Skip to main content

Sardiinipasta helppo pasta resepti

Apuva. Apuva. Aa-puu-va! Mitä saadaan kun laitetaan yhteen kotikokki, uusi blogipohja ja kasa koodinpätkiä? Täysimittainen paniikki! Syksyn aikana kypsyttelin ajatusta uudesta blogipohjasta. Onhan tässä jo kohta kymmenen vuotta leikattu ja liimattu vanhan blogin päälle. Vanha blogi alkoi tuntua parhaat päivänsä nähneeltä tunkkaiselta sekametelisopalta, joka ei inspiroinut enää edes itseäni. Uusi alku puhtaalta pöydältä tuntui hyvältä ajatukselta.

Viime yöhön asti. Vaihdoin blogin ulkoasun yön pikkutunteina ja aamulla oli krapulainen olo. Mikään ei vielä toimi, mikään ei näytä siltä kuin haluaisin ja koodinpätkät nauravat partaansa. Toivon kärsivällisyyttä ja pitkämielisyyttä tälle viikolle kun palaset toivottavasti alkavat loksahdella paikoillensa. Itseltäni siis 😀 Ja jos jollain nuorella ja notkealla koodaajalla on idea miten saan ”kommenttilaskurin” (comment counter) näkyviin etusivulla postauksiin niin otan erittäin mielelläni vastaan kaiken avun! Pointtina siis se että lukijat näkisivät heti etusivulta mitkä postaukset ovat keränneet kommentteja.

Tomaattipohjainen sardiini pasta

Sardiinipastakin kyllä ansaitsee muutaman rivin. Lapset ahmatit pistelivät poskeensa kaiken varaamani ruoan, ja paniikki levisi myös keittiön puolelle. Tomaattipohjaiset helpot pastat ovat meidän arjen pelastajia. Onneksi kaapista löytyykin aina ”back up” ainekset: pastaa, Mutti tomaattikastiketta, sipulia, valkosipulia ja parmesania. Niillä pääsee jo pitkälle. Vielä kun kuivamuonalaatikosta löytyi yksi sardiinipurkki niin käsillä oli lähes juhla-ateria.

Helppo pasta resepti

Sardiinipasta

4 hlö

1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kuivattu chili
1 tlk sardiineja öljyssä
2 tlk (á 400 g) Mutti tomaattimurskaa
400 g spagettia
raastettua parmesania
suolaa
pippuria

2 rkl + 0,5 dl oliiviöljyä

Kuullota pienittyä sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä kattilassa. Pienennä sardiineja veitsellä purkissa ja kaada joukkoon. Anna kypsyä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri. Anna poreilla hiljalleen 1-2 tuntia kansi raollaan. Keitä spagetti. Lisää keitettyyn spagettiin 0,5 dl oliiviöljyä ja sekoita tomaattikastike spagetin joukkoon. Tarjoile parmesaaniraasteen kera. Ingen panik!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

11 Kommenttia

 • Hyvältä näyttää! Olen suunnitellut samaa ikuisuuden, mutta mun sisäinen koodarini on niin syvällä, että pelkään aloittaa hommaa. Taitaa olla parempi ottaa asiantuntija mukaan projektiin – sitten joskus 🙂

 • Jenni sanoo:

  Jee, ainakin kommentointi on vielä pystyssä! 🙂 Otin kyllä back-upit joten aina voi palata vanhaan jos tästä ei tulekaan mitään tai sitten palkata jonkun 😀

 • Tiina Varjus sanoo:

  Päivitin myös blogipohjani ja ongelmia on minullakin. Sivupalkin kuvat ei istu kunnolla vaikka kuinka pienentäisi kokoa. Haluaisin kategorioida reseptejä myös omille sivuilleen, mutta näkymä on samaan tyyliin kuin etussivulla. Haluaisin näihin pikkukuvat. Muuten olen ulkoasuun tyytyväinen…. pientä hieontaa siis olisi kuitenkin vielä paljon. Pitää taas perehtyä paremmalla ajalla. Onneksi nyt kuitenkin toimii. T: Tinskun keittiön Tiina

 • Jenni sanoo:

  Tässä sen taas näkee että itse on niin kriittinen: en huomaa mitään vikaa sun sivupalkin kuvissa 😀 Suo on loputon ja siinä myös piilee se bloggaamisen rikkaus kun saa (vai pitää) opetella uutta vaikka joka päivä!

 • Veera sanoo:

  Näyttää tosi hyvältä, hieno!
  Oon koko iltapäivän säätänyt omaa blogia ja oon satavarma, että kukaan ei huomaa sitä missään. 😀

 • Jenni sanoo:

  Sori. En huomaa mitään 😀 Tykkään kyllä kun sulla näkyy heti etusivulla postauksia aihealueittain. Näkyy olevan trendinä blogeissa karusellit ja postaukset useammassa kolumnissa, ainakin mitä ulkomaisilla sivustoilla näkyi enemmänkin. Tietynlainen sivustomaisuus..? Mutta siis kiitos, tällä mennään ainakin nyt ja hiljaa hyvä tulee!

 • Aila sanoo:

  Hyvältä näyttää! Pitkään olen suunnitellut itsekin jotain muutosta, mutta aika, kärsivällisyys ja taidot ei riitä (eikä kiinnostus koneella telkkuamiseen) siihen mitä haluaisin. Eikä asiaa auta ADSL liittymä, joka toimii milloin huvittaa ;). Jotain innostusta blogihommaan pitäisi saada, mutta täysin uuden blogin aloittaminen ja entisen hylkääminen ei tunnu kivalta…

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Aila! Vanhassa blogissa on kuitenkin sisällöt ja arvokas google historia linkityksineen. Eli uudistaisin vanhaa ensisijaisesti. On siinä oma hommansa, mutta esimerkiksi Etsy.comin valmiilla template pohjilla se on helpointa tehdä. Useat Etsyn myyjät tarjoavat myös asennuspalvelua! Itselleni tämä oli jo senkin takia hyvä muutos että inspiraatio on taas kasvussa 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  ”Anna poreilla hiljalleen 1-2 tuntia kansi raollaan”…ai siis noin kauan,oikeastiko?

 • Jenni sanoo:

  Hauduttamalla kastikkeesta haihtuu tomaattimurskan vettä. Jos on kiire niin vähintään puoli tuntia. Maku syvenee mitä kauemmin hauduttelee. Parikin tuntia ok, toki voi vähän tarkkailla; tarkoitus ei ole haudutella ihan kuivaksi kiinni kattilan pohjaan 🙂 Haudutusaika riippuu myös hieman kattilasta ja kuinka laakea se on.

 • Tiia sanoo:

  Hei, Minkä kokoinen tölkki sardiineja on reseptissä?

Jätä kommentti