja naudanlihasuikaleita, panang curry kasviksia sekä riisiä kahdella tapaa. Tarviiko tässä Bangkokiin lähteäkään kun voi syödä Tinskun keittiössä?

Pöndekengissä-blogin Mira, entinen nirppanokka, jakoi pikemminkin #tamarintarinan. Tarinan siitä kuinka tutusta ja turvallisesta kannattaa välillä katsella – tai maistella poispäin.

Onneksi oma Bangkokin matkani on jo plakkarissa. Ennen joulua nimittäin piipahdimme thaimaalaisessa Tamarin ravintolassa Kampissa viettämässä #tamarinhetkeä. Emme olleet kertoneet vierailustamme ravintolalle etukäteen, jotta saisimme mahdollisimman autenttisen elämyksen. Herra Simpukan aarioidessa falsetissa ja roikottaessa päätään syöttötuolissa hymy meinasi itsellä hyytyä hetkittäin. Onneksi aurinkoisesti hymyilevä henkilökunta piti meistä huolen, ja pöytään kannetut höyryävät ruoka-annokset soivat hetken hiljaisuuden. Minin tilaama mieto ”kana-kookos juttu” oli kuulemma vaatimattomasti maailman parasta ruokaa. Nirson Tamarin lihapullien keltainen curry-kookosmaitokastike ja kana-annokseni massaman curry liemi olivat erityisen maukkaita. Herra Simpukka on nyt kuumeessa, joten voin luvata rauhallisia #tamarinhetkiä kaikissa Tamarin ravintoloissa ainakin loppuviikoksi! 🙂

Ei niin rauhallinen #tamarinhetki 🙂

Tamarin ravintolat
Voita matka Bangkokiin! Kilpailusivu ja ohjeet: Tamarin.fi/tamarinhetki

Yhteistyössä Tamarin Ravintolat

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

 • Viv sanoo:

  Ei tässä auta, kuin laittaa Panang curry kanasta tuleille ja alkaa käärimään jauheliha won toneja! 😀

  Meillä nimittäin on ohjeetkin ihan omasta takaa, kun muutama vuosi takaperin varattiin ystäväpariskunnan paremman puoliskon kanssa meidän kolmeakymppiä huiteleville foodie-miehillemme ja meille kotikokkikurssin thaimaalaiseen ruokaan. Thai Papaya Cateringin konsepti oli huikea: suomalainen chef thaimaalaisen sous chefin kanssa tulivat meille kotiin mukanaan valitsemiemme neljän ruokalajin raaka-aineet sekä kaikki välineet veitsistä lähtien rasva-ja riisikeittimiin asti. Jokainen meistä sai valmistaakseen yhden ruokalajin chefien valvovan silmän alla. Kaiken valmistuttua, pariskunta pakkasi tavaransa pikavauhtia ja kaasutti pois jaloista ennen kuin edes ehdimme istahtaa pöytään. En voi muuta kuin suositella: olemme uudelleen ja uudelleen hyödyntäneet heidän oppejaan – nelistäänkin. 😀

  Ja mitä Tamarineihin tulee: mielestäni ketjun paikat tarjoavat ihan kärkipään thaimaalaista Suomessa. Etenkin Turun ravintola on sekä miljööltään viihtyisä, että ruualtaan herkullinen!

 • Jenni sanoo:

  Ooh! No kuulostaapa fantastiselta palvelulta!

  No ei auta nyt muu ei kun kääriä hihat 😀 Voittajat eli matkalle osallistujat pääsevät thaimaalaiselle kokkikurssille, sitä odotan Bangkokin katukeittöiden ohella 🙂 Uskon että edessä on silmiä avaava reissu. Mutta niinhän se on, että kotikeittöissäkin voi tehdä ”taikoja” kun vaan vähän saa inspiraatiota ja ohjausta.

 • Tiina Varjus sanoo:

  Ihan mahtava kisa. Olen niin liekeissä 🙂 kutkuttavaa seurailla muita bloggareita. Kuka osallistuu ja kuka ei…vetäseekö joku jonkun mielettomän mustan hevosen pöytään vielä viime tipassa… kuka voittaa. Ihan kamalan jännää … siis mä en kestä <3

Jätä kommentti